Tribuna
(FOTO) FC Hermannstadt - CSU Craiova 0-2 / Seară de vis în templul fotbalului românesc. Pierdut trofeu! Câștigat respect!
Ovidiu BOICA
5899 vizualizari
(FOTO) FC Hermannstadt - CSU Craiova 0-2 / Seară de vis în templul fotbalului românesc. Pierdut trofeu! Câștigat respect!
* Fotbaliștii sibieni au dat o replică demnă uneia dintre echipele care s-a amestecat, la un moment dat, în lupta pentru titlul de campioană națională. Oltenii au câștigat finala Cupei României și au plecat acasă cu trofeul, dar ”alb-roșii” nu trebuie să fie mâhniți pentru eșec. FC Hermannstadt, echipa înființată acum 3 ani și care a pornit din campionatul județean pentru a urca, an de an, treaptă cu treaptă, ajungând în Liga 1 și în finala competiției KO, este exemplul lucrului bine făcut, dovada că, dacă e seriozitate și bun simț, se poate face performanță, și încă în scurt timp. Să aduci în tribunele ”Arenei Naționale”, la aproape 300 de kilometri depărtare de casă, 6.000 de suporteri - mult peste media spectatorilor la jocurile majorității echipelor din primul eșalon - este o dovadă că, la Sibiu, fotbalul renaște frumos. Orașul de pe Cibin are din nou echipă de fotbal, iar dacă se va trece și la pasul următor, construirea unei arene demne de secolul XXI, atunci cu adevărat se poate spune că am câștigat. * Duminică seara, pe ”Arena Națională”, diferența a făcut-o experiența, nu neapărat valoarea. Două erori ale defensivei sibiene au fost speculate imediat de ”vulpoii” Gustavo și Mitriță. Sibienii ar fi meritat măcar golul de onoare, însă n-au reușit să îl înscrie. Chiar și așa, 2-0 nu este un scor rușinos, dovadă scandările suporterilor sibieni, la finalul meciului: ”Suntem mândri de voi!” * Echipa sibiană ar putea încheia totuși sezonul cu încă un titlu de campioană. Cu o etapă înainte de final, FC Hermannstadt e pe locul secund în Liga 2, virtual promovată în primul eșalon. ”Alb-roșii” au 85 de puncte și un meci mai puțin disputat decât liderul, Dunărea Călărași. Dacă obțin victoria în ultimele două jocuri, iar echipa lui Dan Alexa pierde în deplasarea cu Metaloglobus, o formație care se chinuie să scape de retrogradare, sibienii încheie sezonul pe primul loc.
 
Parcursului perfect al sibienilor în competiția KO i-a pus capăt ”Știința” în finala de pe ”Arena Națională”. Craiova a câștigat trofeul după victoria cu 2-0, la capătul unei seri de vis pentru ambele echipe și suporterii lor, dar FC Hermannstadt și-a câștigat un loc în lumea bună a fotbalului din România. Încurajată de 6.000 de suporteri din tribune, echipa sibiană a început curajos, dar a sfârșit plătind tribut unor erori în defensivă.

Daniel Tătar a fost primul care i-a dat emoții lui Mitrovic, fundașul trimițând în plasa laterală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, în vreme ce Răzvan Popa dădea primele semne de slăbiciune, fiind avertizat ('3). Gustavo a sprintat spre buturile sibienilor, dar din poziție de afară din joc (6), iar Mitriță a cerut penalti după o deposedare (corectă) a lui Ionuț Stoica ('10).
O eroare a lui Zlatisnki, la mijlocul terenului, era cât pe ce să fie speculată de ”alb-roșii”, însă șutul lui Hergheligiu n-a fost convingător ('13).
Oltenii au simțit din nou fiori reci pe șira spinării la primul corner al meciului. Dâlbea a reluat spre bara a doua, cu capul, dar Blănaru n-a ajuns la timp pentru a împinge balonul în plasă ('18). Cinci minute mai târziu, Mitrovic a cules mingea de la picioarele lui Bogdan Rusu.

Bîrsan l-a avertizat și pe Ionuț Stoica, pentru un fault în marginea propriului careu de 16 metri, dar Mitriță a șutat în zid din lovitură liberă ('27). Avea să fie faza care anunța golul. Două minute mai târziu, trioul Băluță - Mitriță - Gustavo a creat panică în defensiva sibiană și ultimul l-a învins pe Căbuz cu un șut la colțul lung, de pe 16 mtri.
”Alb-roșii” au resimțit șocul și puteau fi taxați în alte două rânduri. Mai întâi Căbuz a scos cu greu șutul de la 27-28 de metri al lui Zlatinski ('38), apoi Băluță a scăpat pe stânga, dar în locul unui șut a preferat pasa pentru Mitriță, aflat în centrul careului, și sibienii au respins în corner ('40). Repriza a fost încheiată de șutul lui Bogdan Rusu, însă mingea a trecut peste transversală ('41).
O nouă bâlbâială a lui Răzvan Popa putea însemna pericol la buturile apărate de Mitrovic, însă fundașul a revenit și a respins în corner ('47). Hergheligiu a trimis în careul mic din lovitura de la colțul terenului, portarul Universității a respins defectuos și Radu Crișan a reluat peste, din voleu.

Oltenii au lovit decisiv după o greșeală a sibienilor, la mijlocul terenului. Răzvan Dâlbea a încercat să trimită în stânga, pentru Petrescu, dar a interceptat Gustavo, care l-a lansat în adâncime pe Băluță, iar acesta a trimis în fața porții, pentru Mitriță, care a îndeplinit o simplă formalitate ('58).
Radu Crișan ('67) și Tătar ('70) au trimis peste transversală, de la distanță, în încercarea de a reduce Sibiul în joc. Mai periculoși au fost tot craiovenii. Băluță a reluat alături, din marginea careului mare ('76), iar Căbuz a ieșit în marginea careului mare și a respins din fața lui Băluță ('78).
Finalul adeclanșat fiesta la Peluza Nord, acolo unde aproape 15.000 de fani ai ”Științei” au făcut show. ”Toată lumea știe / Cupa e-n Bănie!”, scandau aceștia, în vreme ce, în partea opusă, fotbaliștii lui Pelici, Beza și Berța le mulțumeau suporterilor că i-au însoțit pe ”Arena Națională”.
 
FC HERMANNSTADT: Căbuz - Coman, Crişan, Stoica, Tătar - Dîlbea (Curtean '64), Boboc - Hergheligiu (Neagu '69), Rusu, Petrescu - Blănaru (L. Dumitriu '77). Antrenor Alexandru Pelici.
CSU CRAIOVA: Mitrovici - Popa, Kelici, Ferreira - Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo (Glavina '74), Băluţă (Dimitrov '90), Mitriţă (Burlacu '84). Antrenor Devis Mangia.
 
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia