Tribuna
BC CSU Sibiu începe cu stângul lupta pentru titlul național
Ovidiu BOICA
1926 vizualizari
BC CSU Sibiu începe cu stângul lupta pentru titlul național
Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc au cedat, în această seară, la diferență de o posesie, primul meci al seriei cu CSM CSU Oradea, campioana en-titre. Cele două echipe se vor întâlni din nou, tot în Sala "Transilvania", miercuri seara, de la ora 19:00.

 

”Vulturii” au pierdut primul meci al finalei pentru titlul național, cu CSM CSU Oradea, chiar în Sala "Transilvania”. La capătul unei dispute echilibrate, campioana en-titre s-a impus la diferenţă de o posesie, scor 89-87.
Într-o atmosferă de basm, creată de cei peste 2.000 de suporteri în galben şi albastru, sibienii au avut iniţiativa în prima repriză. Scorul l-a deschis Bobe Nicolescu, cu o triplă, apoi Philmore a egalat. Watson a înscris şi el din spatele semicercului, imitat imediat de Pratt. Debutul întâlnirii a stat sub semnul arăncărilor de la distanţă...
Philmore a adus primul avantaj pentru CSU - cum altfel? - tot cu o triplă (9-8). Oradea a mai condus cu 12-11, dar Lucas Tohătan, apoi Cooper, de la linia de "libere", şi Pratt au înscris pentru 16-12.
La 18-18, Randal Falker a marcat din acţiune două coşuri, CSU câştigând primul sfert cu 2-18.
Sibienii au avut avantaj pe tabelă pe toată durata actului secund, iar la jumătatea acestuia CSU era la +7 după tripla lui Tamulis (35-28). Bobe Nicolescu şi Zekovic a redus ecartul la o singură posesie în scurt timp (35-33). "Galben-albaştrii" au încheiat repriza cu un "run" de 6-0 şi, la pauza mare, conduceau cu 43-35.
Carter a început în forţă repriza a doua, cu două "treiţe" (45-41). Orădenii au continuat seria bună şi, după 4 minute, au preluat din nou conducerea, după mult timp, Valeika transformând ambele "libere" după faultul lui Cooper. Formaţia vizitatoare s-a dus pentru moment la +6 (54-48), dar Pratt şi Falker, la următoarele două atacuri ale lui CSU, au egalat la 54.
Ceva s-a "rupt" în jocul lui CSU. Watson a marcat coşul în urma căruia, pentru prima dată în meci, diferenţa s-a scris din două cifre pe tabelă (65-55), iar Oradea a câştigat sfertul al treilea cu 30-14, ultimele 10 minute începând de la scorul de 65-57.
Oradea s-a desprins şi mai mult în actul decisiv (76-62). Sibienii au alergat serios pentru a reintra în meci, iar Justas Tamulis, cu 12 secunde înainte de final, a apropiat-o pe CSU la o posesie mare (87-84). Richard - faultat de Hardy - a transformat o singură "liberă", apoi Philmore a redus diferenţa la o jumătate de coş (88-87).
Richard a trecut din nou la linia de "libere", când mai erau 5 secunde. Pe a doua a ratat-o, a recuperat Cooper, însă americanul a trimis inexplicabil mingea în jumătatea adversă de teren pentru... nimeni şi Oradea s-a impus la Sibiu cu 89-87 în primul meci.
Pentru BC CSU Sibiu au marcat Philmore (17 puncte), Pratt (16), Falker (16), Tohătan (11), Tamulis (11), Hardy (10) şi Cooper (6). La Oradea, Watson a avut 17 puncte.
 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA