Tribuna
După 10 ani, un alt Lettenbichler câștigă Red Bull Romaniacs!
După 10 ani, un alt Lettenbichler câștigă Red Bull Romaniacs!
Manuel Lettenbichler s-a impus la ediția din acest an, exact la un deceniu distanță după succesul obținut la Sibiu de tatăl său, Andreas.

 

2009. După 4 ani de dominație a riderilor KTM, germanul Andreas Lettenbichler se înscrie la startul Red Bull Romaniacs pe o motocicletă BMW. Departe de a fi considerat drept unul dintre favoriți, Andreas îi învinge pe favoritul principal, Chris Birch, și pe triplul câștigător, Cyril Despres. Excepțională performanță a riderului german, care avea să se claseze pe podium în fiecare din următoarele 4 ediții, trei locuri 3 și un loc 2.
10 ani mai târziu, fiul său, Manuel, ia startul la Red Bull Romaniacs, competiție pe care a fost aproape să o câștige anul trecut, când a cedat însă în fața lui Wade Young. Tânărul Lettenbichler a început foarte bine anul 2019 și a reușit să adune suficiente puncte în clasamentul World Enduro Super Series astfel încât să se situeze pe locul secund înaintea competiției din Carpați, la 120 de puncte în fața liderului Graham Jarvis.
După Prologul de pe bulevardul Corneliu Coposu din centrul Sibiului, ”Mani” s-a găsit pe poziția a șasea, la mijlocul plutonului fruntaș, poziție de pe care a și plecat în prima zi de offroad. Cum Prologul nu seamănă deloc cu traseul din munți, Letti a avansat loc cu loc și a încheiat prima zi de offroad pe poziția a treia, la două minute și 3 secunde în urma lui Graham Jarvis și a lui Wade Young. Acesta din urmă s-a accidentat și a fost nevoit să abandoneze la mijlocul celei de-a doua zile însă Lettenbichler s-a trezit cu o nouă provocare. Spaniolul Alfredo Gomez a fost cel mai rapid în cea de-a doua zi, urmat de Jarvis și Lettenbichler care era deja despărțit de mai bine de 6 minute de liderul general. A treia zi a adus însă o schimbare la 180 de grade. Plecat de pe poziția a treia, Manuel Lettenbichler a depășit tot ce i-a stat în cale. A trecut primul linia de finish, urmat de Blazusiak și Jarvis și a recuperat minutele pierdute în fața lui Gomez în cea de-a doua zi. După câțiva ani buni în care câștigătorul eram cam previzibil la startul ultimei zile, anul acesta totul s-a decis pe ultima urcare din Gușterița. Ziua a început cum nu se poate mai greu pentru concurenți, cu o ploaie torențială și un traseu incredibil de dificil. Startul s-a dat din apropierea Cisnădioarei iar service point-ul a fost amenajat la Arena Platoș. La ieșirea din pădure, pe ultima linie dreaptă înainte de finish, Mani Lettenbichler avea doar 44 de secunde avans față de Alfredo Gomez, care venea puternic din spate și părea că se îndreaptă spre victorie. Însă zig-zag-urile din dealul Gușteriței au făcut, până la urmă diferența. Deși au reușit să obțină cam același timp pe urcarea principală, Gomez a avut reale dificultăți în fața unui perete aproape vertical, pe care s-a chinuit să îl urce de patru ori înainte să reușească, urcare pe care Letti a făcut-o din prima. Iar acolo s-a decís titlul Red Bull Romaniacs din acest an. „Sunt cel mai mândru tată din lume în momentul ăsta. Acum avem acasă două trofee”, spunea cu o lacrimă în colțul ochilor Andreas Lettenbichler, tatăl actualului campion al Red Bull Romaniacs. Este prima cursă din circuitul de hard enduro pe care o câștigă Manuel Lettenbichler. Cele 1000 de puncte pe care le va primi în urma victoriei la Romaniacs îl propulsează pe riderul german în fruntea clasamentului World Enduro Super Series. Letti e urmat în clasamentul mondial de Graham Jarvis, Alfredo Gomez, Mario Roman, Billy Bolt și Jonny Walker.

 

Rezultate clasa Silver:
Josu Artola - Spania - 18h57m20s
Sam Winterburn - Marea Britanie - 19h39m55s
Alberto Aramburu - Spania - 20h18m14s
Rezultate clasa Bronze:
Marcin Weglarz - Polonia - 17h43m32s
Eric Slominski - USA - 17h53m43s
Jean-Michel Vigand - FRA - 18h3m4s
Rezultate clasa Iron:
Anna Schmolzl - Germania - 16h9m43s
Danny Melvin - USA - 16h31m13s
Eduardo Martinez Lopez - Mexic - 16h35m17s
 
Anna Schmolzl este prima femeie pe podium la Red Bull Romaniacs și, în același timp, prima câștigătoare a unei clase în întreaga istorie a competiției.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de cariere

classic junior festival

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia