"Vulturii", primul pas spre Final Four-ul Cupei României">
Tribuna
BC CSU Sibiu - SCM "U" Craiova 89-74 / "Vulturii", primul pas spre Final Four-ul Cupei României
Ovidiu BOICA
1133 vizualizari
BC CSU Sibiu - SCM
* Baschetbaliştii sibieni s-au impus la o diferenţă de 15 puncte în meciul din prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei României, cu SCM "U" Craiova. Partida s-a disputat în această seară, în Sala "Transilvania". * Returul va avea loc marţea viitoare, pe 19 martie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Craiova. * Randal Falker a înscris 22 de puncte, fiind cel mai bun marcator al meciului. Căpitanul lui BC CSU, în schimb, Kevin Hardy, a avut un indice al eficienţei de 29, cu două puncte peste Randal.

 

CSU a obţinut victoria cu 89-74 în prima manşă a sferturilor de finală, în faţa formaţiei SCM "U" Craiova. "Vulturii" sunt mai aproape de Final Four-ul Cupei României, unde vor putea ajunge peste o săptămână dacă vor câştiga şi returul, sau vor pierde la o diferenţă mai mică de 15 puncte în Polivalenta din Cetatea Băniei.
Jucătorii lui Dan Fleşeriu au fost conduşi cu 2-0, 5-3 şi 10-9 în debutul jocului. La 12-12, Lucas Tohătan a readus Sibiul în avantaj cu o triplă, apoi Kevin Hardy a făcut 17-12. "Galben-albaştrii" au încheiat primul sfert on fire, cu trei reuşite din spatele semicercului - Hardy, Falker şi Philmore - şi, după 10 minute, erau la +12 (26-14).
Koreniuk a înscris 4 puncte în debutul actului secund şi Craiova se apropia la 26-18. A fost însă un simplu foc de paie pentru că "vulturii" au făcut pe atac un joc foarte bun şi puţin a lipsit să nu aibă, la pauza mare, 50 de puncte pe tabelă (în precedentul meci disputat în "Transilvania", între cele două echipe, însă în campionat, CSU a înscris 107 puncte). La pauza mare, sibienii conduceau cu 49-33.
Eforturile oltenilor de a reintra în meci n-au dat prea multe roade, la reluare. În cel de-al treilea sfert, Craiova a mai redus din diferenţă (23-17), dar cele două echipe tot mai erau despărţite de 10 puncte, înaintea celui de-al patrulea sfert.
Falker a început actul decisiv cu o triplă, apoi Koreniuk şi Curry au marcat pentru 69-60. Acelaşi Falker, cu un three-point play, a dus scorul la 72-60. Sibienii şi-au ţinut în permanenţă adversarul la distanţă de cel puţin 9-10 puncte, iar cu 6 secunde înainte de final tabela indica 89-72 pentru CSU. Curry a marcat ambele "libere", după faultul lui Dragoste, stabilind rezultatul final. Sibienii s-au impus la o diferenţă de 15 puncte şi visează la o nouă prezenţă în Final Four, turneu pe care speră să-l găzduiască din nou.

 

Falker, 22 de puncte

Randal Falker a fost cel mai bun marcator al meciului cu 22 de puncte. Americanul a făcut 8 recuperări şi 3 intercepţii, la care se adaugă două assist-uri.
Kevin Hardy a avut însă cel mai bun indice al eficienţei (29), cu două puncte peste Falker. Căpitanul lui CSU a marcat 17 puncte, a reuşit 6 recuperări, 5 intercepţii şi a dat 8 pase decisive.
Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Justas Tamulis (14 puncte, două assist-uri), Isaiah Philmore (11 puncte, 7 recuperări), Lucas Tohătan (9 puncte, 4 pase decisive, o intercepţie), Chris Cooper (6 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri şi o intercepţie), Mirel Dragoste (6 puncte, o pasă decisivă), Monyea Pratt (4 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive) şi Aurelian Gavriloaia.
De la SCM "U" Craiova s-au remarcat Koreniuk (20 puncte), Porter Troupe (13) şi Curry (11).

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia