logo
spartan
Eduard Grosu, la câteva zeci de sutimi de o nouă victorie în Piața Mare
Ovidiu BOICA
1381 vizualizari
Eduard Grosu, la câteva zeci de sutimi de o nouă victorie în Piața Mare

Vă mai amintiți de Grosu? Campion en-tire al României și component al naționalei României, pentru care a și alergat (și) anul acesta în Turul Ciclist al Sibiului.
În 2017, Grosu a trecut primul linia de sosire în Piața Mare, la finalul Turului. A fost o victorie de etapă bine primită, iar acum românul și-a pus ambiția să repete performanța, în speranța că va atrage atenția unui team important.
Din nefericire, Grosu a fost abia al doilea, la finalul etapei 3B din TCS 2018. Românul ar mai fi avut nevoie de câțiva metri să îl depășească și pe olandezul Janssen, după ce - venind din pluton - pe ultimii 600 de metri - a trecut rând pe rând de șase dintre cicliștii care au dus trena în marea majoritate a etapei de puțin peste 150 de kilometri.
Grosu concurează, în schimb, cu succes la titlul neoficial de cel mai ghinionist rutier al Turului. Anul trecut, cu puțin timp înainte de startul în Prolog, s-a accidentat la antrenamente, ajungând la spital. Câteva ore, prezența lui la start, a doua zi, în prima etapă din afara Sibiului, a fost pusă sub semnul întrebării, dar în cele din urmă a putut concura, iar în ultima zi a trecut primul linia de sosire, din Piața Mare a Sibiului, câștigând etapa.
În 2018, tot la Prolog, Eduard Grosu a luat startul cu o roată lenticulară pe spate, care ar fi trebuit să-l ajute în lupta cu secundele, dar după aproximativ 600 de metri a făcut pană, iar restul traseului, până la 2,2 kilometri, l-a parcurs pe jantă. Chiar și așa, a avut al nouălea timp, dar dacă n-ar fi fost incidentul puțin mai devreme amintit, s-ar fi bătut cu șanse pentru primul tricou galben al Turului.

Foc și pară pe... motocicliști
Campionul en-titre al României, Eduard Grosu, a fost atât de aproape de o nouă victorie în ultima etapă de la Sibiu, după cea de anul trecut. În cele din urmă, componentul naționalei țării noastre a trecut al doilea linia de sosire, după olandezul Janssen. Grosu - care a atacat senzațional pe ultimii 600 de metri, a găsit vinovații pentru faptul că nu a câștigat etapa a a III-a B a TCS 2018 și spune că acest insucces cântărește decisiv în viitorul carierei sale.
”Cred că, dacă moticletele nu s-ar fi oprit acolo (n.a. la intersecția străzilor Constituției cu G-ral Magheru) și nu ar fi trebuit să frânez, aș fi câștigat acei 10 metri care m-ar fi dus la victorie. Cred că, dacă aș fi obținut victoria asta, aș fi putut face pasul spre o echipă importantă”, a spus Grosu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia