logo
Angajații DJTS Sibiu, în grevă japoneză. Cer recalcularea salariilor!
Ovidiu BOICA
1214 vizualizari
Angajații DJTS Sibiu, în grevă japoneză. Cer recalcularea salariilor!

Angajații reprezentanței în teritoriu a Ministerului Tineretului și Sportului s-au prezentat la birou purtând banderole albe pe braț și s-au fotografiat în fața sediului, în semn de protest pentru faptul că promisa recalculare a salariilor întârzie. Acțiunea a fost demarată de cele două sindicate de care aparțin angajații ministerului și ai direcțiilor județene pentru tineret și sport.
”Sindicatul Național al Funcționarilor Publici și Sindicatul Național al Funcționarilor din Tineret și Sport au făcut demersuri la Ministerul Tineretului și Sportului pentru recalcularea salariilor și aprobarea unui regulament de sporuri, însă nu am primit niciun răspuns până în momentul de față. Anul trecut, în luna august, a existat o recalculare, însă numai la nivelul ministerului. În momentul de față sunt diferențe mari între, să zicem, un consilier superior din minister și unul din DJTS. Un consilier din DJTS, cu tot cu sporuri, câștigă cel mult 1780 de lei. Am primit recomandarea de a face această grevă japoneză la nivelul instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Colegii mei din Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu s-au aliniat la această formă de protest”, a declarat directorul instituției, Nicoleta David, care nu li s-a putut alătura însă angajaților din subordine deoarece este ocupată cu o serie de controale.
Conform news.ro, dacă gestul lor va rămâne fără ecou, protestatarii spun că iau în calcul chiar pichetarea sediului ministerului şi întreruperea lucrului până când le vor fi rezolvate problemele. 
În replică, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, le dă dreptate protestatarilor, dar spune că nu are ce face, pentru că bugetul nu îi permite nicio majorare de salariu, susține news.ro.
 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia