Tribuna
FC Hermannstadt, eșec la limită în fața campioanei CFR Cluj
Ovidiu BOICA
3983 vizualizari
FC Hermannstadt, eșec la limită în fața campioanei CFR Cluj

 
(LIVETEXT)
 
FC Hermannstadt a cedat cu 1-0 la Tg. Mureș în fața campioanei CFR și rămâne cu 7 puncte în clasament. Unicul gol a fost marcat de Țucudean în minutul 70.
 
* la FC Hermannstadt au mai intrat Blănaru, Petrescu și Bogdan Rusu;
min. 70, 0-1 - Țucudean îl învinge pe Căbuz cu un șut de la 10 metri, lateral stânga;
* avem cifrele primei reprize: CFR-ul are posesie mai bună (54 la sută), dar sibienii conduc cu 7-3 la șuturi, iar Nkololo a tras singurul șut pe spațiul porții în primle 45 de minute. La cornere, FC Hermannstadt are 7-1 (!), iar la faulturi e 12-6 pentru CFR;
* ultimul sfert de oră al primei reprize a fost mult mai animat; sibienii au plusat, iar situațiile de gol au apărut la poarta lui Arlauskis; în prelungiri, portarul CFR-ului a scos senzațional în corner o minge pe care scria ”gol”, la reluarea lui NKololo; oaspeții au avut o singură situație mai clară, în urma unui corner Omrani reluând alături, cu capul;
min. 29 - Cristi Manea trimite peste transversală dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri ușor lateral stânga;
min. 26 - ”galben” Company pentru un fault la Omrani;
min. 21 - schimbare Vinicius - Andrei Mureșan;
min. 20 - Dâlbea trimite peste transversală, cu piciorul, de la colțul lung, în urma unui corner;
min. 15 - ”galben” Moutinho;
min. 11 - Țucudean reia din marginea careului mare, fără problme pentru Căbuz;
mușor lateral stânga;
min. 26 - ”galben” Company pentru un fault la Omrani;
min. 21 - schimbare Vinicius - Andrei Mureșan;
min. 20 - Dâlbea trimite peste transversală, cu piciorul, de la colțul lung, în urma unui corner;
min. 15 - ”galben” Moutinho;
min. 11 - Țucudean reia din marginea careului mare, fără problme pentru Căbuz;
 
La două zile distanță după ce CSU și ”U” BT s-au intersectat, în Palatul Sporturilor ”Transilvania”, la ”Memorialul Tordai”, alte două echipe din Sibiu și Cluj se vor afla față în față. De data asta, într-un meci contând pentru etapa a IX-a a Ligii 1 la fotbal. La Tg. Mureș, pe Stadionul ”Trans-Sil”, se duelează FC Hermannstadt și CFR Cluj, campioana en-titre. Dacă, joi seara, câștig de cauză au avut baschetbaliștii lui Silvășan, poate acum se vor impune sibienii, care au atât de multă nevoie de victorie. Aflată pe locul 12, cu 7 puncte, FC Hermannstadt traversează o perioadă mai puțin fastă, fiind în criză de rezultate după ce a pierdut la limită ultimele 3 jocuri de campionat.
Pe roze nu stau nici clujenii, care au ratat prezența în grupele Ligii Europa, iar acum se vor concentra numai pe campionat și Cupa României.
Alex Pelici începe meciul cu ”unsprezecele” 1. Cătălin Căbuz - 2. Biel Company, 25. Nemanja Mijuskovic, 4. Ionuț Stoica, 17. Daniel Tătar - 5. Răzvan Dâlbea (cpt.), 67. Ilja Antonov - 77. Tiberiu Serediuc, 10. Bruno Chalkiadakis, 23. Jordan N'Kololo - 9. Juvhel Tsoumou. Rezerve: 96. Răzvan Began, 90. Bogdan Rusu, 30. Alexandru Dandea, 7. Petrișor Petrescu, 3. Claudiu Pamfile, 89. Ștefan Blănaru, 11. Ali Vega.
De cealaltă parte, Toni Conceicao trimite în teren formula 87. Giedrius Arlauskis - 6. Cristian Manea, 22. Adam Lang, 55. Paulo Vicinius, 45. Camora (cpt.) - 5. Mate Males, 8. Damjan Dokovic, 14. Thierry Moutinho - 7. Alexandru Păun, 9. Abdel Omrani, 20. George Țucudean. Rezerve: 1. Collado Fernandez, 30. Andrei Mureșan, 28. Ovidiu Hoban, 31. Alxandru Ioniță, 27. Sebastian Mailat, 18. Valentin Costache, 88. Robert Tambe.
Meciul va fi arbitrat de bucureșteanul Marcel Bîrsan la centru, ajutat la cele două linii de Ciprian Dansa (Oradea) și Gabriel Bârjac din Zalău. Rezervă e Cătălin Buși (Rm. Vîlcea), iar observatori Marian Ivan (Brașov) din partea LPF și Constantin Ștefan (București) din partea CCA.
 
 
(ȘTIRE INIȚIALĂ)
 
”Ne aflăm înaintea unei săptămâni pline, cu două meciuri foarte importante de campionat, iar între ele, un meci din Cupa României, la Clinceni. E o săptămână grea, din care ne dorim să ieșim cu fruntea sus, să acumulăm cât mai multe puncte în campionat și să ne calificăm în optimile Cupei. Nu suntem într-o situație tocmai bună, dar nu este nici o situație de criză. E o criză a rezultatelor, pentru că venim după 3 înfrângeri la limită, cu gol marcat la Dinamo și - lucrul ce ne-a dat peste cap - acea eliminare a lui Tsoumou. Poate, dacă am fi rămas 11 contra 11, altul ar fi fost rezultatul. Apoi, un meci pierdut cu Mediașul și acest eșec cu Viitorul, o echipă pe terenul căreia se câștigă foarte greu puncte, o echipă bună din Liga 1, care joacă un fotbal total. În toate aceste meciuri cred că am avut momenet bune și chiar foarte bune, ne-am ridicat la nivelul așteptărilor, la nivelul adversarilor, doar că nu am reușit să luăm puncte. Asta este dureros! (...) Faptul că am avut momente bune ne face să sperăm că putem să jucăm de la egal la egal cu orice echipă din acest campionat. Vor apărea și punctele. Sperăm să avem și un dram de noroc în meciurile foarte grele, cu campioana și vicecampioana României”, a spus Pelici.
 
Hergheligiu, singurul absent

Antrenorul ”alb-roșilor” nu îl va putea folosi pe Andrei Hergheligiu, care este accidentat. În schimb, va reintra Alexandru Dandea, cel care a ratat jocul cu FC Viitorul, fiind suspendat.
  • ”Nu avem probleme de lot. Nu avem suspendați. Din păcate, ”Herghe” e în continuare accidentat, nu vom putea conta pe el. În rest, toată lumea e aptă. Sperăm să fim inspirați înaintea jocului, să alegem cel mai bun ”unsprezece”, iar la sfârșit să ne bucurăm împreună cu suporterii noștri care ne vor însoți la Tg. Mureș”, a mai spus tehnicianul.

 

”Ai dreptul să fi supărat, dar nu ai dreptul să fi și rău”

Alex Pelici li s-a adresat și celor care, în ultimele zile, au postat mesaje pe conturile de socializare ale echipei sau cele ale suporterilor. Antrenorul echipei sibiene i-a invitat pe cei care l-au contestat la un dialog și chiar să asiste la antrenamente.
  • ”Cred că nimeni nu-și dorește mai mult decât noi să avem rezultate, iar echipa să meargă bine, să putem juca acasă, pentru că nu am promovat să jucăm în alte părți, am promovat să jucăm în fața sibienilor, dar sunt lucruri care ne depășesc, care nu depind de noi. La fel de bine, din punct de vedere tehnic, cred că nimeni nu-și dorește mai mult decât mine să avem rezultate, pentru că echipa asta este și un produs al meu, al staff-ului și al băieților. E normal ca, atunci când investești sentimente și muncă, să îți dorești ca echipa să meargă cel mai bine. Am înțeles că se vine cu tot felul de propuneri. Eu nu am cont de Facebook, deci nu exist, asta ca o glumă, cum se vorbește în viața de zi cu zi. Îi invit pe cei care sunt supărați - au tot dreptul să fie supărați - să vină la stadion, să stăm de vorbă, să participe la antrenamentele echipei, să vadă ce facem. Putem sta de vorbă despre fotbal oricând doresc. Un înțelept spunea că ai dreptul să fi supărat, dar nu ai dreptul să fi și rău. E ușor să arunci cu înjurături din spatele unei tastaturi, sub diferite nick name-uri, să împroști cu noroi în stânga și-n dreapta. Nu cred că, printre cei care fac așa ceva, sunt oamenii care vin după noi la sute de kilometri. Pentru oamenii aceia avem tot respectul. La meciul cu Viitorul au fost 6-7 suporteri. Au tot respectul și toată dragostea noastră. Pentru ei facem tot ce facem și pentru cei care sunt alături de noi la Tg.Mureș”, a mai afirmat Pelici.

 

”Obiectivul e locul 10”

Alex Pelici a mai adăugat că este hotărât să se sacrifice, dacă va fi pentru binele echipei, dar este convins că echipa își va reveni. ”Eu nu sunt legat de scaun. Dacă se consideră că plecarea mea e pentru binele echipei, oricând mă dau la o parte. Nu va trebui să mă dea cineva afară, pentru că voi pleca singur. Dar, în momentul de față, cred că putem avea rezultate, cred că putem face treabă bună, așa cum am mai făcut-o. Acum 3-4 luni în urmă, când ne calificam în finala Cupei României, tot ăștia eram. Am spus-o la începutul campionatului, nu se compară Liga 1 cu Liga 2. Obiectivul meu este să ne clasăm pe locul 10. Suntem la 3 puncte de locul 10, puncte pe care le putem obține oricând, în orice meci. Sunt alte echipe, mult mai bine cotate, care sunt pe acolo, locurile 10-11, echipe care au mult mai multă experiență în Liga 1, echipe cu nume mult mai sonore”, a mai spus Pelici.
 
Partida dintre FC Hermannstadt și CFR CLuj va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 15:00, pe Stadionul ”Trans-Sil” din Tg. Mureș.
 





comentarii
1 comentarii

Trebuie să vreți mai mult! De săptămâna viitoare o să mă implic total! Vreau să îl ajut pe Domnul Birt dacă mă va accepta în stafful administrativ!
Bumblebee
22.09.2018 09:22
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA