Tribuna
Cantonament la Zlatibor pentru CSU Sibiu, alături de deţinătoarea trofeului Champions League
Ovidiu BOICA
1345 vizualizari
Cantonament la Zlatibor pentru CSU Sibiu, alături de deţinătoarea trofeului Champions League
CSU Sibiu va efectua un stagiu de pregătire de două săptămâni în Serbia. Printre echipele cu care se vor intersecta "galben-albaştrii" se numără şi AEK Atena.

 

Dan Fleşeriu, antrenorul lui CSU, va merge pentru prima dată după aproape 15 ani, cu echipa pe care o pregăteşte, într-un cantonament. Baschetbaliştii sibieni vor efectua un stagiu de pregătire de două săptămâni la Zlatibor, în Serbia.
  • "Vom pleca într-u cantonament de două săptămâni la Zlatibor. Asta este cea mai importantă noutate. Cu echipele pe care le-am antrenat, eu unul n-am mai făcut cantonament de 14 ani, cred. În cadrul acestui cantonament vom juca şi trei amicale. Imediat după ce revenim în ţară, vom mai disputa două meciuri de verificare, în Bucureşti, după care urmează ”Memorialul Tordai” în perioada 20-22 septembrie, la care va participa şi o echipă renumită pe plan internaţional. Apoi, vom vedea dacă vom mai avea un joc, sau ne prezentăm direct la cel din prima etapă, pe care îl vom disputa pe terenul lui Dinamo", a declarat Fleşeriu.
Cantonamentul de la Zlatibor va fi făcut la iniţiativa noului team manager al lui CSU, Ionuţ Georgescu. Acesta a fost în staţiunea din Serbia atât cu CSU Asesoft, echipa care a dominat o bună perioadă Liga Naţională, dar şi cu Steaua CSM EximBank, finalista ultimelor două ediţii de campionat. "Este al optulea sezon în care voi merge la Zlatibor. Zlatibor a devenit o opţiune bine-cunoscută şi apreciată de echipele mari din baschetul european", spune Ionuţ Georgescu.
 
 
Posibil amical cu AEK Atena?

În perioada în care sibienii vor fi în cantonament, la Zlatibor se vor afla şi mai multe echipe mari din baschetul continental. "Dacă, până nu demult, Panathinaikos venea în fiecare an acolo, anul acesta ne vom pregăti alături de AEK Atena, câştigătoarea Champions League şi a Cupei Greciei, în sezonul trecut, Oldenburg, o echipă care a jucat şi în sezonul precedent în Champions League şi în 7DAYS EuroCup în fiecare an, şi Krka, din Slovenia, câştigătoarea ligii a treia din C2 în sezonul trecut", a mai spus noul team-manager al lui CSU Sibiu.
 
 
Pe mâna lui Buha

Ionuţ Georgescu a lăudat condiţiile de pregătire de la Zlatibor şi a adăugat că sibienii ar urma să beneficieze de serviciile unui preparator fizic cu experienţă în baschetul mondial.
  • "Sunt condiţii foarte bune, este o zonă montană, în care totul este la îndemâna sportivilor, de la stadion, sală, condiţii de recuperare, absolut tot de ce ai nevoie pentru a avea o pregătire consistentă în această primă parte a sezonului. Vor fi două săptămâni, cu trei meciuri amicale. De asemenea, în această perioadă vom putea conta pe un preparator fizic specializat în această meserie. Jovan Buha se numeşte el! Ultimii 4 ani i-a petrecut la Bayern Munchen, alături de Marko Pesic. Înainte a fost un an la Chicago Bulls, în NBA, ocupându-se de pregătirea fizică a jucătorilor de acolo şi de pregătirea jucătorilor care urmau să fie draftaţi de Chicago. Are o mare experienţă la Partizan Belgrad şi la loturile naţionale ale Serbiei şi la BK Pardubice, o echipă pe care Sibiul a întâlnit-o în campaniile europene precedente. Ne bucură faptul că îl vom avea acolo pentru că reprezintă un prilej şi pentru Alex Mureşan de a învăţa şi de a avea un tranning alături de un specialist în această arie a pregătirii fizice a sportivilor de performanţă. Cu toţii vom avea o experienţă plăcută şi sunt sigur că vom putea păstra legătura cu Buhar şi de-a lungul sezonului pentru a monitoriza atent evoluţia fizică a jucătorilor noştri", a adăugat Georgescu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia