Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
FC Hermannstadt - FC Botoşani 1-1 / Când ocaziile ratate se răzbună...
FC Hermannstadt - FC Botoşani 1-1 / Când ocaziile ratate se răzbună...
Echipa sibiană a irosit trei mari şanse de a deschide scorul în minutele 56 şi 57, apoi a primit gol dintr-un penalti acordat eronat de "centralul" Andrei Chivulete. Daniel Tătar a mai salvat ceva, egalând cu un şut din lovitură liberă, însă pe final "alb-roşii" puteau da lovitura la reluările lui Dumitriu şi Mijuskovic.

 

FC Hermannstadt a irosit şansa de a urca până pe locul 8 după ce a scos doar o remiză, la Tg. Mureş, cu FC Botoşani. La finalul celor 90 de minute, cele două echipe şi-au împărţit punctele, jocul terminându-se cu scorul de 1-1. Dacă botoşănenii s-au arătat mulţumiţi de rezultat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre jucătorii lui Miriuţă, care au irosit marile ocazii ale meciului şi care au fost taxaxi dintr-un penalti acordat gratuit. Aşa, "alb-roşii" se menţin pe penultimul loc, având 15 puncte, cu unul mai puţin decât FC Botoşani şi două în minus faţă de ocupantele locurilor 8-11, Dunărea Călăraşi, Dinamo, Concordia şi Politehnica Iaşi.

Prima repriză n-a avut nimic spectaculos, ocaziile de gol fiind rarissime. Chitoşcă a trimis sub transversală, din lovitură liberă, dar Căbuz a parat ('6). Tot el a reluat în plasa laterală ('23). Sibienii au avut câteva şarje ofensive, însă fără a-i da emoţii lui Fraisl, astfel că la cabine s-a intrat cu un scor alb.

Repriza secundă a fost mult mai spectaculoasă. În plus, au apărut şi golurile.

Într-un interval de numai două minute sibienii au trecut de trei ori pe lângă gol. Mai întâi a fost însă faza la care oaspeţii au cerut penalti, în urma unui duel Pîrvulescu/Rodriguez ('54). Două minute mai târziu, Blănaru a profitat de marcajul lejer al lui Chitoşcă şi a tras de la 14 metri, dar Fraisl a respins în transversală. Imediat, acelaşi Blănaru a primit în centrul careului de la Tsoumou, dar a pus latul şi Fraisl şi-a mai salvat o dată echipa, respingând în corner, iar în urma loviturii de la colţul terenului Răzvan Dâlbea a reluat cu capul, dar goal-kkeper-ul oaspeţilor a parat din nou, cu un reflex uluitor.

Cum se spune în fotbal, ratările se răzbună. După o oră din joc Golofca a trimit o boltă în careul sibienilor, pentru Enriko Papa, care a sărit în duel cu Biel Company şi s-a prăbuşit pe gazon. Chivulete a indicat fără ezitare punctul cu var, însă decizia "centralului" a fost una greşită pentru că, înainte să centreze, Golofca a stopat mingea cu braţul drept.

Argentinianul Rodriguez a transformat penaltiul, cu un şut pe centrul porţii, şi Botoşaniul prelua conducerea, conform cursului jocului ('63).

Daniel Tătar a adus rezultatul mai aproape de adevăr în minutul 77, când a executat magistral o lovitură liberă de la 22 de metri, fără speranţe pentru Fraisl.

Trujic putea face 2-1 pentru FC Botoşani cu 7 minute înainte de final, dar lovitura sa de cap n-a prins cadrul porţii. În replică, Lucian Dumitriu, în ultimul minut, a trimis puternic, la colţul lung, dar Fraisl a salvat punctul, iar în prelungiri sibienii au trecut din nou pe lângă gol, în urma unei lovituri de la colţul terenului.

 

FC HERMANNSTADT: 1. Cătălin Căbuz - 2. Biel Company (23. Jordan N'Kololo '66), 6. Cătălin Pîrvulescu, 30. Alexandru Dandea, 25. Nemanja Mijuskovic, 17. Daniel Tătar - 77. Tiberiu Serediuc, 5. Răzvan Dâlbea (cpt.) (14. Andrei Hergheligiu '75), 44. Lucian Dumitriu - 89. Ștefan Blănaru (15. Pedro Moreira '87), 9. Juvhel Tsoumou. Antrenor: Vasile Miriuţă. Rezerve neutilizate: 12. Toma Niga, 4. Ionuț Stoica, 87. Florin Acsinte, 67. Ilja Antonov.

FC BOTOȘANI: 12. Martin Fraisl - 19. Andrei Patache, 4. Andrei Miron, 15. Andrei Chindriș, 92. Sebastian Chitoșcă - 8. Jonathan Rodriguez, 5. Lossemy Karaboue - 7. Cătălin Golofca (80. Lorand Fulop '90+1), 67. Eriko Papa, 21. Diego Fabbrini (10. Hervin Ongenda '83) - 9. Mihai Roman (77. Nikola Trujic '68). Antrenor: Costel Enache. Rezerve neutilizate: 1. Eduard Pap, 37. Alexandru Corban, 99. Eduard Florescu, 14. Marko Brekalo.

Arbitru: Andrei Chivulete (București).

Asistenţi: Ciprian Danșa, Bogdan Gheorghe

Rezervă: Iulian Dima.

Observatori: Cristian Vasc și Cristian Nica.

Cartonaşe galbeen: Serediuc '38, Mijuskovic '65, Dandea '82, Tsoumou '90+3 / Roman '67, Rodriguez '75.

 

****************************************************************************************************

(ACTUALIZARE 3)

 

 

 

FC Hermannstadt și FC Botoșani se întâlnesc, în cele din urmă, în această după-amiază, de la ora 14:00. La Tg. Mureș vremea e splendidă, sunt aproximativ 10 grade Celsius. Cele două echipe sunt acum la încălzire.

Cei doi antrneori nu au operat nicio modificare în echipele de start față de cele anunțate ieri. Le reamintim:

FC HERMANNSTADT: 1. Cătălin Căbuz - 2. Biel Company, 6. Cătălin Pîrvulescu, 30. Alexandru Dandea, 25. Nemanja Mijuskovic, 17. Daniel Tătar - 77. Tiberiu Serediuc, 5. Răzvan Dâlbea (cpt.), 44. Lucian Dumitriu - 89. Ștefan Blănaru, 9. Juvhel Tsoumou. Rezerve: 12. Toma Niga, 4. Ionuț Stoica, 87. Florin Acsinte, 15. Pedro Moreira, 67. Ilja Antonov, 23. Jordan NKololo, 14. Andrei Hergheligiu.
FC BOTOȘANI: 12. Martin Fraisl - 19. Andrei Patache, 4. Andrei Miron, 15. Andrei Chindriș, 92. Sebastian Chitoșcă - 8. Jonathan Rodriguez, 5. Lossemy Karaboue - 7. Cătălin Golofca, 67. Eriko Papa, 21. Diego Fabbrini - 9. Mihai Roman. Rezerve: 1. Eduard Pap, 80. Lorand Fulop, 37. Alexandru Corban, 99. Eduard Florescu, 10. Hervin Ongenda, 14. Marko Brekalo, 77. Nikola Trujic.
Partida va fi arbitrată de Andrei Chivulete (București) la centru, Ciprian Danșași Bogdan Gheorghe la cele două linii. Rezervă e Iulian Dima, iar observatori, Cristian Vasc și Cristian Nica.

 

****************************************************************************************************

(ACTUALIZARE 2)

După 60 de minute, brigada de arbitri și cele două echipe și-au făcut din nou apariția pe teren. Cum ceața nu s-a ridicat și pe teren vizibilitatea era sub 10-15metri, s-a luat decizia amânării jocului pntru luni, la ora 14:00. 

(ACTUALIZARE 1)

Meciul dintre FC Hermannstadt și FC Botoșani ar fi trebuit să înceapă la ora 17:30, dar startul lui a fost amânat cu o oră pentru că o ceață deasă s-a abătut asupra arenei ”Trans-Sil”.

FC Hermannstadt vine după 3 victorii consecutive, dintre care două în campionat, ambele în deplasare, la Iași și Sf. Gheorghe, în vreme ce Botoșaniul a încasat-o rău, în urmă cu o săptămână, 1-5 acasp cu CFR Cluj, campioana en-titre.
Vasile Miriuță începe meciul cu ”unsprezecele” 1. Cătălin Căbuz - 2. Biel Company, 6. Cătălin Pîrvulescu, 30. Alexandru Dandea, 25. Nemanja Mijuskovic, 17. Daniel Tătar - 77. Tiberiu Serediuc, 5. Răzvan Dâlbea (cpt.), 44. Lucian Dumitriu - 89. Ștefan Blănaru, 9. Juvhel Tsoumou. Rezerve sunt 12. Toma Niga, 4. Ionuț Stoica, 87. Florin Acsinte, 15. Pedro Moreira, 67. Ilja Antonov, 23. Jordan NKololo, 14. Andrei Hergheligiu.
De cealaltă parte, Costel Enache aliniază un 1-4-2-3-1, cu 12. Martin Fraisl - 19. Andrei Patache, 4. Andrei Miron, 15. Andrei Chindriș, 92. Sebastian Chitoșcă - 8. Jonathan Rodriguez, 5. Lossemy Karaboue - 7. Cătălin Golofca, 67. Eriko Papa, 21. Diego Fabbrini - 9. Mihai Roman. Pe bancă: 1. Eduard Pap, 80. Lorand Fulop, 37. Alexandru Corban, 99. Eduard Florescu, 10. Hervin Ongenda, 14. Marko Brekalo, 77. Nikola Trujic.
Partida va fi arbitrată de Andrei Chivulete (București) la centru, Ciprian Danșași Bogdan Gheorghe la cele două linii. Rezervă e Iulian Dima, iar observatori, Cristian Vasc și Cristian Nica.

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Antrenorul Vasile Miriuță consideră că jocul cu FC Botoșani este unul extrem de important pentru echipa sa. Tehnicianul crede că pe jucătorii săi îi așteaptă un meci dificil, chiar dacă FC Botoșani a pierdut, în etapa precedentă, cu scorul de 5-1, pe teren propriu, cu CFR Cluj.
”Ne așteaptă din nou un meci... în deplasare, chiar dacă suntem gazde, pentru că nu jucăm acasă, jucăm la Tg. Mureș. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Părerea mea e că jucăm cu o echipă care nu-și merită locul în clasament, la valorea lotului pe care îl are. Botoșaniul are un antrenor bun, pe Costel Enache, care a făcut o treabă bună și anul trecut. Noi suntem pe un drum bun, dar încă nu am realizat nimic. Am câștigat două jocuri în deplasare, dar suntem tot acolo, în spate. Trebuie să facem tot ce ține de noi să câștigăm acest joc. Va fi un joc de 6 puncte, suntem două echipe apropiate în clasament. Ne dorim să ieșim învingători. Botoșaniul vine după o înfrângere acasă, cu CFR-ul. Clujenii au șutat de 4 ori la poartă și au dat 5 goluri. Câteodată mai e nevoie și de șansă! Am văzut jocul! Însă, a trecut meciul cu CFR. Sunt sigur că se pregătesc și ei bine pentru meciul cu noi. Îmi doresc enorm să intrăm în pauza de două săptămâni care va urma acestui joc cu dreptul”, a spus Miriuță într-o conferință de presă.
Vasile Miriuță are la dispoziție întreg lotul, inclusiv pe Nemanja Mijuskovic, care și-a ispășit etape de suspendare în etapa a XIV-a.
 
Serediuc și Acsinte, reîntâlnire cu fosta echipă
Din lotul echipei FC Hermannstadt fac parte și doi jucători care au îmbrăcat tricoul formației FC Botoșani în sezonul precedent. Este vorba despre Tiberiu Serediuc și Florin Acsinte.
Pentru Serediuc, meciul cu FC Botoșani este unul ca oricare altul. Fotbalistul s-a declarat plăcut surprins de modul în care a fost primit la Sibiu, el semnâns pentru FC Hermannstadt după ce sezonul a început.
”Nu este un meci mai special pentru mine deoarece am evoluat o perioadă mai scurtă la Botoșani. Este un meci ca oricare altul. Trebuie să ne concentrăm. Va fi un meci greu deoarece Botoșaniul are o echipă bună, cu jucători de calitate. Acum nu trece printr-un moment bun, dar cu siguranță va veni la Tg. Mureș să câștige puncte. Am fost primit foarte bine la Sibiu, chiar am rămas plăcut surprins. Sper să ne îndeplinim obiectivul și să adunăm cât mai multe puncte deoarece nu stăm foarte bine în clasament. Sper ca, după meciul de duminică, să ieșit de acolo, din zona retrogradării”, a spus Serediuc.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia