Înfrângere în ultimul meci din Grupa Roşie. "Vulturii", pe primul loc înaintea play-off-ului">
Tribuna
BC CSU Sibiu - "U" BT Cluj 72-78 / Înfrângere în ultimul meci din Grupa Roşie. "Vulturii", pe primul loc înaintea play-off-ului
Ovidiu BOICA
1295 vizualizari
BC CSU Sibiu -
"Galben-albaştrii" au încheiat a doua fază a campionatului, Top 6, cu un eşec în faţa propriilor suporteri, al doilea acasă, în acest sezon. CSU a câştigat însă Grupa Roşie şi intră în play-off de pe primul loc, urmând să o întâlnească pe Dinamo în sferturi.

 

CSU Sibiu a pierdut la o diferenţă de 6 puncte ultimul meci disputat în Top 6. Aseară, în Sala "Transilvania", "galben-albaştrii" au fost învinşi de eterna rivală din derbiul Ardealului, "U" BT Cluj, cu 78-72. Chiar şi aşa, echipa lui Dan Fleşeriu şi Cătălin Vulc a câştigat Grupa Roşie, iar în play-off va avea întotdeauna avantajul terenului propriu, indiferent de adversar. "Vulturii" sprintează astfel spre un nou titlu de campioană, la exact două decenii de la câştigarea ultimului, în '99.

Jocul de aseară a fost unul lipsit de miză, la mijloc fiind doar orgoliile jucătorilor celor două echipe, care au încercat să aducă încă o victorie în dreptul lor. Philmore şi Pratt au făcut 4-0 pentru CSU, iar după ce clujenii au egalat, acelaşi Pratt şi Tamulis, lituanianul cu o triplă, au marcat pentru 9-4.

"U" BT a întors rezultatul cu un "run" de 7-0 şi, după 5 minute, avea primul avantaj pe tabelă (11-9). Clujenii au ţinut balanţa înclinată în favoarea lor până la prima pauză, câştigând primul sfert la o diferneţă de două posesii (21-17).

Sibienii au întors rezultatul la reluare (23-21), dar Torok a readus Clujul în avantaj cu o aruncare din spatele semicercului. Jucătorii lui Silvăşan au prins încă un "parţial" de 7-0, iar la pauza mare conduceau cu 39-31.

Clujul a avut în permanenţă avantaj pe tabelă şi în sfertul trei, pe care l-au câştigat cu 21-19. Ultimele 10 minute au început de la scorul de 60-50. Eforturile "vulturilor" de a încheia Top 6 cu un succes au fost sortite eşecului. Lucas Tohătan, cu un minut înainte de final, cu o triplă, a apropiat-o pe CSU la două posesii (72-76), dar în cele din urmă "U" BT s-a impus cu 78-72.

Pentru BC CSU au marcat Isaiah Philmore (23 puncte), Lucas Tohătan (14), Justas Tamulis (12), Chris Cooper (8), Monyea Pratt (8), Kevin Hardy (3), Mirel Dragoste şi Aurelian Gavriloaia (câte două).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia