logo
(FOTO) FC Hermannstadt - Academica Clinceni 2-0: Misiune îndeplinită
Ovidiu BOICA
1352 vizualizari
(FOTO) FC Hermannstadt - Academica Clinceni 2-0: Misiune îndeplinită
Echipa sibiană a câştigat fără drept de apel meciul cu "mânjii" lui Lincar. Bogdan Rusu a deschis scorul dintr-un penalti făcut de cel mai experimentat jucător al oaspeţilor, Cristi Pulhac, la Andrei Hergheligiu, iar Ştefan Blănaru a revenit printre titulari cu gol. FC Hermannstadt continuă să fie lider în clasamentul Ligii 2, cu 40 de puncte, iar în etapa viitoare va juca luni, 20 noiembrie, la Mioveni, în nocturnă.

 

"Alb-roşii" le-au făcut celor 4.000 de suporteri care au luat încă o dată drumul arenei din Parcul Sub Arini, dar şi altor mii din faţa televizorului, o nouă duminică plăcută. FC Hermannstadt n-a avut deloc o misiune grea în faţa unei echipe incomode gândite de Erik Lincar, chiar dacă fostul stelist a aliniat un "unsprezece" în care au intrat nu mai puţin de 7 jucători de 20 de ani sau chiar mai tineri. În cele din urmă experienţa şi-a spus cuvântul. Reduta Academicii a cedat înainte de pauză, când Pulhac a făcut o greşeală prostească, în propriul careu, iar golgeterul Bogdan Rusu nu l-a iertat pe Niga, portarul venit sub formă de împrumut de la FCSB. Apoi, la un sfert de oră de la reluare, Rusu a jucat rolul servantului pentru Blănaru, care a adus liniştea.

Oaspeţii au căutat să reteze atacurile sibienilor cât mai sus, dar nu întotdeauna le-a şi reuşit. Blănaru a încercat un şut din unghi, dar Balgiu a scos în corner ('15). Hergheligiu a trimis mult peste transversală ('19), iar Blănaru n-a ajuns la întâlnirea cu mingea trimisă în faţa porţii de Stancu ('20).
Gliga l-a încercat pe Horaţiu Moldovan, din marginea careului mare ('22), apoi Bogdan Barbu a trimis direct pe poartă, din lovitură liberă, însă şi de data aceasta goal-keeper-ul sibian a fost pe fază ('30).
Gafa lui Pulhac şi execuţia sigură a lui Bogdan Rusu de la punctul cu var au stricat echilibrul pe tabelă. La pauză ar fi putut fi chiar 2-0, dar Tătar a trimis peste transversală, cu latul, de pe 16 metri, în prelungiri.

Revenit în primul "unsprezece", Ștefan Blănaru și-a dorit foarte mult să marcheze şi ar fi putut-o face la 10 minute de la reluare, când Niga a respins cu greu mingea şutată de Radu Crişan, dar atacantul a reluat peste poartă, din apropiere. Eforturile i-au fost răsplătite vârfului de atac şase minute mai târziu. Pe contraatac, Blănaru a primit de la Rusu şi a împins mingea pe lângă Niga, la colţul scurt.

În ultimele 30 de minute oaspeţii au fost mai prezenţi în jumătatea de teren adversă, dar fără folos. Nou-intratul Şandru a încercat să-l surprindă pe Moldovan cu o boltă de la 35 de metri, dar a greşit ţinta ('63). Tătar a respins din faţa lui Blejdea ('70), iar Simion n-a prins cadrul porţii, la un şut din lovitură liberă ('72).
Un şut sănătos, de la distanţă, a prins şi Tătar, dar Niga a respins în corner ('79), iar Sabin Lupu a trimis alături, din apropiere ('80).
Ultimul cuvânt l-au avut oaspeţii, însă Moldovan şi-a adăugat un + la notă, la şutul lui Drăghici ('83), iar Bogdan Matei n-a reuşit decât să "lustruiască" mingea, cu capul, în faţa porţii ('89).

FC Hermannstadt a obţinut absolut meritat cele 3 puncte şi are acum o "zestre" de 40. Sibienii sunt lideri, au un punct peste călărăşenii lui Dan Alexa şi - mai îmbucurător - Chindia e la 5 lungimi în urmă după egalul de la Afumaţi. La capitolul veştilor bune mai trecem şi faptul că, de 4 etape, poarta "alb-roşilor" e zăvorâtă, fie că a apărat Căbuz, ori Moldovan. Aşa să şi rămână...
 
 
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia