logo
(FOTO) FC Hermannstadt - Gaz Metan 0-2 / Cod galben pe Cibin! Primăvară la Mediaș!
Ovidiu BOICA
1142 vizualizari
(FOTO) FC Hermannstadt - Gaz Metan 0-2 / Cod galben pe Cibin! Primăvară la Mediaș!
Sibienii au pierdut derbiul județean, unul dispitat în... exil, la Pitești. Gaz Metan și-a luat revanșa după ce a cedat cu același scor, în toamnă, pe teren propriu, în duelul direct. Mai rău pentru FC Hermannstadt e că a pierdut doi jucători extrem de importanți pentru următoarele două întâlniri, cu Concordia și Dinamo, pe Dâlbea și Dandea. Gaziștii, în schimb, după anunțul făcut de Edy Iordănescu legat de ieșirea din insolvență, au obținut 3 puncte mari.

 

Medieșenii au câștigat derbiul Sibiului, la capătul unui meci care n-a avut multe sclipiri. Sâmbătă, la prânz, pe terenul din Trivale, Gaz Metan s-a impus cu 2-0 în fața jucătorilor lui Miriuță. Partida a avut de toate, de la faze litigioase, la multe cartonașe galbene, două eliminări, ambele din tabăra Sibiului, și un penalti, al optulea dictat împotriva ”alb-roșilor” în acest sezon.

Jucătorii lui Edward Iordănescu s-au năpustit spre poarta Sibiului încă din debut și venezueleanul Rondon a fost cât pe ce să reia în plasă din centrarea lui Chamed, însă Căbuz a reținut în doi timpi ('2). Un minut mai târziu, Crețu a centrat pentru Rondon, atacantul a prelungit pentru Caiado, iar acesta din urmă a trimis peste transversală, cu capul, de pe 6 metri.

Medieșenii au deschis repede scorul. Nasser Chamed a centrat perfect din lovitură liberă, pe colțul lung, pentru Larie, care a reluat cu capul în plasă, la primul său meci pentru Gaz Metan ('6).

”Centralul” Găman a considerat că Dâlbea, căpitanul Sibiului, a încercat să obțină gratuit o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri al Gazului Metan și i-a dat ”galben” ('16). În schimb, medieșeanul Bușu a fost iertat pentru o intrare cu talpa în față la Tătar ('19).

Darius Olaru putea face 2-0 cu 6 minute înainte de pauză. O nouă centrare ca la carte a lui Chamed a ajuns la decarul Gazului Metan, care a reluat cu capul, din marginea careului mic, dar Căbuz a parat.

Cu un minut înainte de pauză, Găman a rupt echilibrul numeric de pe teren. Dâlbea a încercat să joace o minge la mijlocul terenului, Darius Olaru a venit din spate și, după contactul cu căpitanul lui Hermannstadt, s-a prăbușit urlând pe gazon. După aproape un minut, Găman a scos din nou cartonașul galben, trimițându-l la cabine pe Dâlbea.

Dandea ar fi putut egala în ultimul minut al reprizei întâi, dar n-a prins cadrul porții, în urma cornerului executat de Tătar.

Veștile proaste pentru sibieni nu s-au oprit aici, Ionuț Stoica accidentându-se, astfel că Miriuță s-a văzut nevoit să îl trimită pe teren pe Mijuskovic.

La 7 minute de la reluare, același Chamed l-a servit încă o dată ideal pe Rondon, dar Căbuz a fost la post.

Deși în inferioritate, sibienii au fost aproape de egalare. Nou-intratul Jazvic a trimis în fața porții, Pleșca era depășit, Blănaru se pregătea să reia în poarta goală, din careul mic, dar Vali Crețu a băgat alunecare și a îndepărtat pericolul ('59). O nouă oportunitate de a face 1-1 au irosit-o sibienii cu 13 minute înainte de final. Tătar a trimis în careu din lovitură liberă, dar Dandea și Pîrvulescu au ratat reluarea și mingea a poposit în cele din urmă în brațele lui Pleșca.

Jocul s-a mutat repede în cealaltă jumătate de teren și Mailat a scăpat pe stânga și a trimis pe lângă Căbuz, la colțul lung, dar mingea s-a scurs pe lângă bară ('77).

Un gest necugetat al noului căpitan al ”alb-roșilor”, după eliminarea lui Dâlbea, Alex Dandea - un cap în figură aplicat lui Bușu - a lăsat Sibiul cu doi oameni în minus. Dandea a văzut direct ”roșu”, luând drumul vestiarelor ('83).

Și, dacă nu era de ajuns, în prelungiri, Căbuz l-a agățat în careu pe Mailat și penaltiul a fost transformat de Rondon.

Astfel s-a scris istoria unui nou episod din derbiul Sibiului, unul disputat în mediocritate, la Pitești, în exil, cu 200 de spectatori în tribune. E regretabil, pe de o parte, că Stadionul ”Municipal” arată ca un teatru de război, la aproape un an de la demararea lucrărilor, iar pe de alta, că Mediașul se opune cu încăpățânare ca Hermannstadt să joace pe arena de pe malul Tîrnavei Mari meciurile de acasă. Să nu uite gaziștii că în urmă cu mai puțin de 10 ani Sibiul le-a oferit ospitalitate și că s-au simțit pe arena din Parcul Sub Arini ca acasă. Dar, vorba-ceea, fie roata și pătrată...

 

FC HERMANNSTADT - GAZ METAN MEDIAȘ 0-2 (0-1)

Au marcat: Ionuț Larie '6, Mario Rondon '90+1 - penalti.

FC HERMANNSTADT: Cătălin Căbuz - Alexandru Măţel, Cătălin Pîrvulescu, Alexandru Dandea, Ionuț Stoica (Nemanja Mijuskovic '46), Daniel Tătar - Lucian Dumitriu (Filip Javzic '55), Răzvan Dâlbea (cpt.), Sergiu Popovici (Claudiu Pamfile '80)- Ștefan Blănaru, Juvhel Tsoumou. Antrenor: Vasile Miriuţă. Rezerve neutilizate: Toma Niga, Tiberiu Serediuc, Daniel Offenbacher, Ilja Antonov.

GAZ METAN: Răzvan Pleşca - Valentin Creţu, Ionuț Larie, Marius Constantin (cpt.), Sorin Buşu - Boubacar Fofana, Luis Aurelio (Antoni Ivanov '72) - Darius Olaru (Marian Pleaşcă '78), Nasser Chamed (Sebastian Mailat '62), David Caiado - Mario Rondon. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve neutilizate: Ricardo Batista, Roberto Romeo, Ely Fernandes, Yazalde Gomes.

Arbitru: George Găman.

Asistenți: Valentin Avram, Dragoş Iliescu.

Rezervă: Andrei Chivulete.

Observatori: Cristian Nica, Marian Bucurescu.

Cartonaşe galbene: Dâlbea '16, '45, Pîrvulescu '39, Tătar '84, Blănaru '90+3 / Buşu '18, Olaru '27, Mailat '84.

 Cartonaşe roşii: Dâlbea '44, Dandea '83.

 

 

© Vali MACREA

 

Ce au declarat cei doi antrenori la finalul meciului

 

VASILE MIRIUȚĂ

”Trebuie să începem să plângem şi noi toată săptămâna de arbitraj pentru că am văzut că alţii încep să plângă de luni încolo că arbitrajul îi fură. O să încep şi eu, că nu se poate. Creţu a pus de 3 ori mâna pe minge, nu a luat un ”galben”. La noi, la primul fault a dat ”galben”. Dar nu din cauza asta am pierdut, a arbitrajului. Când mă arbitrează Găman şi Radu Petrescu, mai bine nu mă mai prezint la meci”.

*             *             *

”Sută la sută Dandea va fi sancționat. Va lua amendă pentru că nu accept indisciplina”.

*             *             *

”Bravo lor, Gazului, că ne-a bătut, nu am meritat mai mult, cu toate că, din primul minut, ne-a umplut de ”galbene”, dar de acum începem şi noi să plângem şi să strigăm pentru că... Dar noi suntem prea mici, alţii sunt prea mari”.

 

EDWARD IORDĂNESCU

"Aveam nevoie de un astfel de moment. Veneam după o serie parcă de neterminat, fără victorii, şi ne apăsa foarte tare în vestiar. Simţeam zi de zi. Simţeam la băieţi tensiune, presiune. Greu ieşi din astfel de momente, e bine că am făcut acest pas astăzi şi vreau să cred că acum vom avea alt entuziasm şi altă încredere la jocurile următoare. Felicit băieţii, cu toate că sunt un pic supărat pentru că fost foarte multe momente în repriza a doua pe care trebuia să le gestionăm diferit".

*             *             *

"Ştiam că vine (n.a. Anghel Iordănescu, tatăl lui), mă bucur cînd este alături de mine, de noi. Chiar pot să spun că mă mândresc cu asta. Mi-a purtat noroc. Probabil că trebuie să-i organizez deplasarea la toate meciurile ca să avem rezultate la fel de bune".

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia