Tribuna
(FOTO) ”Municipalul”, gata la termen? SURPRIZELE DE SUB ZĂPADĂ
Ovidiu BOICA
4157 vizualizari
(FOTO) ”Municipalul”, gata la termen? SURPRIZELE DE SUB ZĂPADĂ

În momentul demarării lucrărilor la arena din Parcul Sub Arini, sibienii credeau că se pot întoarce în tribunele acesteia așa cum li s-a promis, la meciul cu CFR Cluj. N-a fost să fie, lucrările erau întârziate, astfel că s-a înaintat un nou termen și ”alb-roșii” ar fi trebuit să joace acasă cu Astra, în noiembrie. Nici acest termen n-a putut fi respectat de firma care a câștigat licitația, iar sibienii continuau să facă naveta la Tg. Mureș.

În cele din urmă, Primăria și Construcții SA au căzut de acord pentru un nou termen, 15 martie 2019, însă o vreme lucrările au mers tot cu viteza melcului, așa că tot mai mulți sibieni erau tentați să creadă că nici în primăvară nu vor vedea fotbal de Liga 1 din tribunele ”Municipalului”.

Speranțele au fost reaprinse de președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț. În conferința de presă în care au fost prezentate noile achiziții, oficialul a vorbit și despre stadionul pe care își vor disputa jucătorii lui Miriuță ultimele două partide din sezonul regulat, cu CSU Craiova și Politehnica Iași.

”Urmează să vedem unde vom juca. Fie vom reuși să reomologăm stadionul de la Tg. Mureș, fie vom lua în calcul Clujul, dar mai e în calcul varianta Pitești, pentru cele două jocuri. După aceea, sperăm să venim acasă. Poate, dacă se va duce zăpada, vom avea o surpriză și va fi tribuna plină de scaune”, a spus Birț în conferința de presă.

O vizită pe șantierul ”Municipalului” ne-a surprins plăcut. Chiar dacă arena e sub un strat consistent de zăpadă, se vede că lucrările au avansat simțitor. Într-adevăr, o parte din tribuna oficială este acoperită cu zăpadă, dar a fost protejată cu naylon, iar sub acesta am descoperit cu surprindere că a fost aplicat stratul de mortar atât de mult mediatizat în ultimele luni, iar în unele locuri chiar s-au montat suporții care vor servi la  prinderea scaunelor.

Pista de atletism a fost acoperită cu covorul de tartan, iar suprafața de joc este împrejmuită acum de un gard nou-nouț. De asemenea, continuă lucrările în zona accesului la vestiare, dar și exteriorul și interiorul tribunei mari. S-au făcut progrese însemnate, fapt care nu poate decât să ne bucure.

Nu ne putem pronunța dacă lucrările sunt de data asta... în termen, ori nu. Am făcut-o cu alte ocazii, când lucrurile erau vizibile. Până la termenul nou cerut de constructor, 15 martie, mai sunt două luni. Cu puțin ajutor dat și de vreme, cu ceva mai mult elan din partea muncitorilor, poate vom avea surpriza să vedem fotbal pe ”Municipal” încă din luna martie. Dacă ar fi și în play-off, cu atât mai bine...

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia