logo
AMR 19 zile. DEZASTRUL de la stadion, în 40 de IMAGINI! ”Municipalul”, ca după război! Luați-vă gândul de la meciuri acasă, în acest sezon!
AMR 19 zile. DEZASTRUL de la stadion, în 40 de IMAGINI! ”Municipalul”, ca după război! Luați-vă gândul de la meciuri acasă, în acest sezon!

Până la mijlocul lunii martie, noul termen înaintat de constructorul SC Construcții SA pentru finalizarea primei părți a lucrărilor la Stadionul ”Municipal”, în urma cărora FC Hermannstadt ar fi trebuit să își poată disputa pe teren propriu jocurile considerate acasă, mai sunt mai puțin de 3 săptămâni. Asta înseamnă că, dacă lucrările ar fi mers conform planului, în aceste zile muncitorii ar fi trebuit să lucreze deja la finisaje.

În weekend ne-am luat inima-n dinți și aparatul de fotografiat în mâini și am descins încă o dată, nerăbdători fiind, pe arena din Parcul Sub Arini,să vedem minunile făcute de muncitori peste iarnă. Ne-am fi așteptat să vedem că măcar o parte dintre scaune sunt... la locul lor, că turnicheții sunt proaspăt unși, pentru a nu scârțâi de fiecare dată când cineva trece pragul arenei, că terenul se prezintă cât de cât în condiții bune, cât ar fi permis iarna asta care nu se mai dă dusă de pe meleagurile noastre...

Când colo, stupoare! Nu credem că sunt suficiente cuvintele pentru a descrie peisajul care ne-a întâmpinat, unul de-a dreptul cenușiu. La accesul spre teren, muncitorii au săpat - Dumnezeu știe pentru ce! - un șanț adânc de vreo 4 metri, astfel că administratorul arenei are o grijă-n plus, să țină mereu ușa care dă spre vestiare încuiată ca nu cumva vreun jucător mai distrat să iasă în fugă și să nimerească pe fundul gropii.

Tunelul de acces se prezintă ca acum 3 săptămâni, nimic nu pare să se mai fi lucrat la el...

Sculele muncitorilor stau aruncate care încotro, pe sub scări, printre mormanele de scânduri folosite maram în momentul în care a fost turnat primul strat, cel de mortar. Primul, că ar mai trebui încă două, hidroizolația și cel de finisare. Abia după al treilea vin montate și scaunele, deci până atunci va mai curge destulă apă pe Cibin...

Trecem mai departe... Cabinele de la oficială sunt și ele într-o stare deplorabilă. Care separeuri pentru comentatorii radio și TV, care centru de comandă... Nimic! E ras tot!

O jumătate din tribuna mare continuă să fie acoperită cu o prelată formată din alte... zeci de prelate, mai mici și de diverse culori, astfel că peisajul e dezolant. S-a vehiculat că, sub aceste prelate, e cald și uscat, se poate lucra... În realitate, apa s-a prelins din belșug, treptele tribunei sunt adevărate ”capcane”, acoperite cu pojghiță de gheață, trebuie să fi atent la fiecare pas dacă nu vrei să azi și să-ți rupi gâtul...

Mergem mai departe... Unde se termină tribuna mare, spre Hotelul Parc, un alt peisaj apocaliptic. Grămezi de gunoaie, ”cămile” din pământul excavat în momentul în care au fost demolate tribunele. Și, undeva lângă gard, cu spatele la noi, vechile bănci de rezerve...

Din tribună, ”izvorăște” apa... Un robinet, ori a rămas deschis, ori a plesnit, el sau vreun furtun, cert e că se pierd metri cubi buni de apă, pe care suntem curioși cine îi va plăti.

Ne mutăm în cealaltă parte a arenei, spre vechea tabelă de marcaj, care se încăpățânează să rămână... în picioare. Peluza de deasupra vestiarelor arată horror și se termină abrupt. Pe marginea terenului, la câțiva metri de suprafața de joc, un morman de plăci de beton, astfalt și alte resturi. Plus, multă, foarte multă mizerie. DEZOLANT!

Și, pentru că am pomenit de teren, trebuie amitit faptul că acesta ar trebui să intre cât mai repede în... șantier, pentru că, de la anul, Liga Profesionistă de Fotbal nu mai acceptă stadioane care să nu aibă instalație de încălzire. Altă belea pe cap... La cum merg lucrurile la noi, nici dacă muncitorii s-ar apuca astăzi de această lucrare n-am garanta că ea ar fi gata în vară. Am văzut cum au fost efectuate astfel de lucrări pe alte stadioane și vă garantăm că nu e ceva ce poate fi făcut de astăzi pe mâine.

Părăsim arena și mai dăm o tură. Porțile de acces sunt ca acum 20 de ani. Care turnicheți? Nici urmă! Ba,mai mult, se aude că licitația pentru ei nici măcar n-a fost făcută, iar după ce aceasta va avea loc, va trebui să mai treacă o bună bucată de vreme, vreo lună și jumătate, se aude, până ca să fie pusă în practică. Și, câte și mai câte!

Suntem convinși că, prin cuvinte, n-am putut descrie fidel starea deplorabilă în care se află în februarie 2019 stadionul din Parcul Sub Arini, cu două săptămâni și jumătate înainte de termenul înaintat de constructor pentru finalizarea lucrărilor. La fel ca toți cei care iubesc fotbalul în orașul nostru (și nu numai), care ard de nerăbdare să o vadă pe FC Hermannstadt în sfârșit ACASĂ, ne încearcă un sentiment de dezaprobare, de dezgust la adresa celor care își bat joc de tot ce înseamnă sportul în Sibiu. Suntem convinși că scuze se vor găsi în continuare, că a fost frig, că a nins, ori a plouat, că materialele nu au sosit la timp etc. Dar, adevărul e unul singur: Construcții SA a luat lucrarea fără să fie capabilă să o ducă la capăt cu bine nu la primul termen înaintat, nu la al doilea, nici măcar la al treilea... E regretabil!     

 


comentarii
9 comentarii

RUSINE INTREGII PRIMARII DEMISIA
BATAIE DE JOC PE BANII SIBIENILOR
ardeo
25.02.2019 15:54
Nu vă faceți griji, că nu va mai fi nevoie de stadion.
La sfârșitul acestui sezon cârpeala de echipă cu nume străin va retrograda.
Deci, lăsați stadionul în pace că e degeaba. Mai bine investigați legăturile dintre Primăria Sibiu și Construcții SA, spălarea de bani ce se face prin intermediul echipei și modul în care vor dispărea banii obținuți din vânzarea jucătorilor, după desființarea echipei. Poate ajungeți și la mafia imobiliară care vânează terenul de sub stadion, n-ar fi chiar rău.
habarnistu’
25.02.2019 17:24
DEMISIA întregii conducere a Primăriei Sibiu, în frunte cu Astrid Fodor!!!! Dacă erau români la conducerea primăriei, cred că 100000 de rezist-enti erau în fața primăriei! Apropo, rezistentilor, asta nu vă deranjează deloc?????
Să le fie rusine !!@
L?c?tu? 7
25.02.2019 20:14
Din pacate situatia stadionului pare a fi mai rea decat am crezut initial. Dupa prerea mea vinovatii sunt deopotriva conducerea primariei Sibiu, in frunte cu d-na primar dar si Consilierii locali care stau indiferenti si n-am auzit ca pe ordinea de zi a consiliului sa apara o analiza cu privire la stadiul finalizarii lucrarilor la stadion. N-am omis si includ pe lista vinovatilor si constructorul carte da dovada de multa neseriozitate. Ar trebui, dupa parerea mea, ca d-na primar sa-si mute biroul in incinta stadionului si sa coordoneze direct acesta investitie.
Nicolae Tarcea Sibiu
26.02.2019 05:31
"Orasul lucrului bine facut!" Imi vine sa urlu cand vad ce necalificati conduc acest oras... asteptam alegerile sa le dam o palma acestor nulitati
26.02.2019 09:47
Tanti Aglaia,bunicutza de la primărie este degeaba acolo.Bătrânică,uzată moral și fizic ,habar nu are de sport și de realele probleme ale orașului Sibiu.Tanti Aglaia este rudă cu mama Dolores și ar face bine să plece din administrație.Face urbea de rușine.
Filip Norris
26.02.2019 17:04
Reziliați contractul cu SC Construcții cât mai repede posibil și contractați firma care a terminat Stadionul din Târgu-Jiu sau Cluj Arena!
Transmiteți acest mesaj și blondei de la Primărie care este depășită de situație!
Luați aminte ce scriu în acest mesaj dacă vreți să aveți Stadion terminat la termen!
Muncitorii ăia își bat joc de fotbal!
Vai de capul vostru!
Lung? ?i pe-a doua Dandea
26.02.2019 21:54
Conducerea primăriei care este ✋ în ✋ cu Dnul Martin Muller The Wise Guy cel care se află în spatele Sobis și al echipei de fotbal. Habar nu aveți ce o să se întâmple cu echipa asta de râs. Iazvic, Pamfile, Serediuc , Axinte ce caută la echipă? Revenind la Stadion dacă va fi demolat, în locul acestui Stadion Comunist va fi construit un Centru IT de 25 de etaje fiecare și se va numi Sobis Investment. Aici vor veni geniile IT din toată lumea. Asta se vrea în locul Stadionului.
Nu avem nevoie de Stadion în Centrul Orașului. Este o doar un foc de paie și o spălare de bani care la final se va lăsa cu cadavre aruncate și îngropate prin pădurile Păltinișului așa cum se întâmplă în filmele reale din SUA gen Casino, Goodfellas, Nașul.
Este timpul să ne spălăm rufele țărani sibieni. Au venit și oltenii să vă rupă picioarele pentru crima din 19.09.2006 pe care ați comis-o. Credeți că noi vă iertăm?
Niciodată. Cât de sibian este Beza, Negut și alți așa-zisi fotbaliști de carton din Sibiu tot veți plăti. Nu vreau să intru în derizoriu dar Acest Stadion trebuia demolat. Sunt
Ursus f?r? alcoolul
26.02.2019 22:09
ca la M erghindeal
28.02.2019 00:32
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia