Tribuna
BC CSU Sibiu - SCM ”U” Craiova 77-68 / Aici nu bate nimeni!
Ovidiu BOICA
1369 vizualizari
BC CSU Sibiu - SCM ”U” Craiova 77-68 / Aici nu bate nimeni!
Baschetbaliștii sibieni nu au avut un joc ușor cu echipa din Craiova, dar la final au câștigat la o diferență de aproape 10 puncte. BC CSU Sibiu se menține în fruntea clasamentului Grupei Roșii și continuă să fie neînvinsă acasă în acest sezon. Isaiah Philmore a marcat 19 puncte pentru CSU, iar Monyea Pratt a făcut 12 recuperări. Campionatul se întrerupe acum, iar în etapa viitoare, ”galben-albaștrii” joacă la Cluj, cu ”U” BT, pe 2 martie.

 

CSU Sibiu continuă marșul triumfal pe teren propriu. Sâmbătă seara, ”galben-albaștrii” au obținut al nouălea succes consecutiv în ”Transilvania” din tot atâtea posibile. Jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc nu au avut un meci ușor cu Craiova, dar au reușit să își apropie victoria în ultimul sfert.
Curry a deschis scorul cu o triplă. Hardy și-a exersat și el aruncarea din spatele semicercului, dar a rata, și Koreniuk a făcut 5-0 pentru oaspeți. Pratt a inaugurat tabela și în dreptul lui CSU (5-3), Hardy - de la linia de ”libere” - a egalat și tot el a adus primul avantaj al sibienilor (7-5).
Echilibrul s-a menținut pe tot parcursul primului sfert. Oltenii au mai condus cu 12-11, 17-16 și 20-18, dar la ultimul atac Aurelian Gavriloaia a înscris de la distanță și CSU a câștigat prima perioadă la o jumătate de coș diferență (21-20).
Același Gavriloaia și Tamulis au înscris pentru 26-20, dar desprinderea nu s-a produs, așa cum așteptau cei 2000 de fani din tribune. Gajovic a reacționat cu o triplă, iar Curry a transformat ambele ”libere” după faultul lui Gavriloaia (26-25).
Jocul a continuat să fie echilibrat, abia în finalul reprizei, cu un ”run” de 6-0, CSU reușind să aibă +6 la jumătatea întâlnirii (37-31).
Pentru prima dată diferența era alcătuită din două cifre în debutul reprizei secunde prin reușitele lui Hardy (41-31). Craiovenii au avut reacție și, până cu un minut înainte de finalul sfertului trei, au egalat la 45 cu un ”parțial” de 12-1. Cooper a înscris pentru 47-45, însă Troupe a adus Craiova în avantaj cu o aruncare din spatele semicercului. CSU a încheiat totuși perioada în avantaj pentru că Philmore și-a trecut în cont încă o triplă.
Și primele minute din actul decisiv au fost la fel de echilibrate ca restul meciului. Troupe a mai întors o dată rezultatul cu o aruncare de la distanță (51-50). Apoi sibienii au apăat pe accelerație și s-au desprins decisiv după un ”run” de 12-0 (67-55).
Time-out-ul luat de Todorov n-a dar rezultatele scontate, CSU câștigând clar meciul cu 77-68. ”Vulturii” ajung la nouă din nouă victorii pe teren propriu și se mențin pe primul loc înaintea derbiului cu ”U” BT Cluj, în care se vor întâlni primele două clasate. Fleșeriu are destul timp să pregătească eternul derbi al Ardealului, programat pe 2 marti, pentru că Liga Națională ia pauză pentru meciul naționalei cu Macedonia din calificările pentru FIBA Eurobasket 2021. 

 

Philmore, 19 puncte. Pratt, 12 recuperări
Cel mai bun marcator al meciului de sâmbătă seara, din ”Transilvania”, a fost Isaiah Philmore, cu 19 puncte. Americanul și-a mai trecut în cont 7 recuperări și două assist-uri. Kevin Hardy a înscris 17 puncte, a făcut 5 recuperări și a dat 6 pase decisive, iar Justas Tamulis a marcat 14 puncte.
Chris Cooper a avut 8 puncte și 6 recuperări, Mirel Dragostea înscris 8 puncte, Aurelian Gavriloaia și-a trecut în cont 7 puncte, 5 recuperări, în vreme ce Monyea Pratt a strălucit la recuperări, cu 12 reușite, dintre care 9 sub propriul panou. Randal Falker a făcut un meci mai modest, în aproape 20 de minute având doar un punct marcat, o pasă decisivă și un assist.
De la SCM ”U” Craiova, Porter Tropu și Goran Gajovic au înscris câte 15 puncte.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia