logo
Birț, președinte FC Hermannstadt: ”Promovarea e o chestiune de etape, de săptămâni”
Ovidiu BOICA
6537 vizualizari
Birț, președinte FC Hermannstadt: ”Promovarea e o chestiune de etape, de săptămâni”
Președintele grupării de pe ”Municipal”,Teodor Birț, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul Tribuna, că este ferm convins că FC Hermannstadt va obține promovarea în Liga a II-a. Oficialul ”alb-roșilor” a mai vorbit despre lucrările de la stadionul din Parcul Sub Arini, parcursul echipei în retur, achizițiile făcute în iarnă, situația contractuală a jucătorilor și relația cu federația, cu președintele FRF-ului, Răzvan Burleanu, și nu în ultimul rând cu suporterii sibieni.
- Domnule președinte, după mutările din iarnă, la nivelul lotului, după perioada de pregătire și meciurile de verificare, vă așteptați ca echipa să obțină doar un singur punct în primele două meciuri din retur și, mai mult, să nu marcheze?
- Sincer, nu mă așteptam la un astfel de început, mai ales pentru faptul că am făcut o pregătire bună și am întărit lotul, prin venirea unor jucători precum Horațiu Moldovan, Cătălin Pîrvulescu, Radu Crișan și Alex Fotescu. În plus, am fost mulțumit de modul în care s-a prezentat echipa în jocurile de verificare. Nu mă așteptam la un început de retur cu... frâna de mână trasă.
- După un început să-i spunem mai modest, a urmat o serie de 6 victorii la rând, în urma cărora echipa s-a desprins din nou de principalele urmăritoare, Cugirul, Recea și Zalăul... La asta vă așteptați?
- Eram convins că primele două jocuri, cele de la Zalău și de acasă, cu ASA II, au fost simple accidente. Da, mă așteptam să ne revenim cât mai repede și să reîncepem să câștigăm... la foc automat, pentru că o echipă care are drept obiectiv promovarea, care se respectă, care are un lot valoros, precum al nostru, e obligatoriu să aibă o astfel de cadență, să își propună să câștige toate jocurile, indiferent de adversar sau de faptul că joacă acasă, ori în deplasare. Am reușit să legăm 6 victorii la rând și sper să nu ne oprim aici. Am văzut că Piteștiul lui Dică a obținut deja promovarea în Liga a II-a, din altă serie, și sper ca și noi să ne putem lăuda cu o astfel de performanță cât mai curând.
- Cum vi se pare echipa din retur, față de cea din prima parte a campionatului? E FC Hermannstadt din această primăvară mai puternică decât cea din tur?
- Sunt mulțumit de echipa pe care o avem. Suntem mult mai siguri în apărare, construim frumos și ajungem ușor în fața porții. Din nefericire, încă ratăm foarte mult. Echipa arată bine și da, suntem mai puternici decât în tur. FC Hermannstadt e o echipă mai matură, care se respectă de fiecare dată când intră pe teren, așa cum îi stă bine unei echipe care visează ca, din vară, să joace în eșalonul superior.
- Diferența dintre FC Hermannstadt și principalele urmăritoare este acum, după 8 etape din retur, de 8 puncte. E liniștitoare această diferență?
- Avem 8 puncte în fața Cugirului și Comunei Recea, dar cele 8 puncte în fața Cugirului s-ar putea reduce la 5, pentru că Metalurgistul are un meci mai puțin disputat. Însă, pentru noi e important să ne câștigăm toate meciurile pe care le mai avem, indiferent de adversar și de locurile de disputare ale acestora. Suntem la mâna noastră, doar de noi depinde dacă ne vom atinge obiectivul. Și sunt convins că îl vom îndeplini, vom promova în Liga a II-a.
- Dintre cele 3 echipe care continuă cursa de urmărire a Sibiului, și anume Comuna Recea, Zalăul și Cugirul, care vi se pare cea mai periculoasă?
- Toate sunt periculoase. Surprize pot apărea oricând.Mai sunt în joc 21 de puncte. Repet însă, depindem doar de noi pentru îndeplinirea obiectivului, iar asta e bine.
- Care considerați că sunt plusurile echipei în retur, după cele 8 etape scurse?
- În primul rând, faptul că avem o apărare mai sigură. În cele 8 meciuri am primit doar două goluri. În plus, avem o posesie mai bună, iar atmosfera din vestiar este, de asemenea, una excelentă.
- Dar minusurile?
- Încă ratăm foarte mult în fiecare meci. Avem o sumedenie de ocazii, dar ne jucăm cu ele, fructificăm prea puține din ele. Însă sunt convins că vom rezolva cât mai curând și această problemă.
 

”E important pentru noi că Primăria ne sprijină”


- Au început lucrările la Stadionul ”Municipal”. Concret, ce s-a făcut până acum și ce lucrări urmează să fie demarate în această primăvară?
- Până acum s-a intervenit în zona vestiarelor și a căii de acces pe teren direct de la vestiare. În plus, a fost montată instalația de irigare a gazonului. Deosebit de importantă este finalizarea lucrărilor la terenul doi, ”Cutiuța”, încă din toamnă. Datorită acestei investiții a Primăriei am beneficiat de condițiile necesare pentru a efectua în localitate cantonamentul de iarnă, nu am mai fost nevoiți să mergem în altă parte, ceea ce ar fi presupus costuri suplimentare.
În ceea ce privește calendarul lucrărilor din această primăvară, de la Stadionul ”Municipal”, cred că la această întrebare vă pot răspunde reprezentanții Primăriei. Important pentru noi este faptul că Primăria ne sprijină și se ocupă de stadionul din Parcul Sub Arini.
- Ați demarat acțiunea de licențiere pentru Liga a II-a?
- Da, am început procedura, cu toate că, pentru noi, are doar rol consultativ.
 
”Amicalul cu o echipă de Liga I n-a picat”

- Suporterii nu au uitat promisiunea că FC Hermannstadt va juca un amical cu o echipă din Liga I, pe ”Municipal”. Mai aveți în plan un astfel de ”cadou” pentru cei care iau loc în tribunele ”Municipalului” meci de meci, indiferent că e soare, că plouă sau că temperaturile sunt cu minus în față?
- Nu am uitat această promisiune, dar din păcate sunt două probleme. Prima: calendarul încărcat al echipelor din primul eșalon. A doua: lucrările care au loc la stadion în această perioadă. Dar, sper să reușim până la urmă să organizăm un amical cu o formație din Liga I.
- În urma vizitei făcute la Sibiu, în toamnă, președintele federației, Răzvan Burleanu, amintea de o serie de proiecte ale FRF-ului care vor avea drept țintă în special echipele din eșaloanele inferioare. În ceea ce vă privește, a prins viață vreun astfel de proiect până acum?
- De atunci, am mai avut discuții atât cu reprezentanții federației, cât și cu președintele Burleanu. Proiectele pe care le propune FRF-ul sunt interesante și sperăm să fie finalizate cât mai curând.
 
”Avem un public minunat. Ne mândrim cu el”

- Ne puteți spune care e situația contractuală a jucătorilor, cui îi expiră contractul în vară și cine e legat de FC Hermannstadt pe mai mult timp de acum încolo?
- Sunt contracte care expiră în vară, dar în situația noastră acest lucru nu este foarte important, având în vedere faptul că în ediția viitoare de campionat vom juca în Liga a II-a. Vom purta discuții cu fiecare jucător în parte și vom încerca să găsim soluții.
- Cei din conducerea clubului țin pasul cu... echipa?
- Da, nu sunt surprize. Am știut ce ne așteaptă, am știut că va fi din ce în ce mai greu, pentru că pretențiile cresc odată cu rezultatele, dar nu avem probleme din acest punct de vedere. Nici noi, nici jucătorii, vă asigur de asta!
- În ciuda capriciilor vremii, destui suporteri au luat drumul ”Municipalului” de fiecare dată când FC Hermannstadt juca acasă. Aveți vreun mesaj pentru fani?
- Avem un public minunat, ne mândrim cu el. Sunt conștient că nu avem voie să-i dezamăgim pe fani. Sunt convins că așteaptă mult de la noi. Le mulțumim și sper să ne fie alături meci de meci, la fel cum s-a întâmplat de fiecare dată.
 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Gaudeamus

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
carrefour
Licitatie publica

accentmedia