Tribuna
FC Hermannstadt - FC Botoşani 0-2. Gămane, cască ochii! Penalti clar refuzat sibienilor la 0-0!
Ovidiu BOICA
5001 vizualizari
FC Hermannstadt - FC Botoşani 0-2. Gămane, cască ochii! Penalti clar refuzat sibienilor la 0-0!
Arbitrul din Craiova le-a refuzat sibienilor un penalti la 0-0 după ce Patache a jucat mingea cu mâna în propriul careu. Moldovenii au lovit pe final prin Roman şi Golofca. Hermannstadt rămâne cu 24 de puncte şi sibienii au emoţii în lupta pentru prinderea locului de baraj.

 

Echipa sibiană e într-o situaţie dificilă după ce a pierdut, aseară, pe teren propriu, cu FC Botoşani, scor 2-0. Hermannstadt putea deschide scorul în prima repriză, dar Tsoumou ('28) - reluare în bară - şi Blănaru ('35) au irosit două situaţii clare de gol. În repriza secundă, în săritură cu Tsoumou, în propriul careu, Patache a jucat balonul cu mâna, dar "centralul" Găman a închis ochii, privându-i pe sibieni un penalti.
"Alb-roşii" au riscat mai mult în final, iar Roman ('86) şi Golofca ('93) i-au taxat. Botoşaniul a plecat acasă cu toate cele 3 puncte şi acum sibienii se agaţă de ultimele două jocuri, cu Voluntariul, în deplasare, şi Călăraşiul, pe "Municipal", în încercarea de a se menţine pe prima scenă.
Holzmann (FC Botoşani) a părăsit terenul încă din prima repriză după ce s-a ales cu capul spart.
Oaidă (Botoşani), intrat pe teren în minutul 74, a fost eliminat pentru două "galbene" în minutul 82.
FC Hermannstadt: Căbuz - Măţel, Dandea, I. Stoica, Tătar - Dâlbea, Dumitriu - Serediuc (Acsinte '74), Tsomou (Offenbacher '81), Jazvic (Petrescu '62)- Blănaru. Antrenor: Vasile Miriuţă.
FC Botoşani: Fraisl - Patache, Piţian (Chindriş '46), Burcă, Holzmann (Soiledis '45+1) - J.Rodriguez, Târşă (Oaidă '74)- Fabbrini, Ongenda, Golofca - M.Roman. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

 

(LIVETEXT)

FC Hermannstadt a pierdut cu 2-0 meciul disputat în această seară, cu FC Botoșani, pe ”Municipal”. Mihai Roman și Golofca au făcut diferența.  Sibienii rămân cu 24 de puncte.

min. 90+3 - pe contraatac, Golofca face 2-0.

min. 88 - Fabbrini e aproape de 2-0, dar scoate Căbuz;

min. 84 - Mihai Roman trimite în vinclu din interiorul careului;

min. 83 - Căbuz scoate de sub transversală mingea șutată de Fabbrini de la 25 de metri;

min. 81 - Oaidă încasează al doilea ”galben” într-un interval de doar 3 minute și e eliminat;

min. 80 - a treia schimbare la Hermannstadt, Offenbacher intră în locul lui Tsoumou;

min. 76 - Golofca trimite peste transversală de la 20 de metri lateral dreapta;

min. 73 - Oaidă intră în locul lui Târșa;

min. 73 - Acsinte intră în locul lui Serediuc, accidentat;

min. 67 - Patache face henţ în propriul careu dar "centralul" Găman nu acordă nimic;

min. 62 - schimbare la FC Hermannstadt, Petrescu intră în locul lui Jazvic;

min. 55 - Fraisl reține mingea șutată de Dâlbea de la 30 de metri;

min. 51 - Botoșaniul irosește o ocazie mare de gol, Fabbrini și Golofca trec pe sub minge, în careul mic, în urma unei centrări din flancul drept; 

min. 46 - o nouă schimbare la oaspeți, Pițian intră în locul lui Chindriș;

min. 45+4 - Jazvic combină excelent cu Mățel, dar trage dezamăgitor de la 20 de metri;

min. 45+3 - Blănaru primește în adâncime și poate sprinta pe contraatac, dar este deposedat la 40 de metri de Burcă;

min. 41 - meciul e întrerupt de minute bune la Sibiu; Holmann și-a spart capul într-un duel aeriat cu Jazvic; medicii de pe mașina salvării au intervenit prompt, primind aplauze din partea celor 4.000 de suporteri; Holzmann a primit primele îngrijiri direct pe gazon, apoi a fost înlocuit cu Soiledis; 

min. 35 - Blănaru reia imprecis, cu capul, de la 8 metri, o minge centrată de Tsoumou;

min. 29 - Ongenda trimite plasat în brațele lui Căbuz;

min. 28 - Tsoumou reia în bară, din apropiere, un balon recentrat de Blănaru după o lovitură liberă de la 35 de metri;

min. 27 - Căbuz reține mingea șutată de Fabbrini, de pe 16 metri, la firul ierbii, pe centrul porții;

min. 24 - sibienii au două lovituri de la colțul terenului rămase însă fără rezultat;

min. 23 - mingea șutată de Serediuc, din marginea careului mare, e deviată în corner;

min. 18 - Fabbrini se descurcă între patru sibieni și pasează în stânga, pentru Mihai Roman, a cărui centrare pentru Golofca e rezolvată de Dandea, apoi reține Căbuz;

min. 15 - Tsoumou primește în centrul careului, din flancul stâng, de la Serediuc, dar greșește preluarea și irosește șansa de a pune în pericol poarta apărată de Fraisl;

 

FC Hermannstadt joacă, de la ora 18:30, cu FC Botoșani, în etapa a XII-a a play-out-ului, pe Stadionul ”Municipal” din Sibiu.

Antrenorul Vasile Miriuță începe meciul cu ”unsprezecele” 1. Cătălin Căbuz - 71. Alexandru Mățel, 30. Alexandru Dandea, 4. Ionuț Stoica, 17. Daniel Tătar - 5. Răzvan Dâlbea (cpt.), 44. Lucian Dumitriu - 11. Filip Jazvic, 9. Juvhel Tsoumou, 77. Tiberiu Serediuc - 89. Ștefan Blănaru. Pe bancă: 12. Toma Niga, 87. Florin Acsinte, 67. Ilja Antonov, 7. Petrișor Petrescu, 92. Daniel Offenbacher, 24. Ivan Lendric, 28. Loren Niță.

De cealaltă parte, Liviu Ciobotariu trimite în teren următoarea formulă de echipă: 12. Martin Fraisl - 19. Andrei Patache, 17. Andrei Pițian, 3. Andrei Burcă, 90. Marcel Holzmann - 8. Jonathan Rodriguez, 29. Marian Târșa - 21. Diego Fabbrini, 10. Hervin Ongenda, 7. Cătălin Golofca - 9. Mihai Roman.

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Programul infernal pentru FC Hermannstadt continuă, sibienii având programat, marţi seara, de la ora 18:30, un meci extrem de dificil, pe teren propriu, cu FC Botoşani. Practic, ”alb-roşii” vor juca acum al treilea meci într-un interval de numai 7 zile, în care au avut programată şi o deplasare costisitoare din toate punctele de vedere, la Iaşi, de aproape 450 de kilometri.
Jucătorii lui Vasile Miriuţă sunt însă încrezători că vor obţine şi cu FC Botoşani un rezultat bun după ce, în ultimele 3 jocuri de campionat, sunt neînvinşi şi au adunat 5 puncte cu Chiajna, Dinamo şi Poli Iaşi. 
Tehnicianul ”alb-roşilor” a afirmat, într-o conferinţă de presă, că va face mai multe modificări în primul ”unsprezece”. Miriuţă a adăugat că jucătorii care l-au dezamăgit nu vor mai prinde lotul, iar printre aceştia e de aşteptat să se numere Nemanja Mijuskovic, cel care a comis penaltiul din care Poli Iaşi a deschis scorul, în etapa precedentă, precum şi Besart.
  • ”Venim după o deplasare grea şi lungă. Important e că nu am venit cu mâna goală. Am avut aceste 3 meciuri în mai puţin de o săptămână. S-au făcut multe sacrificii, mai ales din partea băieţilor. Aţi văzut că, la meciul de la Iaşi, am şi menajat câţiva jucători, mă refer la Dâlbea, la Măţel... Pe Jazvic şi pe Blănaru i-am băgat pe final. Nu e uşor să joci din 3 în 3 zile, nu avem lotul lui CFR, dau un exemplu, să ai 22 de jucători de acelaşi nivel la dispoziţie. Îi felicit pe băieţi, dar trebuie să uităm acest joc de la Iaşi pentru că, mâine seară, avem un meci foarte, foarte greu. Ăsta e adevărul! Botoşaniul e o echipă bună, cu jucători de valoare, s-a văzut şi la meciul trecut, când a bătut Gazul. Trebuie să avem mare grijă, nu avem voie să facem paşi greşiţi. Mai sunt 3 meciuri. Cel de mâine e foarte important şi trebuie să facem tot ce depinde de noi să câştigăm. Şi, sunt sigur că băieţii (...) vor face tot ce depinde de ei să câştigăm. (...) Suspendaţi nu sunt, accidentaţi - ştim cine sunt... Mâine voi schimba, sută la sută vor intra alţi jucători. Unii, care au făcut greşeli sau au făcut figuraţie pe teren, nici măcar nu vor prinde lotul. Mă voi baza numai pe acei jucători care-şi dau viaţa pentru acest club. În rest... Şi dacă voi sta mâine în 14 jucători, cu 3 pe bancă şi 11 în teren, aceia vor fi cei despre care ştiu că sunt trup şi suflet pentru acest club, pentru acest oraş”, a afirmat tehnicianul.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 6 în clasamentul play-out-ului, cu 24 de puncte, în vreme ce FC Botoşani este pe 3, cu 35 de puncte.

 

Ionuţ Stoica, despre golul de la Iaşi: ”A fost şi şansă”
 
Ionuţ Stoica, autorul golului egalizator din meciul de la Iaşi, terminat cu scorul de 1-1, a afirmat, în conferinţa de presă, că a marcat şi cu ceva noroc. ”A fost şansa mea să ajungă mingea fix la mine. Este important că am luat un punct, nu am venit cu mâna goală”, a declarat fotbalistul.
Stoica a mai spus că că programul încărcat i-a făcut pe jucători să resimtă o anumită stare de oboseală, dar că trebuie făcut tot posibilul ca aceasta să  fie depăşită până la ora jocului cu FC Botoşani: ”Jucăm din 3 în 3 zile. Trebuie să ne recuperăm foarte repede şi să fim concentraţi la meciul de mâine, să scoatem maximum. Se simte oboseala acum, câd jucăm din 3 în 3 zile. Venim după drumul acesta lung, la Iaşi, se simte oboseala”.

 

Cu al... 12-lea jucător în tribună
 
”Mâine, sunt sigur că suporterii vor fi alături de noi cum au fost şi în celelalte două partide, ne vor încuraja, pentru că avem nevoie de ei. Asta s-a văzut în ultimele două jocuri de acasă, când n-am luat gol. S-a văzut şi în jocul echipei, în rândul băieţilor, cum au jucat, cu ce dăruire şi cu atitudine şi determinare. Încă o dată, trebuie să avem grijă, să nu facem paşi greşiţi. E foarte important!”, a mai spus Miriuţă.

 

Nemulţumit de program
 
Vasile Miriuţă a făcut referire, în conferinţa de presă de astăzi şi la programul încărcat al echipei din ultimele etape. Tehnicianul a afirmat că nu i se pare normal ca FC Hermannstadt să joace din 3 în 3 zile, iar una dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare să aibă de fiecare dată o zi în plus de odihnă, referindu-se probabil la FC Voluntari, doar pentru că ”suntem cam departe de Bucureşti”.
”Suntem cam departe de Bucureşti, aşa că mai bine tac din gură. Alţii joacă din 4 în 4 zile. Acum, contează mai puţin asta, trebuie să fim apţi din toate punctele de vedere, să fim pozitivi şi proaspeţi. Şi, vom fi, pentru că îi văd cât de mult îşi doresc aceşti băieţi ca echipa să rămână în Divizia A. Am mare încredere!”, a completat Miriuţă.

 






comentarii
1 comentarii

Sa fi cascat ochii cei care l-au adus pe expertul Miriuta si petardele de jucatori… de la Soimii, Inter, Vointa pana la simulacrul asta de echipa, sunt ani lumina, asta este cea mai proasta reprezentare a sportului sibian!
Eu, sibianul
23.05.2019 11:19
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA