logo
CN Viteză în Coastă: Sibienii, în organizarea "Memorialului Werner Hirschvogel", la Reşiţa
Ovidiu BOICA
602 vizualizari
CN Viteză în Coastă: Sibienii, în organizarea
ACS VSS Racing Timişoara le-a solicitat sprijinul celor de la ACS Pro Drive pentru etapele din CNVC şi CNVC 2 care s-au desfăşurat la începutul acestei luni, pe Valea Domanului.

 

Cu o experienţă vastă în spate, în organizarea diferitelor competiţii cu caracter automobilistic, printre care se numără şi Campionatul Naţional de slalom paralel, sibienii de la ACS Pro Drive au fost ofertaţi de clubul timişorean ACS VSS Racing pentru a se ocupa de punerea... în practică a Memorialului "Werner Hirschvogel", etapa a IV-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă (CNVC) şi, totodată, etapele cu numerele 7 şi 8 din CNVC 2. Director sportiv al evenimentului care a avut loc în 1 şi 2 iulie, la Reşiţa, pe Valea Domanului, a fost sibianul George Pârcălăboiu. De altfel, şi echipa de arbitri a fost alcătuită din membri ai Colegiului Judeţean de Arbitri Sibiu, supravegheaţi atent de către şeful Colegiului de Arbitri  al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, sibianul Rareş Florescu. În organizare s-a mai implicat, din partea FRAS, directorul sportiv Uţu Badiu, care este tot sibian.
 
Gheorghe Badea şi-a apărat titlul
Sibieni au fost, la Memorialul "Werner Hirschvogel", şi pe traseu, nu numai în organizare. Unul dintre piloţi, Gheorghe Badea, pe un Citroen C2 GT, s-a prezentat la Reşiţa pentru a-şi apăra primul loc din cadrul Clasei 1 de la CNCV 2. Şi, a făcut-o cu succes, reuşind încă o dată să urce pe primul loc. Alţi câţiva piloţi de la ACS Pro Drive Sibiu au debutat cu succes, obţinând rezultate bune în etapa a VIII-a din CNVC 2. Cel mai tânăr component al echipei, Bogdan Gligor, a reuşit să se desprindă la 12 sutimi de secundă de un alt sibian, veteranul Dan Nirişteanu, iar Paul Silaghi a ocupat la final locul 9.
Etapa care poartă numele fostului mare sportiv reşiţean Werner Hirschvogel, multiplu campion la motociclism şi automobilism, a avut un traseu deosebit de complex şi de interesant.
Etapa din CNVC s-a bucurat de prezenţa la start a majorităţii piloţilor importanţi din campionat. La final, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Andrei Dumitrescu, Bogdan Cuzma şi Paul Andronic.
Nume interesante s-au aflat şi la startul celor două etape din CNCV 2. Printre participanţi s-au numărat şi o serie de piloţi locali valoroşi, printre care şi Cosmin Gruba, fiul pilotului Dan Gruba, pe o maşină deosebit de bine pregătită, un Golf Kit Car, cu care a câştigat ambele etape şi cu care s-ar fi clasificat pe locul 14 la general în CNVC şi pe podium la "două roţi motrice".
Participarea celor trei piloţi sibieni la evenimentul de la Reşiţa a fost prezentă datorită finanţării primite în urma includerii proiectului pe Agenda Cultural-Sportivă a Primăriei Municipiului Sibiu.

 

 

 

 

 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia