Tribuna
CSU Sibiu și-a reluat pregătirile. Buget mai mare, echipă mai puternică și mai rapidă decât în sezonul trecut
Ovidiu BOICA
2166 vizualizari
CSU Sibiu și-a reluat pregătirile. Buget mai mare, echipă mai puternică și mai rapidă decât în sezonul trecut
Oficialii clubului sibian au declarat că mai lucrează la alcătuirea bugetului pentru ediția de campionat 2018/2019 și estimează că acesta va fi mai mare decât anul trecut. La rândul său, antrenorul Dan Fleșeriu, aflat la al patrulea sezon pe banca ”galben-albaștrilor”, a afirmat, într-o conferință de presă, că are la dispoziție un lot complet, iar echipa e așa cum și-a dorit, mai puternică și - speră el - mai rapidă.

 

Niciodată, cel puțin un ultimii ani, CSU Sibiu n-a demarat pregătirile pentru noul sezon atât de lansat ca în această vară. Dan Fleșeriu și-a completat lotul înainte de primul antrenament și pare încântat de jucătorii pe care-i are acum la dispoziție, iar oficialii clubului estimează că bugetul va fi mai mare decât în anii precedenți, deși încă nu e definitivat.
  • ”Avem o echipă completă, cu toate pozițiile acoperite, o echipă așa cum ne-am dorit la finalul sezonului trecut, mai puternică și - sperăm - mai rapidă. (...) Cred că, anul acesta, vom fi una dintre cele mai puternice echipe sub coș și vom avea și la nivelul conducătorilor de joc și al extremelor jucători puternici, foarte buni în faza de apărare. Să vedem cum ne vom descurca în ceea ce privește atacul și cât de eficienți vom fi sezonul acesta. Sper că vom fi mai eficienți decât în sezonul trecut”, a declarat Fleșeriu.
Horațiu Floca, directorul Clubului Sportiv Universitar, a afirmat, în conferința de presă de marți, că bugetul e încă în lucru, în prezent existând discuții cu mai mulți potențiali parteneri, dar că sunt șanse mari ca acesta să fie superior celui din sezonul 2017/2018.
  • ”Pentru BC CSU Sibiu a fost o vară încărcată și plină de evenimente, de schimbări, atât în staff, cât și la nivelul echipei. Ne așteaptă un sezon care se anunță lung și cred că va fi interesant. Vom lupta pe două planuri, campionat și Cupa României. Ne dorim să avem rezultate bune, să avem Sala ”Transilvania” plină și să putem oferi satisfacții suporterilor sibieni. De asemenea, ne dorim să avem în proiectul nostru parteneri puternici, serioși, care să ne conducă spre parteneriate de succes pentru toate părțile implicate. Încă suntem în lucru cu bugetul pentru sezonul viitor. În mare parte, el e consolidat, dar încă mai avem de lucru. Am semnat noi contracte cu marea majoritate a celor care au fost alături de noi și în sezonul precedent. Cei cu care încă nu am semnat suntem încă în discuții. De asemenea, avem discuții și cu noi parteneri, iar în momentul în care acestea se vor concretiza, vor fi anunțate. Noi, cei din conducrea clubului, estimăm că vom avea un buget mai mare pentru noul sezon. Din această cauză am optat pentru a construi o echipă care este mai scumpă și, sperăm, mai valoroasă decât cea din sezonul precedent. Automat, ne dorim rezultate mai bune decât anul trecut”, a spus Floca.

 

Junior de 14 ani, la antrenamente

Dan Fleșeriu a mai afirmat că își va îndrepta atenția asupra juniorilor din cadrul clubului mai mult decât în anii precedenți. Doi dintre aceștia participă deja la antrenamente, iar unul dintre ei, Cristian Cerbu, încă nu a împlinit 15 ani. Lor li se vor alătura, mai mult ca sigur, și alții, inclusiv Paul și Victor Bogdan.
  • ”Față de jucătorii pe care clubul i-a prezentat pe măsură ce au semnat contractele, am mai luat în pregătire doi juniori. Unul dintre ei, de fapt, a terminat junioratul la grupa lui Alex Kovacs, e vorba de Sebastian Costeiu. Celălalt, care este la Sandu Rubint în grupă, Cristian Cerbu, nu a împlinit încă 15 ani. Îi luăm în pregătire, încercăm să îi creștem alături de echipă. Vom vedea dacă vor ajunge să joace în meciurile oficiale. Nu renunțăm nici la ideea de a-i folosi pe frații Bogdan. Sperăm că vor reuși să facă față, având în vedere că sunt în clasa a XII-a și vor trebui să se orienteze mai mult spre școală. De asemenea, mai sunt câțiva copii cu perspectivă în actuala grupă de U18, a lui Alex Rubint, așa că așteptăm să confirme anul acesta și să îi luăm și pe ei, pe rând, în pregătire”, a adăugat Fleșeriu.
”Sunt bucuros că Dan (n.a. Fleșeriu) a dorit să îi ia în pregătire pe acești copii crescuți la grupele de juniori ale clubului nostru. Pentru noi este o mândrie că încep să se vadă primele roade ale muncii de la nivelul copiilor și juniorilor. Am înscris, pentru sezonul viitor, trei grupe de juniori în competițiile naționale, pe cele de U18, U14 și U13. Acestea sunt pregătite, în continuare, de cei trei antrenori, Alex Kovacs, Sandu Rubint și Cristian Crăciun”, a spus, la rândul său, Horațiu Floca.
 
CSU SIBIU 2018/2019
Fundași: Lucas Tohătan, Mirel Dragoste, Kevin Hardy;
Extreme: Monyea Pratt, Justas Tamulis, Alex Varga, Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser,
Pivoți: Isaiah Philmore, Dragoș Gheorghe, Randal Falker, Chris Cooper.
comentarii
1 comentarii

Suporterii echipei Csu Sibiu să susțină și echipa Hermannstadt Afc împreună cu suporterii acesteia.
Bumblebee
22.08.2018 10:38
Din aceeasi categorie
sevis

targul de cariere

classic junior festival

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia