logo
BC CSU Sibiu - ”U” BT Cluj 85-74 No, să fie clar! Sibiu-i fruncea!
Ovidiu BOICA
1170 vizualizari
BC CSU Sibiu - ”U” BT Cluj 85-74 No, să fie clar! Sibiu-i fruncea!
* ”Galben-albaștrii” au câștigat la diferență de peste 10 puncte derbiul Ardealului, în ”Transilvania”. În urma acestui rezultat, ordinea la vârful clasamentului se schimbă. BC CSU Sibiu termină turul pe primul loc. * Monyea Pratt și Kevin Hardy au fost cei mai eficienți jucători ai lui CSU (26). Pratt a înscris 20 de puncte și a fost aproape de double-double, cu 9 recuperări, iar Hardy și Tamulis au marcat câte 16 puncte. * Cei mai buni marcatori ai meciului i-a dat însă ”U BT. Dykes și Rasic și-au trecut în cont 22, respectiv 21 de puncte. * Așa cum au promis, fanii lui CSU au protestat împotriva managementului ”Transilvaniei”, cerând ca sala să fie redată sporturilor și să nu mai găzduiască târguri. * Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU, în schimb, a declarat, imediat după meci, că echipa este nevoită din nou, în următoarele două săptămâni, să se pregătească în altă parte deoarece Sala ”Transilvania” va fi ocupată. * De la ”U” BT a lipsit vedeta Vlad Moldoveanu, căpitanul naționalei de seniori a Românii, din cauza unei fracturi de stres care îl va ține departe de baschet între 4 și 6 săptămâni, deci va rata și meciul cu Kosovo din cadrul FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers. * Următorul meci al lui CSU în campionat este cel cu Dinamo Știința București, pe 4 decembrie. Sibienii au obținut acordul de a-l disputa la Mediaș, dar în cele din urmă acesta se va ține în Sala ”Transilvania”.

 

CSU încheie pe primul loc turul primei faze după ce a câștigat, vineri seara, derbiul cu eterna rivală, ”U” BT. ”Galben-albaștrii” au condus pe tabelă din primul până în ultimul minut, singura dată când oaspeții au avut avantaj fiind chiar în primele secunde, Nandor Kuti deschizând scorul.
Hardy a restabilit egalitatea, apoi tot el a adus primul avantaj pentru CSU, de la linia de ”libere”, iar Pratt a făcut 6-2.
Dykes i-a exasperat pe clujeni, irosind trei atacuri la rând înainte de a-și deschide cont în rândul marcatorilor, iar lituanianul Tamulis a înscris prima triplă din meci (9-4).
Oaspeții puteau profita de o pasă aiurea a lui Brosser la Tamulis pentru a se apropia la o posesie, dar sibienii s-au apărat bine și Dykes a trebuit să arunce chiar dacă n-avea o poziție comodă pentru că mai avea doar două secunde de atac. Gherlă! Același Dykes și-a mai încercat o dată șutul din spatele semicercului, dar nici de data asta nu i-a intrat și Silvășan l-a retras pe bancă, cu 3 minute înainte de prima pauză.
Clujul a continuat să arunce de trei cu celălalt pivot, Easley junior, dar nici el n-a avut mai mult noroc. Hardy a făcut 14-6 și Silvășan a cerut time-out.
Odată reluat meciul, Tamulis și-a mai trecut în cont o triplă, iar Hardy l-a hipnotizat pe Easley, schimbând brusc mingea de pe o mână într-alta și depunând-o în coș (19-8).
Easley și-a luat revanșa la reluare cu un slam de pus în ramă.
De la un meci la altul tot mai bun, Monyea Pratt a oprit un nou atac al Clujului cu o recuperare în margine, iar Philmore a încununat atacul cu alte două puncte. A fost și faultat, de Easley, dar Ciulin a închis ochii. Dacă ar fi fost prima dată...
Căpitanul lui CSU, Kevin Hardy, convins că orice victorie cu ”U” nu e atât de mare dacă nu e spectacol total și pe parchet - că în tribune, slavă Domnului, e de fiecare dată - a îmblat la cutiuța cu ”finețuri”, pas pe la spate pentru Pratt, dar ultimul n-a fost atent și... păcat de eforturi.
Brosser l-a convins din nou pe Silvășan să-și cheme jucătorii la margine (28-19). De data asta a funcționat. Rasic a revenit pe parchet cu o triplă. Tamulis a ratat din spatele semicercului, Washburn a fructificat cu bine atacul Clujului, Brosser a irosit următorul atac al lui CSU, iar Rasic a urmărit, la aruncarea lui Washburn, și a marcat din spațiul de 3 secunde. Clujul se apropia astfel la o singură posesie și îi venea rândul lui Dan Fleșeriu să ceară time-out.
Pratt s-a întors de la margine cu o triplă și a continuat să fie vioara-ntâi a lui CSu, Hardy find retras e bancă, pentru odihnă.
Finalul de repriză a ridicat tensiunea celor din tribune și nervii au escaladat gardul, pe parchet, Silvășan încercând să-și salveze echipa cu un ”tehnic”. Până la urmă nimeni n-a înțeles brigăzii cu Ciulin și Grigoraș în componență. La pauza mare, CSU avea +10, cu un coș al lui Philmore în ultima secundă (41-31).
Mirel Dragoste a inaugurat tabela, în repriza a doua, cu o aruncare de la distanță, iar Hardy și Falker au făcut 48-31. Clujenii erau năuciți, iar Silvășan a luat încă un time-out...
Lituanianul Tamulis și-a mai trecut în cont o triplă. Același lucru a încercat și Dragoste, dar a dat air-ball din zero grade. Nu și Dykes, care încerca din răsputeri să mai țină Clujul... în viață.
Eforturile oaspeților de a amenința supremația lui CSU n-au dat roade. Cu o apărare sâcâitoare, sibienii i-au pus în dificultate pe jucătorii lui Silvășan, iar Philmore, Tamulis și Falker au semnat pe rând statul de plată, astfel că, înainte cu 10 minute de final, CSU avea 9 puncte avantaj, 63-52.
Hardy a continuat să facă show și în actul decisiv, iar CSU ajungea la +14 (71-57). Rasic și Stamenkovic l-au convins pe Fleșeriu să ceară time-out (71-62). Criza a continuat și după, Clujul reușind un ”run” de 10-0 și apropiindu-se la două posesii (71-67).
Philmore a găsit soluții (75-67), apoi Hardy i-a suflat mingea lui Stamenkovic și a refăcut diferența de 10 puncte (77-67). Time-out ”U” BT, cu 3 minute și jumătate înainte de final...
Finalul a fost însă mai liniștit ca altădată, în derbiul Ardealului. Mai maturi ca în alte rânduri, sibienii au reușit să țină de rezultat și, în cele din urmă, s-au impus cu 85-74, preluând de la clujeni șefia Ligii Naționale. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia