Tribuna
(FOTO) Record la Arena Platoș: 91 de ture în 6 ore!
Ovidiu BOICA
2861 vizualizari
(FOTO) Record la Arena Platoș: 91 de ture în 6 ore!
Resortul din stațiunea Păltiniș a găzduit, în weekend, un nou concurs pentru schiori și snowboarderi. "Record de ture in 6 ore powered by Alma Grup & Club Ecvestru Transilvania" a avut la start aproape 90 de concurenți. Cele mai multe ture, în 6 ore, le-a parcurs Theo Bran (91). Câștigătorii fiecărei categorii au fost premiați cu câte 600 de lei. Toți concurenții care au urcat pe podium au fost recompensați cu invitații la Airfield Festival.

53 de schiori și 35 de snowboarderi au luat startul concursului desfășurat în weekend, la Arena Platoș, "Record de ture in 6 ore powered by Alma Grup & Club Ecvestru Transilvania”. Startul a fost dat în stil ”Le Mans”, unul folosit mult timp în diferite curse moto și auto. Concurenții au pornit de la linia de start în alergare până în vârful pârtiei D, s-au echipat rapid și au coborât spre instalațiile pârtiei A, unde s-a desfășurat concursul propriu-zis. Schiorii au urcat cu teleskiul, iar snowboarderii au folosit telescaunul.


Recordul a fost stabilit de un sibian de 23 de ani, Theo Bran. Acesta a parcurs traseul de 91 de ori în 6 ore. Alți trei concurenți au reușit să facă 90 de ture, fiind diferențiați doar de ora la care au intrat prin poarta de acces la teleski. Ultimul dintre ei, și ocupantul locului IV, a trecut prin poartă la ora 3:29 și 18 secunde.
Decan de vârstă la mai toate concursurile desfășurate la Arena Platoș Păltiniș, Florin Mirescu (59 ani), a reușit să facă în 6 ore nu mai puțin de 89 de ture.
La snowboard, podiumul a fost sută la sută sibian. Silviu Popa (14 ani), a coborât de 75 de ori pârtia, iar Alex Macrea și Victor Bărbulescu, de 18, respectiv 15 ani, au trecut de 74 de ori prin poartă, fiind diferențiați doar de... două secunde.

Câștigătorii fiecărei categorii au fost premiați cu câte 600 de lei, iar ocupanții celor trei locuri de pe podium au primit nvitații la Airfield Festival.
  • ”Ne așteptam la o reacție pozitivă din partea comunității de snowboarderi și schiori din țară, dar nu ne așteptam să avem chiar atât de mulți înscriși. Amatorii, să le spunem așa, au forțat cât de mult au putut și s-au ținut strâns de cei mai experimentați, în special în primele ore de concurs după care, previzibil, au încetinit ritmul. Dar, s-au dat una într-una”, a declarat Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.

Credit foto:hila.ro







comentarii
1 comentarii

la cei 400 de metrii de partie normal ca sa facut record de ture.Jalnici mai sunteti
08.02.2017 12:57
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA