logo
CSM Oradea - HC Sibiu 33-30 / N-a fost atât de rău! Sibienii, amenințați cu DESFIINȚAREA!
Ovidiu BOICA
695 vizualizari
CSM Oradea - HC Sibiu 33-30 / N-a fost atât de rău! Sibienii, amenințați cu DESFIINȚAREA!
Handbaliștii sibieni nu s-au făcut de râs pe terenul liderului, echipă care are numai victorii în acest sezon și care e ca și promovată în Liga Națională. La final, jucătorii lui Matei Damian și Dorin Purcărea au cedat la o diferență de 3 goluri. Incert pentru acest meci, Radu David a intrat în cele din urmă pe teren și a fost cel mai bun marcator al echipei HC Sibiu, cu 9 reușite.
După ce au găsit cu greu resurse pentru a face deplasarea la Oradea, handbaliștii sibieni s-au comportat onorabil în fața liderului autoritar al seriei, echipa sibiană CSM, care are numai victorii pe linie și e ca și promovată în eșalonul de elită.
Prima jumătate a reprizei întâi a fost echilibrată. Echipa care, în trecut, le surclasase pe CNE Sighișoara (41-26), CSU Poli Timișoara (36-22), HCM Sighișoara (40-25) sau ADEP Satu Mare (36-21) în Sala ”Antonio Alexe” a avut dificultăți în fața ”urșilor” lui Matei Damian și Dorin Purcărea. Abia în ultimele 12-13 minute de dinaintea pauzei orădenii au reușit să se desprindă, având avantaj de două goluri (16-14) la jumătatea întâlnirii.
În partea a doua a jocului, sibienii au reușit să egaleze când mai erau 10 minute din meci, dar finalul a fost al gazdelor, care s-au impus, în cele din urmă, la o diferență de 3 goluri, scor 33-30.
  • ”Echipa din Oradea este pe locul întâi, nu a pierdut niciun meci până acum. Noi  am făcut un joc foarte bun, am avut șansa noastră. Băieții noștri au arătat mult caracter, ținând cont de situația financiară în care ne aflăm și de faptul că am plecat la Oradea doar în ziua jocului”, a spus Matei Damian, antrenorul principal al HC Sibiu.
Cel mai bun marcator al echipei sibiene a fost Radu David, care a putut să evolueze și a reușit să înscrie 9 goluri. Evoluții bune au avut și Adrian Pasere și Radu Fekete, ambii marcând câte 7 goluri. Pentru HC Sibiu au mai înscris Mihai Blaga (5) și Robert Micloș (două).
HC Sibiu va juca, în etapa a XIX-a, cu CS Universitar Poli Timișoara, în Palatul Sporturilor ”Transilvania”. Meciul este programat duminică, 29 aprilie.
 
 
Amenințați cu desființarea
 
După impresia bună făcută în fața unei echipe care va juca la anul, mai mult ca sigur, în Liga Națională, handbaliștii sibieni revin la problemele cu care se confruntă din lipsa banilor. Matei Damian vorbește despre posibilitatea ca echipa să fie pusă în situația de a nu încheia sezonul dacă nu va primi sprijin din partea Primăriei Municipiului Sibiu. ”Din cauza problemelor financiare există, din păcate, pericolul de a ne deființa înainte de terminarea campionatului, în cazul în care nu vom primi sprijin din partea Primăriei Municipiului Sibiu”, a mai spus Matei Damian.
 
 
 
comentarii
1 comentarii

SIBIUL A DAT ROMÂNIEI, HANDBALUL!

Handbalul românesc a fost fondat sau înființat la SIBIU.
Fondatorul este sibian,
primii jucători sunt sibieni,
primul antrenor este sibian,
primul arbitru este sibian,
primul meci de handbal s-a jucat al Sibiu şi
prima campioană a României este din Sibiu.

R.P.
gb
22.04.2018 15:08
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia