Tribuna
FC Hermannstadt obține un punct URIAȘ cu FC Viitorul. Un lucru e clar: Sibiul nu e dorit în Liga 1! Cojocarule, rușineee!
Ovidiu BOICA
4034 vizualizari
FC Hermannstadt obține un punct URIAȘ cu FC Viitorul. Un lucru e clar: Sibiul nu e dorit în Liga 1! Cojocarule, rușineee!

Echipa sibiană a obținut un punct mare la ultima reprezentație susținută pe terenul din Tg. Mureș. Remiza e cu atât mai importantă cu cât ea a fost obținută în fața unei echipe de Europa League, pretendentă la titlul național, și care a avut un om în plus o jumătate de repriză. Eroul principal al meciului a fost... arbitrul Adrian Cojocaru, care a acordat ușor și cu întârziere două penaltiuri pentru constănțeni și a luat încă alte câteva decizii ilare, care ar trebui să-i determine pe cei de la Comisia Centrală a Arbitrilor să îl trimită într-un ”concediu” prelungit.
Prima dată, Cojocaru a gafat-o în minutul 11, când a dictat cu întârziere o lovitură de la 11 metri pentru Viitorul. Ionuț Stoica a sărit la cap cu Gabi Iancu în propriul care, arbitrul a lăsat jocul să continue, în vreme ce constănțeanul s-a prăbușit pe gazon, acuzând că a primit o lovitură în nas. Cojocaru l-a văzut însângerat pe Iancu și a întors faza, dictând lovitură de la 11 metri. Vlad Achim l-a păcălit pe Novo, deschizând scorul.
Sibienii n-au acuzat prea mult șocul și, în urma unei bâlbâieli în defensiva Viitorului, Ionuț Stoica a trimis cu boltă, sub transversală, cu capul, permițându-i lui Căbuz să rețină (15). Pe contraatac, cu 7 minute înainte de final, Petrișor Petrescu - intrat în locul lui Vodă - a trimis în fața porții pentru celălalt jucător ”sub vârstă” al Sibiului, Lucian Buzan, care a reluat însă pe lângă bară din poziție ideală.
Un minut mai târziu, mingea șutată de Bușu l-a lovit în braț pe Țîru și Hermannstadt a primit penalti, dar Căbuz l-a ghicit pe Petrescu și a parat. Blestemul loviturilor de la 11 metri a lovit din nou, sibienii ratând toate cele 4 penaltiuri primite în acest sezon...
Eforturile jucătorilor lui Eugen Neagoe au fost răsplătite în ultimul minut al reprizei întâi. Daniel Offenbacher - nu înțelegem motivul pentru care austriacul a fost lăsat atât de mult până acum în afara lotului - a executat în 6 metri un corner, balonul a ajuns fericit la croatul Debeljuh, care a reluat în plasă din doar 2 metri.
Sibienii puteau face 2-1 la reluare, dar Căbuz a plonjat spectaculos în fața lui Petrescu, la centrarea lui Debeljuh (58).
Cosmin Matei i-a dat emoții lui Novo, care a reținut cu dificultate, în doi timpi, un șut simplu, din marginea careului de 16 metri (59). Același Matei a centrat în cros pentru Luis Munteanu, peste Viera, dar tânărul atacant nu a ajuns la întâlnirea cu mingea (63).
O nouă decizie aiurea a lui Cojocaru putea aduce Viitorul în avantaj. În alergare, Petrescu și Gabi Iancu s-au jenat reciproc. Constănțeanul a plonjat ca în bazin, în careu. Cojocaru a ”tușit” în fluier, a dat semne că vrea să-l sancționeze pe Iancu pentru simulare, apoi dictează totuși lovitură liberă pentru Viitorul, asigurându-i pe jucători că infracțiunea a fost în afara careului, după care s-a răzgândit brusc și a dat penalti! Mai mult, i-a dat ”galben” lui Petrescu, iar cum era al doilea, a rupt echilibrul numeric. Pentru Eugen Neagoe, antrenorul care - în urmă cu mai puțin de o jumătate de an - suferise un infarct pe marginea terenului la Dinamo - Craiova, a fost prea mult, tehnicianul părăsind banca, motiv pentru care a fost eliminat de Cojocaru!!!
S-a făcut însă dreptate, pentru că Gabi Iancu a șutat în bară din lovitura de la 11 metri și tabela a continuat să indice 1-1.
Sibienii au gestionat cu succes finalul întâlnirii, reușind să obțină un punct foarte important. FC Hermannstadt face 13 puncte, dar coboară la -10 la ”adevăr”. Pentru ”alb-roșii”, urmează deplasarea pe terenul Craiovei, după care marea revenire acasă, pe ”Municipalul” din Parcul Sub Arini, cu CFR Cluj, campioana en-titre, echipă aproape calificată în primăvara Europa League.
Un lucru e clar: FC Hermannstadt pare să fie echipa care nu mai e dorită în Liga 1! Deciziile luate, în această seară, de Cojocaru, ridică mari semne de întrebare. În mod normal, oficialii clubului ar trebui să pună piciorul în prag, să tragă semnale de alarmă, să strige în gura mare că ce a fost la Tg. Mureș, în această seară, a fost GOLĂNIE!
FC Hermannstadt: Novo - Luchin, I. Stoica, Viera, Bușu - Offenbacher, Dâlbea, Dumitriu - Vodă, Debeljuh, Buzan. Au mai intrat Petrescu, Taira și Yazalde. A lipsit Opruț, suspendat.
 
comentarii
1 comentarii

Hermannstadt a facut 14 puncte, nu 13... oricum, suntem sub semnul lui 13, ca acum, acel oc il ocupam! E din ce in ce mai bine, astia vor concordii si voluntari in liga I... si mai apare un bivol pe digisport.ro, la comentarii, unul de-si spune valahu, care scrie de echipa tinuta din bani publici, dupa care se razgandeste si scrie de bani de la PNL (?!?)… pai singura echipa tinuta EXCLUSIV din bani DE LA BUGETUL DE STAT, este gmm!
Eu, sibianul
10.11.2019 00:53
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia