Tribuna
brukenthal museum
De ce, Colțescule, de ce?
Ovidiu BOICA
2409 vizualizari
De ce, Colțescule, de ce?

Nu îl bănuim pe Colțescu de rea-voință, iar asta din respect pentru jucătorii echipei care a beneficiat, la Tg. Mureș, de avantajele deciziilor luate de el. Scotocind prin istorie, am dat peste destule momente  în care gaziștii au avut de suferit de pe urma gafelor ”fluierașului” din Craiova. E de-ajuns să ne amintim că, în urma gogomăniilor făcute chiar într-un meci de la Mediaș, între Gaz Metan și FC Brașov, Colțescu s-a ales cu o suspendare-record, iar apoi problemele s-au ținut scai de el, ajungând chiar în pragul sinuciderii. Din fericire, cel de sus i-a dat zile, l-a făcut să înțeleagă că mai are planuri cu el, iar olteanul și-a continuat în cele din urmă activitatea.
O vreme, n-am mai auzit vorbindu-se despre el cu bip-uri și cu cuvinte de ocară. Am crezut că și-a învățat lecția și a devenit între timp capabil să împartă dreptatea pe teren așa cum e frumos, drept și just, fără parti-pris-uri, fără a mai folosi ocaua mare și pe cea mică, asemeni ăluia ”ars” de Cuza. Am crezut că s-a cumințit, dar asta până vineri seara. Colțescu a fost eroul negativ al jocului dintre Hermannstadt și Gaz Metan, omul negru, al 12-lea jucător al ”lupilor negri”, trimițând toate cele 3 puncte la Mediaș.
Spuneam că nu îl bănuim (neapărat) pe Colțescu de rea-voință, dar în schimb vorbim de șmecherie, multă șmecherie, de jigodism, de josnicie... Lipsă de experiență? Nicidecum! Cum să îți bați joc în asemenea hal de o echipă care și așa are de suferit că, din nou, e numai pe drumuri? Cu ce ți-au greșit sibienii? Nu-i arătăm cu degetul pe medieșeni, Doamne-ferește, și ei sunt ai noștri, reprezintă județul ăsta, dar Colțescu trebuie pus la zid, criticat, înjurat chiar (de către suporteri), dar mai ales pedepsit! Pedepsit de CCA, dar să o știm și noi, toți cei din fotbal, să o știe și fanii, să aflăm cu toții ce pedeapsă primește și cum achită nota de plată pentru că și-a bătut joc de o echipă în asemenea fel de o echipă, de munca tuturor celor din familia Hermannstadt, de eforturile făcute de cei mai înfocați fani sibieni, care săptămână de săptămână își abandonează familiile și iau drumul Piteștiului, Clujului, Bucureștiului sau Mureșului pentru a fi alături de Dâlbea și ceilalți jucători atât de dragi lor, în speranța că vor împărți cu aceștia bucuria unei victorii, sau care suferă alături de favoriți când lucrurile ies altfel decât și-ar fi dorit.
Așadar, Colțescule, privește-te în oglindă, vezi dacă ai curajul - cum se spune - să te uiți în ochii tăi și să își reproșezi că ai greșit. Gândește-te la antrenorii ăia care au de suferit de pe urma tâmpeniilor tale, la jucătorii care au părăsit terenul în lacrimi, nu lacrimi de tristețe, de suferință, lacrimi de ciudă, pentru că își dau seama că dreptatea a fost împărțită - cum spuneam mai devreme - cu ocaua mare și ocaua mică... Tu ți-ai luat baremul, te întorci acasă fericit, dar puștii ăștia de la Hermannstadt suferă de pe urma acestui rezultat. Ești liniștit, împăcat, ți se pare că ai făcut un lucru bun? Dacă da, nu mai avem cuvinte, dar credem că, privindu-te în oglindă, ar trebui să îți fie rușine pentru acest meci. Asta dacă ”șoricul” din obraz nu e prea gros... 
 
P.S. Medieșenii au plecat acasă cu toate cele 3 puncte. Felicitări învingătorului, indiferent de modul în care a fost obținut succesul. În locul gaziștilor, vreme de câteva secunde m-aș gândi la faptul că, așa cum au beneficiat acum de ”cadourile” făcute de Colțescu, pe viitor s-ar putea întâmpla pe dos și să aibă de suferit de pe urma capriciilor acestui ”fluieraș” - și îmi asum asta - de doi lei...
 
comentarii
4 comentarii

nu aveti lot f valoros, si nu aveti stabilite relatiile de joc...va lipseste un atacant veritabil un mijlocas ofensiv si un fundas lateral dreapta
aveti nevoie de un portar care ssa iasa pe centrari...
rezolvati aceste necunoscute ale ecuatie, si veti obtine rezultate favorabile


si nu ati reusit sa dati 1 gol......
asadar munca, munca si success ..daca nu la anul in B
gazist pe viata
20.07.2019 23:15
Mai gazist pe viata, vezi tu de tzigania de la voi (nu e meci sa nu provacati, sa nu faceti henturi de zici ca-i handbal, sa nu tipati ca din gura de sarpe - vad ca noi jucam cu voi cu 2 eliminate meci de meci! -), lasa ca ne descurcam noi (voi ati fost ani buni la retrogradare sau chiar ati retrogradat, oricum nu inteleg rostul acestei echipe - foarte putini spectatori -, poate doar stoarcerea banilor de la gaz... cumva se va face si stadionul ala, se vor regla si alte aspecte la echipa, dar voi tot cu ruina aia de oras o sa ramaneti!
Eu, sibianul
23.07.2019 09:04
Sibiene esti un prost voi nu aveti echipa singurul care e fotbalist e CAIADO restul numai cotonogari si alergatori de semifond.Cu mingea nu le aveti poate in divizia 2 sa va descurcati mai bine.
26.07.2019 08:58
Mai anonimule, mai vedem noi cum este cu fotbalul si atletismul, dar cum ramane cu ruina, sau cu aia 60 de spectatori fideli la blaturile voastre?!? A, si sa nu uit, niste milogi care au profitat de infrastructura Sibiului cand au avut nevoie, acum o dau la intors, ca nu rezista gazonul, ca o fi, ca o pati… bine ca rezista alea de pe la Pitesti si din alte parti… toate in viata se platesc, va vine randul, taranilor!
Eu, sibianul
26.07.2019 11:26
Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia