logo
Dandea: "În sfârşit am ajuns şi eu acasă, la Sibiu"
Ovidiu BOICA
2649 vizualizari
Dandea:

Originar din Drăgăşani, un oraş din judeţul Vîlcea, mijlocaşul de 30 de ani este căsătorit cu o sibiancă, una din fetele selecţionerului naţionalei Under 15 a României, Adrian Văsîi, cunoscut iubitorilor sportului rege din perioada în care juca la FC Inter. Alexandru Dandea a venit la FC Hermannstadt de la Astra Giurgiu, cu care câştigase titlul naţional în 2016. În CV-ul său este trecută şi Dinamo Bucureşti, unde s-a cunoscut cu Alex Curtean, iar cu doi dintre componenţii lotului echipei sibiene, Cătălin Pîrvulescu şi Ionuţ Stoica, se ştie din perioada în care a fost la Rm. Vîlcea.


- Alex, bine ai venit! Cum te-au primit băieţii?
- În sfârşit am ajuns şi eu acasă. Sunt stabilit de 10 ani la Sibiu. Pe majoritatea băieţilor de la FC Hermannstadt îi cunosc, cu unii am şi jucat împreună, cu Pîrvulescu şi Stoica la Rm. Vîlcea, iar cu "Curti" (n.a Alex Curtean), la Dinamo.

Băieţii m-au primit foarte bine şi sper să facem o muncă foarte bună împreună. Cu Pîrvulescu şi Stoica am fost împreună la Rm. Vîlcea, dar în perioada aceea ei erau împrumutaţi la "satelit", la Oltchim.


- Ai urmărit parcursul echipei sibiene în sezonul precedent?
- Am fost la primele meciuri ale echipei FC Hermannstadt în Liga a IV-a, pentru că aveam foarte mulţi prieteni care jucau acolo. A avut un parcurs foarte bun. În 3 ani a fost campioană de fiecare dată. Anul acesta a produs şi surprize în Cupa României, le-a eliminat pe FCSB şi alte câteva echipe din Liga 1, a ajuns în finală şi, cred eu, cu puţin noroc, puteau chiar să câştige trofeul.


- Suporterii v-au întâmpinat încă de la primul antrenament cu căldură...
- Am văzut că aici, la Sibiu, lumea e dornică de fotbal, suporterii vin şi îşi încurajează echipa. Îmi doresc să fie alături de noi, cum au făcut-o şi în Liga 2. Sper să facem lucruri frumoase împreună.


- Socrul tău, Adi Văsîi, cum a reacţionat când i-ai spus că vii la FC Hermannstadt?
- S-a bucurat şi el. A jucat atâta timp aici, la Sibiu. Chiar m-a încurajat să iau această decizie.
 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia