logo
BC CSU Sibiu - Dinamo Știința 101-75 / Prima ”sută”! ”Vulturii” rămân pe cel mai înalt pisc
Ovidiu BOICA
789 vizualizari
BC CSU Sibiu - Dinamo Știința 101-75 / Prima ”sută”! ”Vulturii” rămân pe cel mai înalt pisc
Baschetbaliștii sibieni s-au impus, marți seara, în ”Transilvania”, la o diferență de aproape 30 de puncte în fața ultimei clasate în Grupa A. În urma acestui rezultat, BC CSU se menține pe primul loc, avâd 6 victorii din cele 8 meciuri disputate până acum. Cel mai bun marcator al meciului a fost Justas Tamulis, cu 25 de puncte.

 

”Galben-albaștrii” au avut o misiune ușoară la reluarea campionatului. Ultima clasată în grupă, Dinamo Știința, a fost victimă sigură în fața jucătorilor lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc. CSU a avut în permanență avantaj pe tabelă, încheind jocul cu +26. Pentru prima dată în acest sezon, sibienii au marcat peste 100 de puncte. Un sfert din acestea și le-a trecut în cont lituanianul Tamulis (25).
După două minute și jumătate CSU conducea deja cu 10-2. Bucureștenii s-au apropiat la o singură posesie (13-10). De la 16-12, ”galben-albaștrii” au prins un ”run” de 7-0 și, pentru prima dată în meci, diferența a trecut de 10 puncte (23-12).
Primul sfert a fost câștigat de CSU cu 30-24, unul în care Hardy și Tohătan au marcat câte 7 puncte, unul mai mult decât Tamulis.
La reluare, sibienii s-au desprins la 16 puncte după 3 minute și jumătate (42-26). Tot cu +16 a încheiat CSU repriza. După 20 de minute, ”galben-albaștrii” conduceau cu 57-41.
Lucrurile au stat la fel și în repriza secundă. Sibienii au mărit ecartul, la jumătatea sfertului al treilea ajungând să aibă un avantaj de 27 de puncte (73-46), iar înainte cu 10 minute de finalul întâlnirii tabela indica scorul de 79-57.
Cea mai mare diferență din meci a fost înregistrată la jumătatea actului decisiv. CSU a condus cu 95-64, iar în final sibienii s-au impus cu 101-75, în condițiile în care Dan Fleșeriu și-a permis să termine jocul numai cu români în teren, Varga, Gavriloaia, Tohătan, Brosser și Dragoș Gheorghe.
În etapa viitoare, BC CSU Sibiu joacă la Pitești, cu actuala echipă a lui Radu Paliciuc. Întâlnirea, contând pentru etapa a IX-a, este programată luni, 10 decembrie, de la ora 19:45, și va fi transmisă în direct de unul din canalele Digi Sport.

 

Lituanianul Tamulis, 25 de puncte
 
Cel mai bun marcator al meciului a fost lituanianul lui CSU, Justas Tamulis, cu 25 de puncte. Tamulis a avut 80 la sută la 3 puncte, cu 4 reușite din 5 încercări. El și-a mai trecut în cont două recuperări și 3 assist-uri.
Isaiah Philmore a înscris 19 puncte, a făcut 5 recuperări și a dat o pasă decisivă. Pentru CSU Sibiu au mai evoluat Lucas Tohătan (12 puncte, o recuperare, două assist-uri), Kevin Hardy (11 puncte, 5 recuperări, 5 assist-uri), Randal Falker (10 puncte, 5 recuperări, două pase decisive), Chris Cooper (7 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă), Dragoș Gheorghe (6 puncte, două recuperări, un assist), Monyea Pratt (6 puncte, 10 recuperări, 9 assis-uri), Mirel Dragoste (5 puncte, două recuperări), Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser și Alexandru Varga.
De la Dinamo Știința s-au remarcat Michael Deloach (21 puncte), Willie Kemp (17) și Justin Baker (15).
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia