logo
FITS
FC Hermannstadt și-a prezentat achizițiile. Birț: ”Antrenorul i-a ales cu mare atenție”
Ovidiu BOICA
1018 vizualizari
FC Hermannstadt și-a prezentat achizițiile. Birț: ”Antrenorul i-a ales cu mare atenție”
Cu o zi înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, cei patru jucători transferați de echipa sibiană în această iarnă au apărut pentru prima dată în fața reprezentanților mass-media din localitate. Evenimentul a avut loc la Fan Club-ul FC Hermannstadt.

 

Sergiu Popovici, croații Ivan Lendric, Filip Jazvic și Daniel Offenbacher, ultimul un mijlocaș care are în palmares titlul național în Austria și Lituania, au fost prezentați oficial astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. ”Au fost aleși cu mare atenție de către antrenor. Sunt jucători care au jucat la echipele de unde au venit, deci nu mai e nevoie de acea perioadă de acomodare, de acumulări fizice”, a declarat președintele clubului sibian, Teodor Birț.
  • ”Mulțumesc celor din conducere că au făcut eforturi ca acești 4 jucători să ajungă la noi. Daniel Offenbacher este mijlocaș central, Ivan Lendric - atacant, a jucat ultima dată în Slovenia. Daniel (n.a. Offenbacher) a jucat ultima dată în Lituania, la Suduva, cu care a câștigat campionatul. Pe Sergiu Popovici îl știți cu toții. Am înțeles că și anul trecut, în vară, a fost dorit aici, la Sibiu. Era normal, când te ofertează Dinamo, să pleci la Dinamo. Pe Filip Jazvic îl cunosc foarte bine, l-am avut în două mandate, în România, la CFR Cluj și la Tg. Mureș. L-am sunat și am fost bucuros că a fost de acord să vină la noi, la Hermannstadt”, a spus antrenorul principal al echipei sibiene, Vasile Miriuță.
”În această perioadă am transferat doar jucători care au jucat. Nu au mai venit jucători care să aibă nevoie de o perioadă de acomodare, de acumulare fizică. Este un lucru foarte bun! De asemenea, vă pot spune că Vasile (n.a. Miriuță) i-a ales cu foarte mare atenție, pentru că a dorit să aducă jucători buni calitativ.  (...) Spre deosebire de celelalte transferuri, cele pe care le-am făcut pe final de 2018, aceștia sunt jucători care vin de la echipe unde au jucat, deci nu mai au nevoie de acele luni de zile în care să se pregătească”, a afirmat, la rândul său, președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț.
Jucătorii echipei sibiene vor pleca, sâmbătă, la Bucureti, iar o zi mai târziu vor ajunge în Antalya pentru un cantonament care va dura până pe 25 ianuarie. În această perioadă, ”alb-roșii” vor susține și 4 meciuri de verificare.
Reluarea campionatului Ligii 1 este programată pentru 2 februarie, dată la care FC Hermannstadt va juca pe terenul campioanei CFR Cluj, în etapa a XXII-a. Cu 5 etape înainte de finalul sezonului regulat, sibienii sunt pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 28 de puncte, cu 3 mai puține decât Astra Giurgiu, ultima echipă situată în momentul de față pe un loc de play-off.
 
Patru juniori în lotul pentru Antalya

Celor 4 jucători, pe lista achizițiilor din această iarnă li se alătură tot atâția juniori. De la echipa a doua au fost promovați portarul Dragoș Ciorgovean și vârful de atac Ruben Sumanariu. În plus, au mai fost cooptați în lot doi juniori din localitate, Loren Niță (FC Interstar) și Andrei Stratan.
  • ”Le vom da șansă și celor tineri, pentru că oriunde am fost, am promovat tinerii. Trebuie să le dăm șanse și acestor tineri jucători din Sibiu pentru ca, pe viitor, să avem cât mai mulți jucători din zonă”, a mai spus Miriuță.

 

Zece jucători, puși pe liber

În schimb, în calculele antrenorului Vasile Miriuță pentru restul sezonului nu mai intră 10 jucători. ”Ali Vega și-a reziliat contractul. De asemenea, N'Kololo a plecat de la noi. Bogdan Rusu este împrumutat până în vară (n.a. la Petrolul Ploiești, în Liga 2). Suntem în curs de reziliere cu Bruno (n.a. Chalkiadakis), Antonov, Besart, Hergheligiu, Began, Târnovan și Curtean. Sunt jucători care fie au jucat foarte puțin și nu se încadrează în viziunea antrenorului, fie care au foarte puține șanse să evolueze și pentru aceasta am considerat că este bine să meargă în altă parte să joace”, a adăugat Teodor Birț.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia