logo
BC CSU Sibiu - SCM Timișoara 97-71 / Ciocu' mic! ”Vulturii” i-au pus pe ”leii” din Banat cu botul pe labe
Ovidiu BOICA
869 vizualizari
BC CSU Sibiu - SCM Timișoara 97-71 / Ciocu' mic! ”Vulturii” i-au pus pe ”leii” din Banat cu botul pe labe
© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu
* Baschetbaliștii sibieni au făcut o repriză secundă foarte bună cu Timișoara și au câștigat meciul de sâmbătă seara la o diferență de aproape 30 de puncte. La pauză, bănățenii aveau avantaj de o jumătate de coș. * Înaintea debutului întâlnirii, în Sala ”Transilvania” s-a ținut un minut de reculegere în memoria lui Radu Mușoaie, unul dintre cei mai devotați suporteri ai lui CSU, și a fiului lui Marcel Țenter, decedat săptămâna trecută, în urma unui accident rutier. * Căpitanul lui CSU, Kevin Hardy, a fost principalul marcator al meciului, cu 17 puncte. * Pentru ”galben-albaștri” urmează jocul din sferturile Cupei României, cu SCM Craiova, care va avea loc miercuri, 13 martie, tot în Sala ”Transilvania”.

 

Jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc le-au predat o lecție celor care, nu cu mult timp în urmă, se lăudau că pot învinge pe oricine din Liga Națională, în urma unei serii pozitive, cu succese în fața echipelor din Sibiu, Oradea și Cluj. CSU și-a luat, totodată, revanșa pentru înfrângerea de pe Bega, scor 86-79. ”Vulturii” continuă să ocupe primul loc, în urma acestei victorii, și mai au nevoie de victorii în meciurile de acasă, până la finalul Top 6, cu Oradea și ”U” BT, pentru a intra în play-off de pe primul loc.

Timișorenii au început jocul cu accelerația-n blană, Stojadinovic și Brown înscriind câte o triplă, în vreme ce Cooper și Pratt au irosit atacurile lui CSU. Tohătan a răspuns tot cu o aruncare din spatele semicercului, dar imediat Stojadinovic a făcut 9-3.

Chris Cooper a egalat la jumătatea primului sfert (11-11), dar bănățenii au reacționat și, cu două minute înainte de pauză, erau la +9 (24-15). Cooper, Gavriloaia și Falker au redus din diferență, dar Timișoara a câștigat perioada cu 24-21.

Actul secund a fost și mai echilibrat. Internaționalul Cătălin Baciu a marcat primele puncte (26-21), dar după două minute CSU prelua pentru prima dată conducerea (27-26). Niciuna dintre echipe n-a reușit să se desprindă la mai mult de o posesie și, la pauza mare, după ce ”galben-albaștrii” au câștigat perioada cu 21-19, timișorenii aveau avantaj de o jumătate de coș (43-42).

Cine a ajuns la meci abia la pauză și a asistat doar la repriza secundă, cu siguranță că nu și-ar fi putut explica ce s-a întâmplat în primele două sferturi. ”Taifunul” CSU s-a dezlănțuit. Hardy a dat semnalul, cu trei coșuri la rând, apoi i s-a alăturat Tamulis, iar Mirel Dragoste a închis cu o triplă un ”run” de 21-3. La jumătatea sfertului trei, sibienii conduceau deja cu 63-49, iar ultimele 10 minute au început de lascorul de 69-56.

Pesakovic a redus diferența la 10 puncte în debutul actului decisiv (69-59), dar imediat a venit replica sibienilor (9-0). CSU a ajuns la +26 (86-60), la jumătatea sfertului patru, iar victoria era ca și ”rezolvată”. Dan Fleșeriu și-a permis să termine meciul cu un ”cinci” sută la sută autohton, iar ultimul coș al lui CSU a sunat cam așa: recuperare în defensivă Dragoș Gheorghe, Varga a dat assist-ul, iar Lucas Tohătan a înscris. În final, CSU s-a impus cu 97-71 și continuă să dețină supremația în Liga Națională.

 

Kevin Hardy, cel mai bun marcator

Căpitanul lui CSU, Kevin Hardy, a fost cel mai bun marcator al meciului cu SCM Timișoara, cu 17 puncte. În plus, el a făcut 6 recuperări și a dat 3 pase decisive.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

Justas Tamulis a înscris 16 puncte și a avut 7 recuperări și două assist-uri. Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Isaiah Philmore (15 puncte, 5 recuperări), Lucas Tohătan (10 puncte, două recuperări, o pasă decisivă), Randal Falker (9 puncte, 8 recuperări, o intercepție), Monyea Pratt (9 puncte, o recuperare, 3 assis-uri, o intercepție), Chris Cooper (9 puncte, 6 recuperări, un assist, două intercepții), Mirel Dragoste (8 puncte, o recuperare, 3 pase decisive, o intercepție), Aurelian Gavriloaia (două puncte, o recuperare), Wilhelm Brosser (două puncte, un assist), Alex Varga și Dragoș Gheorghe.

Pentru SCM Timișoara, Brown a marcat 15 puncte, iar Pesakovic, 11. Popa Calotă și Brandon Randolph au înscris câte 10 puncte.

 

Moment de reculegere în ”Transilvania”

Înaintea meciului de sâmbătă seara, în Sala ”Transilvania” s-a ținut un moment de  reculegere în memoria lui Radu Mușoaie, unul dintre cei mai devotați suporteri ai echipei sibiene, precum și a lui Radu Țenter, fiul fostului jucător al lui CSU Sibiu și un reputat antrenor, clujeanul Marcel Țenter.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

Jucătorii BC CSU Sibiu au intrat pe parchet cu tricouri imprimate cu fotografia lui Radu Mușoaie și mesajul: ”O viață întreagă pe CSU ai susținut / Noi #NuCedăm și te purtăm în gând!/  RIP Radu”.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

Radu Mușoaie a fost unul dintre cei care au pus umărul la înființarea asociației suporterilor, ”Al 6-lea Jucător”. Acesta a decedat în urmă cu două săptămâni.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

Radu Ţenter, fiul antrenorului de baschet Marcel Ţenter, a fost declarat decedat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, săptămâna trecută, de medicii clujeni, după ce a fost operat în urma unui accident rutier grav.

 

Primarul Sibiului și președintele Consiliului Județean, spectatori de lux

În tribunele Sălii ”Transilvania”, la meciul dintre BC CSU Sibiu și SCM Timișoara, s-au aflat președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și primarul Sibiului, Astrid Fodor.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

Cele două au stat una lângă alta, fiind însoțite de administratorul Sălii ”Transilvania”, Adrian Bibu.

 

”O sală mai mare”

Spectatorii au afișat un banner prin care reaminteau că Sibiul are nevoie de o sală polivalentă mai mare decât ”Transilvania”, care are 2.000 de locuri.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

Este cunoscut faptul că aceasta este de multe ori neîncăpătoare la meciurile de acasă ale baschetbaliștilor de la CSU.

 

Dan Fleșeriu: ”S-a simțit oboseala!”

Antrenorul echipei sibiene, Dan Fleșeriu, a declarat, la finalul meciului cu SCM Craiova, câștigat cu 97-71, că jucătorii săi au început mai greu deoarece s-a resimțit oboseala după ce au intrat din nou pe teren la numai 4 zile de la întâlnirea cu ”U” BT Cluj. Fleșeriu a vorbit și despre ”dubla” cu SCM Craiova și consideră că ”galben-albaștrii” au dezavantajul de a juca returul în deplasare.

© Adrian BUGARIU / Facebook BC CSU Sibiu

”Am pornit foarte greu meciul. S-a simțit oboseala de marți. Am avut puțin timp la dispoziție pentru a ne reveni. Deja nu mai e vorba de pregătire specială pentru aceste meciuri. În sfertul al treilea, băieții au înțeles că, dacă ne apărăm agresiv, putem reuși să câștigăm. A fost exclusiv dorința lor de a face un pas în față și mă bucur că au făcut-o așa cum trebuie. Ca echipă, au făcut-o și așa am câștigat, cu o apărare colectivă. Asta înseamnă spiritul de echipă și de sacrificiu, pe care jucătorii noștri îl arată. Cred că se vede asta și din afară. Vor urma două meciuri de foc. Avem un adversar greu în Cupa României. Puteam nimeri cu altă echipă, să ne fie mai ușor... Avem dezavantajul că primul meci se joacă acasă. Dacă nu facem o diferență relevantă în primul meci, va fi foarte periculos returul. Sunt convins că, dacă reușim să ne refacem forțele până miercuri și vom depune aceeași energie în joc, avem prima șansă”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

 

 

 

 

 


comentarii
1 comentarii

dupa ce ca n-a facut mai nimic pentru sibiu, daniela cimpean nu pierde nicio ocazie de a promova pe ea si interesele ei...chiar si pe cele intime. tot sibiul stie cum sare din floare in floare, nu mai spun de aranjamentele dubioase cu iordanescu de la camera de comert.
15.03.2019 15:34
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia