Tribuna
Fotbaliștii de la FC Hermannstadt aleargă la Maraton pentru EDU-TV
Ovidiu BOICA
4969 vizualizari
Fotbaliștii de la FC Hermannstadt aleargă la Maraton pentru EDU-TV

Patru fotbaliști sibieni din lotul echipei a doua a FC Hermannstadt, , Ionuț Găman, Nicolae Popa, Vlad Gheorghiu și Laurențiu Mihai Savu, vor participa, sâmbătă, 27 mai, la Maratonul Internațional Sibiu 2017. Aceștia se alătură altor sportivi care susțin proiectul EDU-TV, ”televiziunea copiilor”, o inițativă propusă de Asociaţia Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gh. Preda” din Sibiu, în parteneriat cu Rotary Club Sibiu. Fotbaliștii vor alerga în proba de ștafetă 4x5,3km
  • ”Suntem bucuroși că putem sprijini și noi proiectul EDU-TV. Este un proiect extrem de interesant, care vine în sprijiul copiilor ce au nevoie de ajutor. Ne dorim ca, în viitor, să putem participa cu și mai mulți componenți ai clubului nostru la astfel de proiecte”, a declarat Teodor Birț, președintele clubului sibian.
La ediția din acest an, pentru priectul EDU-TV vor mai alerga președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, precum și componenți ai echipelor de handbal și baschet din Sibiu. HC Sibiu va fi prezentă atât cu echipa de senori, cât și cu cea de juniori, în total peste 30 de sportivi, alături de antrenorul Matei Damian. Este vorba despre
Din partea secției de baschet a Clubului Sportiv Universitar, la Maraton vor participa patru juniori U18 din echipa pregătită de Alexandru Kovacs.
 
Ce este ”televiziunea copiilor”
EDU-TV este o televiziune cu circuit închis pentru difuzarea programelor educative - igienă, sănătate,informații diverse adaptate vârstei - și de divertisment în sistem controlat, în secțiile pediatrice, în beneficiul copiilor și aparținătorilor internați. Televiziunea joacă un rol important atât în educația copiilor, cât și a adulților.Transmisia TV corect folosită poate amplifica și influența pozitiv capacitatea de învățare a bolnavilor și persoanelor cu dizabilități, prin materiale motivaționale. Transmisia controlată, cu circuit închis, reduce efectul nociv care îl poate avea excesul de privit la televizor. Este un program integrat, foarte ușor de pus în practică, necesitând doar două calculatoare, monitoarele și cablurile video, conform maratonsibiu.ro.
Pentru acest proiect este necesară suma de 27.000 de lei. Site-ul maratonsibiu.ro susține că aceasta este acoperită în proporție de 77 la sută, suma promisă fiind acum de 20.857 lei. Claudiu Gavrea, inițiatorul proiectului, președintele Rotary Club Sibiu, afirmă că această sumă ar putea crește în viitorul apropiat pentru că cei care vor să susțină EDU-TV o vor putea face și după Maraton.
Proiectul EDU-TV are peste 300 de susținători și 160 de alergători.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA