Tribuna
Echipă de top din Ucraina la "Memorialul Tordai". "Bursa Ilie Mitea", acordată "atât timp cât va exista CSU!"
Ovidiu BOICA
1599 vizualizari
Echipă de top din Ucraina la
Ediţia din acest an a turneului organizat de CSU în memoria regretatului Elemer Tordai va avea loc în perioada 20-22 septembrie. Cu această ocazie vor veni la Sibiu Khimik Iujnîi, ocupanta locului 3 din puternicul campionat al Ucrainei, BC SCM Timişoara şi CSM Voluntari. Începând din 2018, în fiecare an un junior va primi o bursă acordată în memoria lui Ilie Mitea, un apropiat al clubului sibian, care s-a stins din viaţă vara asta.

 

Pentru al doilea an consecutiv, cu ocazia "Memorialului Tordai" la Sibiu va veni o echipă dintr-un campionat puternic de pe continent. La ediţia 2018, alături de CSU Sibiu, CSM Voluntari şi SCM Timişoara, va fi Khimik Iujnîi, echipa care a terminat sezonul precedent în Ucraina pe locul al treilea.

  • "Anul trecut am avut alături de noi echipa Kosice din Slovacia. Anul acesta, la "Memorialul Tordai" vine Khimik Iujnîi din Ucraina, care a terminat sezonul trecut pe locul 3. Ne bucurăm că ne onorează cu prezența la acest turneu. Pe lângă Khimik Iujnîi va mai fi echipa din Timișoara  și CSU Voluntari, echipă nou-înființată, care va evolua în a doua grupă valorică", a declarat Horaţiu Floca, directorul CSU Sibiu.

Oficialul clubului studenţesc a adăugat că noutatea turneului din septembrie, de la Sibiu, este acordarea unei burse care-i poartă numele lui Ilie Mitea. "Cât timp va exista clubul acesta, va exista şi acea bursă", a punctat Floca.
"În această vară a murit Ilie Mitea. Ne va lipsi din Sala ”Transilvania”. Știm cu toții ce a însemnat dânsul pentru echipa de baschet și pentru toată suflarea baschetbalistă sibiană. Ne-am gândit, cei din conducerea clubului, să încercăm să-i cinstim memoria în fiecare an de acum înainte. Împreună cu colegii mei am decis să înființăm o bursă care-i va purta numele lui ”nea Titi”. În fiecare an, la ”Memorialul Tordai”, vom acorda o bursă unui tânăr jucător sibian de perspectivă, care noi considerăm că poate ajunge să îmbrace culorile echipei noastre. Cât timp va exista acest club, va exista și ”Bursa Ilie Mitea”, începând din acest an. Ăsta este singurul lucru pe care-l mai putem face pentru a-l avea printre noi pe ”nea Titi” Mitea", a adăugat oficialul lui CSU.
 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia