logo
FedCup: Simona Halep readuce România în Grupa Mondială
b.o.n.
973 vizualizari
FedCup: Simona Halep readuce România în Grupa Mondială
Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, astăzi, la Cluj-Napoca, pe Patty Schnyder, locul 149 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, aducând României a treia victorie în întâlnirea de baraj cu Elveţia, sinonimă cu calificarea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei după o pauză de 3 ani.

 

Ghemul de start, lung de 5 minute, a revenit Simonei Halep care a făcut primul break al partidei, după ce a revenit de la 0-40. După un alt ghem echilibrat, Simona s-a distanţat la 2-0 pe serviciul propriu. Elveţianca a spart gheaţa şi a redus scorul la 2-1, după ce şi-a concretizat serviciul. Liderul WTA a jucat din ce în ce mai agresiv, a pistonat-o fără încetare cu mingi la colţurile terenului pe Schnyder, fără soluţii în defensivă, şi scorul a ajuns la 4-1, după ce românca şi-a câştigat serviciul şi a făcut un alt break. Schnyder s-a agăţat de ghemul 6, a dat totul pentru a reveni în meci şi a reuşit la mare luptă un break care a redus diferenţa la 4-2. Halep a reacţionat rapid şi a reuşit un re-break care a dus scorul la 5-2. Jucătoarea română a îndeplinit o simplă formalitate pe ghemul ei de serviciu şi a câştigat fără emoţii primul set cu 6-2 după 41 minute.

Setul doi a început cu un nou break în contul Simonei Halep, care şi-a menţinut concentrarea şi determinarea pentru a încheia cât mai rapid ostilităţile. Scorul a ajuns firesc la 3-0, după un alt break al româncei în ghemul 3. Simona a servit şi a făcut 4-0, iar apoi Schnyder a câştigat primul ei ghem din actul 2 şi tabela indica 4-1. Halep a rămas în control şi a câştigat fără emoţii pe serviciul propriu, iar la 5-1 soarta setului şi a partidei părea decisă. Cu un nou break, Simona a pus capăt setului şi meciului cu 6-2, 6-1 după o oră şi 5 minute de joc.
În circuitul WTA, Simona Halep şi Patty Schnyder s-au înfruntat o singură dată, în 2010, la Fes (Maroc), în sferturi, unde românca s-a impus cu în două seturi cu 6-2, 7-6 (3). În Fed Cup, cele două jucătoare s-au înfruntat pentru prima oară la Cluj.
 
Înfrângere la dublu
 
Cum, la scorul de 3-0, regulamentul Fed Cup prevede să se mai dispute doar partida de dublu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au fost alese să intre pe teren cu perechea Viktorija Golubic/Jil Teichmann. În acest meci al acestei confruntări, unul fără miză, elveţiencele s-au impus cu 0-6, 6-0, 10-6, astfel că rezultatul final al întâlnirii a fost de 3-1.
În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA. Tot sâmbătă, Irina Begu, locul 38 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Timea Bacsinszky, locul 46 WTA.
Astfel, România va evolua, în februarie 2019, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Tricolorele au fost ultima dată între primele opt naţiuni ale competiţiei în 2016, când au pierdut în sferturi, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia