logo
spartan
CSU Sibiu a transferat un pivot cu experiență. Randal Falker a jucat ultimele două finale ale Ligii Naționale cu Steaua CSM EximBank
Ovidiu BOICA
2688 vizualizari
CSU Sibiu a transferat un pivot cu experiență. Randal Falker a jucat ultimele două finale ale Ligii Naționale cu Steaua CSM EximBank
După Isaiah Philmore și Alexandru Varga, CSU Sibiu a mai realizat un transfer în această săptămână. Sub comanda lui Dan Fleșeriu ajunge și Randal Alan Falker, un pivot de 33 de ani, ce măsoară 2,01 metri și are 115 kilograme.

 

Falker și-a început cariera la Cholet, echipă la care a petrecut 4 sezoane. Coechipier cu Nado De Colo, Fabien Causeur sau Mickael Gelabale, Falker a jucat finala EuroChallenge în 2009, a câștigat campionatul și Supercupa în 2010 și a debutat în Euroligă și Eurocup. A semnat apoi pentru un an cu gruparea turcă Beșiktaș, iar apoi a poposit trei sezoane la Nancy, până în 2016, luând primul contact cu baschetul românesc într-o victorie a francezilor în fața Ploieștiului, meci în care Randal a marcat 16 puncte și a reușit 8 recuperări. În 2014, Falker a fost desemnat MVP-ul campionatului Franței.
După jumătate de sezon la AEK Atena, ”Chef” - așa cum este poreclit pentru calitățile sale de bucătar - a semnat cu Steaua, schimbând complet fața echipei și ajutând-o să se califice în prima finală după o pauză de 21 de ani. La gruparea din Capitală, Falker a încheiat 7 din cele 25 de meciuri disputate în ”double-double”.
De la Steaua, pivotul a plecat tocmai în Argentina, dar în scurt timp a revenit la vicecampioana României, contribuind la o nouă clasare a acesteia pe locul secund în Liga Națională.
Falker este un jucător dominant la recuperare, un bun coordonator defensiv și un pasator excelent din postura de om mare. Mediile lui din ultimul sezon au fost de 10,6 puncte, 7,4 recuperări, 2,7 asisst-uri, un ”capac” și o intercepție pe meci, se arată într-un comunicat de presă al echipei sibiene.
Falker este al patrulea străin din lotul lui CSU, după Chriss Cooper, Monyea Pratt și Isaiah Philmore.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia