Tribuna
PNL
 
Flash sport

HĂNESCU PIERDE FINALA. Tenismanul Victor Hănescu a pierdut, duminică, finala turneului BCR Open România, dotat cu premii în valoare totală de 353.450 de euro, după ce a fost învins, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, de francezul Gilles Simon. Hănescu, beneficiar al unui wild-card, a fost primul român prezent în finala turneului de la Bucureşti de la înfiinţarea competiţiei. El şi-a asigurat, pentru prezenţa în finală 120 de puncte ATP şi un cec în valoare de 30.000 de euro.
"Am avut o săptămâna extraordinară. Am jucat tenis de calitate şi a fost minunat să joc acasă. Sigur că sunt puţin dezamăgit pentru că am pierdut. Am fost aproape de victorie, am câştigat primul set, apoi am obosit puţin şi mi-am pierdut încrederea, iar Simon a început să joace din ce în ce mai bine. În setul al treilea a fost un moment în care chiar am crezut că pot să revin, mai ales că publicul mă împingea înainte, dar nu am avut noroc", a explicat Hănescu.
RUSIA, CAMPIOANĂ EUROPEANĂ. Reprezentativa Rusiei a câştigat, duminică, la Madrid, cu scorul de 60-59, finala Campionatului European de baschet masculin, disputată chiar în compania selecţionatei ţării gazdă, Spania. Aceste este primul titlu european pentru Rusia (14 titluri de campioană pentru URSS). Condusă timp de trei sferturi, Rusia a trecut în avantaj cu nouă minute înainte de final (51-49). După ce a cedat din nou la scor, ea a preluat avantajul decisiv în ultimele secunde, datorită "sângelui rece" al conducătorului de joc de origine americană, J.R. Holden (60-59). Campioni mondial în 2006, spaniolii au pierdut a şase finală de Campionat European, după cele din 1935, 1973, 1983, 1999 şi 2003.
JACKPOT-UL SE ÎMPARTE LA 2.Atleta rusă Elena Isinbaieva şi sportiva americană Sanya Richards vor împărţi jackpot-ul de un milion de dolari pe care l-au obţinut reuşind, la Berlin, al şaselea lor succes al sezonului în Golden League, în a şasea etapă, ultima a circuitului. Isinbaieva, campioană mondială şi deţinătoare a recordului mondial la săritura cu prăjina, s-a impus şi la Berlin, cu o săritură de 4,82 metri. De asemenea, în proba de 400 m, Richards a înregistrat cea mai bună performanţă mondială a sezonului, cu timpul de 49 de secunde şi 27 de sutimi. Richards, câştigătoare a jackpot-ului şi în 2006, şi Isinbaieva sunt singurele două atlete neînvinse pe tot decursul sezonului în Golden League.
"ILUMINATUL" ŞI "COMUNISTUL". Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat că s-a întâlnit cu acţionarul majoritar al Rapidului, George Copos, în cursul zilei de duminică, cu câteva ore înaintea partidei dintre cele două formaţii, din etapa a VII-a a Ligii I. "M-am întâlnit cu Copos. M-a sunat: «Unde eşti, iluminatule?». I-am zis: «Bine, comunistule, sunt la cafenea Floreasca». Am negociat", a spus râzând Becali. Finanţatorul stelist a afirmat apoi că totul este o glumă. "Glumesc, a venit, am băut o cafea, pentru că suntem prieteni. Doar nu credeţi că o să vândă meciul. Am fost la vestiare înainte de meci, ce să le urez eu baftă, au ei destulă", a afirmat Becali.
SICHITIU SUB PIETRICICA. Directorul tehnic al Rapidului, Grigore Sichitiu, a fost anunţat, duminică seară, în funcţia de preşedinte executiv al Ceahlăului, la finalul meciului cu Pandurii. Sichitiu a fost confirmat, ieri, de conducerea clubului în această funcţie. El a mers la Ceahlăul împreună cu preparatorul fizic de la Rapid, Ciprian Panait, care a activat şi la FCM Bacău. Pentru postul de preşedinte executiv la Ceahlăul a fost vehiculat şi numele fostului selecţioner Emeric Ienei.
SELES, PESTE NAVRATILOVA. Fosta jucătoare de tenis Monica Seles a învins-o, duminică, la Bucureşti, pe americanca de origine cehă Martina Navratilova, scor 3-6, 6-3, 10-7, într-un meci demonstrativ disputat după încheierea turneului BCR Open România. Ultimul set dintre cele două foste jucătoare s-a disputat în sistem tie-break, ca în meciurile de dublu. Seles, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 53 de titluri la simplu şi şase la dublu, în timp ce Navratilova (50 de ani), a câştigat în carieră 167 de titluri la simplu şi 177 la dublu. Meciul dintre Seles şi Navratilova a fost urmat de o partidă, tot demonstrativă, de dublu mixt, în care Ilie Năstase a făcut pereche cu Martina Navratilova, iar Mansour Bahrami cu Monica Seles.
SALT DE 52 DE LOCURI. Tenismanul Victor Hănescu a urcat 52 de poziţii în clasamentul Indesit ATP 2007 Race ca urmare a performanţei de la BCR Open România, unde a acces până în finală. Hănescu se află în prezent pe locul 107, cu 35 de puncte. El ocupa săptămâna trecută poziţia 159, cu 11 puncte. Mai bine clasat decât Victor Hănescu este Andrei Pavel, ocupantul locului 68, cu 68 de puncte, după o urcare de patru locuri. Pavel a fost eliminat în turul doi la BCR Open România. În clasamentul Indesit ATP Entry, Pavel a urcat două poziţii şi ocupă locul 88, cu 467 de puncte. Victor Hănescu a înregistrat o urcare mai spectaculoasă, de 45 de locuri, şi se află pe poziţia 106, cu 408 puncte. La dublu, cel mai bine clasat român este tot Andrei Pavel, cu 1785 de puncte (locul 23, se menţine pe această poziţie), urmat de Florin Mergea (locul 163, cu 334 puncte, urcare de 29 de locuri). (b.o.n.)




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA