Tribuna
ACTUALIZARE 2 CSU Atlassib - BC Timişoara 77-67: E bine şi-aşa... rău! Suntem lideri! (+ GALERIE FOTO)
Ovidiu BOICA
6630 vizualizari
ACTUALIZARE 2 CSU Atlassib - BC Timişoara 77-67: E bine şi-aşa... rău! Suntem lideri! (+ GALERIE FOTO)
Baschetbaliştii sibieni n-au făcut un meci strălucit cu necunoscuta echipă a Timişoarei, dar la final s-au impus la o diferenţă de 10 puncte. Popa Calotă n-a jucat deloc, Mijajlovic, Will Paul şi Gilbert au intrat pe teren deşi au probleme de ordin medical, iar Cioacătă s-a plâns de o entorsă, la pauză. Aceasta este a opta victorie a "galben-albaştrilor" în acest sezon. Cu ajutorul acestui succes şi ajutată de victoria Stelei la Oradea, CSU Atlassib urcă pe primul loc în clasamentul Campionatului Naţional.

"Sedaţi" parcă de spusele antrenorului Dan Fleşeriu - "va fi greu cu Timişoara, la fel ca în tur, sunt jucători necunoscuţi, dar cu experienţă" - baschetbaliştii sibieni şi-au făcut singuri meciul greu. La început au fost surprinşi, după care au preluat conducerea, în sfertul doi, dar n-au reuşit să se desprindă decisiv. Victoria obţinută însă este una muncită şi meritată, cu ajutorul acesteia instalându-se din nou în fotoliul de lider, asta şi pentru că Steaua a bătut la Oradea, tot sâmbătă seara (79-77).
La cum a început jocul, păreai tentat să crezi că deja a venit vacanţa. Multe greşeli, de ambele părţi, aruncări în inel, sau chiar pe lângă, astfel că, în 5 minute, să se înscrie numai trei coşuri. Toth a deschis scorul, Lalovic a adus pentru prima dată Sibiul în avantaj, cu primul coş de 3 puncte al meciului, după care Subotic a întors încă o dată rezultatul. 
Băieţii noştri au continuat să facă antireclamă baschetului, Păun a fost căpăcit de Toth, iar Mijajlovic şi Gilbert au ratat aruncări simple pe acelaşi atac. Pe buzele suporterilor se putea citi cuvântul "DEZASTRU"!
Hardy a egalat la 6 din "libere", numai una a intrat, dar imediat Subotic a avut reacţie. Lalovic a trimis prea scurt, incomodat de un adversar, iar Tincu a rămas cu mingea-n braţe pentru că a sunat sirena.Timişoara a câştigat primul sfert la o diferenţă de 4 puncte (12-8), în faţa unei echipe debusolate parcă, fără direcţie.
Hardy a înscris primul coş, la reluare, după care oaspeţii s-au desprins la 6 puncte (20-14).O sclipire a lui Cioacătă - repunere lungă din margine, în spatele adversarilor, pentru Lalovic, care a înscris din slam - a dat semnalul revenirii. "Run" de 8-0 şi Sibiul prelua conducerea, la jumătatea perioadei. Dapa, cu un coş din afara semicercului, a întors încă o dată scorul, dar Lalovic, coş cu fault, plus Cioacătă, pe contraatac (în sfârşit!) au fost decisivi în încercarea "studenţilor" noştri de a intra în avantaj la pauză (29-25).
Cioacătă a inaugurat tabela în repriza secundă cu un coş de mare jucător, de 3 puncte, din zero grade, cu panoul (32-25). Celălalt "opt" din teren, Dundjerski, a refăcut diferenţa de la pauză, coş cu fault, după care Toth a readus Timişoara la un coş de CSU, în ultima secundă de atac (32-30). O nouă mică "evadare" a Sibiului (38-32), dar oaspeţii s-au ţinut scai, cu puţine secunde înainte de ultima pauză diferenţa de pe tabelă fiind de un singur punct (46-45). 
O vreme, în actul patru, timişorenii au ţinut aproape (52-50). Cu Hardy, Gilbert şi mai nou Cioacătă cu câte 4 greşeli personale, Sibiul a găsit totuşi resurse să-şi asigure victoria. Lalovic a ratat din zero grade, de 3 puncte, dar Harrison a apărut de nicăieri sub panou şi a marcat. Păun şi Lalovic au înscris pentru 58-50, moment în care Perovic, tehnicianul Timişoarei, a cerut time-out. Ultimele minute n-au mai adus nimic nou, CSU Atlassib obţinând al optulea succes în campionat, la diferenţă de 10 puncte (77-67). Pentru "studenţii" noştri urmează meciul cu "U" Banca Transilvania Cluj, tot la Sibiu.

Pentru CSU Atlassib au marcat Lalovic (23 puncte), Hardy (14), Harrison (10), Gilbert (7), Mijajlovic (7), Păun (3) şi Tincu (două). De la oaspeţi, Dapa a marcat 19 puncte, iar Subotic şi Smith câte 13.

 

Încă două meciuri în acest an
Meciul pe care CSU Atlassib ar fi trebuit să îl dispute la mijlocul acestei săptămâni, în deplasare, cu Steaua CSM EximBank, a fost reprogramat pentru data de 12 ianuarie, la cererea echipei din Capitală, care joacă în EuroCup. În aceste condiţii, "galben-albaştrii" vor juca următorul meci de campionat tot acasă - al patrulea la rând în faţa propriilor fani - cu "U" BT Cluj, sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 17:00. Apoi, pe 23 decembrie, de la ora 18:00, CSU Atlassib va juca la Tg. Mureş, cu BC Mureş. Partida ar fi trebuit să se dispute, conform programării iniţiale, între Crăciun şi Anul Nou, pe 28 decembrie.


 

 

Calotă află miercuri dacă intră cu Clujul

Dan Fleşeriu, antrenorul ”galben-albaştrilor”, a afirmat că va afla, la mijlocul săptămânii viitoare, dacă se va putea baza pe căpitanul Octavian Popa Calotă în meciul de peste o săptămână, cu ”U” BT Cluj. ”Miercuri (n.a. 16 decembrie) vom şti dacă Popa Calotă va putea juca împotriva Clujului. Va face un examen medical şi vom şti cu siguranţă dacă este apt, sau nu. Ce vă pot spune acum e că nu riscăm nimic. Dacă cumva există riscul unei accidentări mai grave, mai bine nu va juca”, a spus Fleşeriu.

 

Un plus pentru Cioacătă

În absenţa lui Popa Calotă, antrenorul Dan Fleşeriu a început meciul cu Georgian Păun în primul ”cinci”, cunoscut fiind faptul că fiecare echipă trebuie să aibă în teren cel puţin un jucător român pe tot timpul meciului. Cum Păun n-a rupt gura târgului, tehnicianul lui CSU Atlassib a apelat la Cornel Cioacătă. Fostul jucător al Phoenixului a intrat curajos în meci şi a rămas pe parchet aproape 30 de minute, timp în care a înscris 11 puncte, a reuşit 5 recuperări şi a dat două assist-uri. Dan Fleşeriu s-a arătat mulţumit de evoluţia lui Cioacătă, chiar dacă şi acesta a evoluat cu o entorsă în repriza secundă. ”Am avut o discuţie cu Cioacătă şi cu Geo Păun. Amândoi sunt pe acelaşi post, trebuiau să joace fie unul, fie celălalt. Dacă Geo a intrat fără energie pe teren, a venit Cioacătă, a jucat bine... Din păcate, şi el a făcut o entorsă, era cu piciorul umflat la pauză, dar sunt mulţumit de energia pe care a adus-o în apărare, nu neapărat şi de ceea ce a făcut în atac, dar cu asemenea atitudine va prinde din ce în ce mai multe minute. Şi el, şi Geo!”, a spus Fleşeriu.

 

Hardy şi Gilbert, cu schimbul pe teren

O altă problemă cu care s-a confruntat antrenorul Dan Fleşeriu în meciul cu BC Timişoara a fost aceea că, la pauza mare, atât Kevin Hardy, cât şi Lawrence Gilbert aveau deja câte 3 greşeli personale. Din acest motiv, pe întreaga durată a reprizei secunde doar unul dintre cei doi s-a aflat pe teren. ”Am avut probleme încă de la pauză şi cu Hardy, şi cu Gilbert, aveau câte 3 ”faule”. De aceea am şi intrat fără Gilbert în sfertul trei, ca să pot să-i schimb în cazul în care unul face 5 ”faule”. Au făcut, până la urmă, câte 4, n-au fost probleme”, a explicat Fleşeriu.

 

”Am început prost, cu decizii proaste, fără contraatac, apărarea - aşa şi aşa, gândindu-ne că e suficient să apărem pe teren că Timişoara n-o să ne pună probleme. Uite că ne-au pus probleme! Bine că nu s-au distanţat. Bine că au ratat şi ei câteva aruncări de 3 puncte, dar şi mai bine că am reuşit noi să ne apărăm. La un moment dat am făcut o apărare bună, cred că i-am ţinut 6 minute fără să dea coş”.

Dan Fleşeriu

 

"Nu a fost atât de dificil în ultimele săptămâni, din cauza accidentărilor. Când rotaţia e scurtă, nu trebuie să te gândeşti de o sută de ori. Dacă unul se accidentează, următorul care e pe postul ăla va juca, şi cu asta, basta. În primul rând! În al doilea rând, am un staff foarte, foarte bun, mai ales pe pregătirea fizică şi pe pregătirea jocurilor, mă ajută foarte mult. Am reuşit să luăm decizii destul de bune de fiecare dată, aşa am ajuns să avem numărul ăsta mare de victorii. Mai ales când echipa joacă bine, pentru antrenor este foarte simplu. Acum este rău şi va trebui să găsesc soluţii să îndreptăm jocul”.

Dan Fleşeriu

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia