logo
Săptămâna nebuni(i)lor: Cum să ne punem poalele în cap, aşa, ca europenii
Dumitru CHISELIŢĂ
1947 vizualizari
Săptămâna nebuni(i)lor: Cum să ne punem poalele în cap, aşa, ca europenii

Treaba asta, cum să-i spun, ocupaţia asta de a da cu ciocul, de a turna, de a umbla cu pâra la cineva mai mare, numit, în general, stăpân, e veche la români. Dacă citeşti letopiseţii, afli că tot timpul a fost cineva „de serviciu” la ciripeală, ca de exemplu o ceată de boieri îmbuibaţi de nemulţumiţi de Vodă-ul aflat la guvernare, gata oricând să dea cu ciocul la Înalta Poartă şi la Slăvitul Sultan, via vizirul răspunzător de Ţara Românească ori Moldova, pe fond de bocete interesate şi pungi cu bani, pentru a-l mătrăşi de pe tron pe Vodă ăla Ciumă şi a fi înlocuit de Vodă-Guvernul Meu. Vorba lui de frumoasă amintire cronicar Ion Neculce: "Atuncea toată boierimea şi mazilimea, (...) s-au strânsu la Iaşi şi au început a gâlcevi cătră capegi-başe şi a-i spune că face Costantin Duca-vodă...".

Cam aşa a fost şi cu povestea aceasta despre trasul României de urechi în plină Europă.

Câţiva boieri europarlamentari, care au pus c***riile politice mai presus de ţara care i-a făcut jupâni pe bani buni şi de naivii votanţi care au crezut că aceste persoane vor apăra interesele ţării în Parlamentul European, nu vor organiza zirkus doar aşa, că nu le place cine e acum la putere în România şi că îi vor pe ai lor.

Aşa că europarlamentarii au miorlăit, şi-au ridicat poalele de le-a văzut politica internă tot Bruxelles-ul, au făcut urât, s-au jurat pe carne de porc, iar Europa, obosită, sătulă şi destul de fraierită, a ars o rezoluţie, doar aşa, ca să mai tăceţi odată. O rezoluţie cu de toate, şi pentru capră şi pentru varză, şi cu justiţie dar şi cu protocoale. 

 

Ce vrea de la noi Europa: chestii cu dedicaţie care put a chestii cu dedicaţie

 

Parlamentul European a votat marţi, cu 473 de voturi „pentru”, 151 „contra”, başca 40 de abţineri, un fel de rezoluţie care "taxează" Guvernul şi Parlamentul de la noi pe nişte teme juridice care ne lasă rece atât pe mine cât şi pe majoritatea ne-rezist-entă a populaţiei României. La fel, mai taxează alte chestii, aşa de interesante încât nicio presă din asta implicată nu ciripeşte nimic. Nişte ştifturi despre protocoale şi servicii secret de discrete.

 

Parlamentul European, chiar el, se consideră că este "profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din România”, adică nu poate dormi noaptea de atâta stress şi riscă să ia decizii de-anapoda a doua zi în plen şi pe secţiuni. Acelaşi Parlament, tot European zice că virgulă ”condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a poliţiei în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018”. Bine, li s-a dictat frumos. De spuneau că virgulă condamnă „gazările”, era şi mai de acolo. La faza asta PE a cam înţeles în gură povestea din 10 august, ori face jocul unora, ori că, de fiecare dată când intervin forţele de ordine la protestele din Europa, el, Parlamentul e la băute sau la dame, sau la băute cu dame, de nu vede ce haloimăs e pe străzile lor şi cum e "gazată" populaţia la modul civilizat, european.

Europa zice că este, iar, foaaaarte preocupată să nu aflăm cine de la ei, ce găşti, ce agenturi de lobby sau spălat creiere dau cu bani în ONG-urile valahe din care multe se comportă, fie vorba între noi, ca nişte clanuri de interlopi sociali, terorizând libertatea de gândire, cea religioasă sau cea de exprimare, militând pentru o dictatură mai mult decât comunistă. Aşa că cere Puterii să ”reconsidere legislaţia privind finanţarea, organizarea şi funcţionarea ONG-urilor". Adică ONG-urile să-şi facă de cap, dar nimeni să nu ştie cine le bagă bani în „saxafoane”.

Europa mai este foarte preocupată de altă chestie - să nu îţi iubeşti prea mult ţara, iar cei care o înjură la infinit să nu poată fi "taxaţi". Cică: ”Îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de restricţiile politice aplicate libertăţii presei şi faţă de propunerile legislative care ar incrimina denigrarea României în străinătate şi ar reintroduce defăimarea în Codul Penal”. Aha. Adică pot fi taxat dacă nu gândesc "political correctness", că sunt destule ONG-uri care fac pe miliţienii exprimării, dar toţi se îngrijorează ca nu cumva să spun mai vehement că iubesc România sau să nu înjure vreun ins România şi să păţească ceva. Păi, unde e egalitatea aia? A, nu e. Ştiam. 

 

Ce mai vrea de la noi Europa: chestii ascunse sub preş, că nu face bine la Opoziţie

 

Uite ce păţeşti dacă nu citeşti exclusiv prostii de presă "Rezist"-entă sau postări de-ale USR, Cioloş & Asociaţii. Afli că Europa aia nu poate fi prostită chiar aşa, de orice europarlamentar care cheamă Văvedemi să facă spectacole coregrafice cu drapele albastre şi steluţe aurii. Parlamentul European mai cere autorităţilor române "să instituie garanţii prin care să asigure o bază transparentă şi legală pentru orice tip de cooperare instituţională şi să evite orice ingerinţă care dereglează mecanismele de verificare şi de echilibrare". O fi pe ocolite, dar nu vă sună tot "protocoale" în cap? Mie da.

 

Chestie confirmată de următoarea solicitare: "Întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii". Da. Adică da, domnilor. Adică hopa, asta nu era în plan, tovarăşi europarlamentari. Ghinion, vorba unui fost profesor.

Ba Parlamentul European mai sare şi la beregata Comisiei (tot) Europene, pe tema „Dar la noi cum stăm cu corupţia?” ..."Îşi reiterează regretul cu privire la decizia Comisiei de a nu publica Raportul UE pe 2017 privind combaterea corupţiei şi invită cu insistenţă Comisia să îşi reia fără întârziere exerciţiul anual de monitorizare a luptei împotriva corupţiei în toate statele membre; invită Comisia să elaboreze un sistem de indicatori stricţi şi de criterii uniforme uşor aplicabile, pentru a măsura nivelul corupţiei din statele membre şi pentru a evalua politicile anticorupţie ale acestora, în conformitate cu Rezoluţia Parlamentului din 8 martie 2016 referitoare la raportul anual pe 2014 privind protejarea intereselor financiare ale UE". Plus alte puncte, mai birocratice, care nu ne interesează.

 

Băieţii şi fetele care au votat împotriva României, de dragul circului intern

 

Bineînţeles că dacă eşti europarlamentar de România, ultimul lucru care te preocupă odată ajuns la Bruxelles este România. Aşa că, un număr de opt europarlamentari "de opoziţie" (adică şi acolo, ei nu se unesc în interesul Ţării, ci în cel al Partidului care i-a făcut oameni, deci şi la Europa avem Putere şi Opoziţie, ca să - aşa cum am spus mai sus, europenizăm panarama şi panaramele de la noi.

 

În fine, iată premianţii care au votat PENTRU contra României, deşi ei o scaldă că nu, că Guvernul, că Ciuma Roşie, că virgulă conştiinţa, că-i pungă şi că-i ceacă, vorba bănăţenilor. Doamnelor şi domnilor, this is the band: Siegfried Mureşan, Monica Macovei (unul din "dirijorii" mişcării REZIST, la cât e lăudată de ei şi la cât se pozează tot cu ei), Adina Vălean, Theodor "dragă Stolo" Stolojan, Cristian Preda, Daniel Buda, Mihai Ţurcanu, Marian Jean Marinescu.

 

Ce spun ei, europarlamentarii, că au votat

 

Monica Luisa Macovei: "Votul din Parlamentul European este pentru români şi împotriva politicienilor corupţi care îi conduc. Am votat Rezoluţia privind statul de drept în România pentru că ea critică Guvernul PSD&ALDE (altfel nu ar fi votat, nu? n.n.) care calcă în picioare justiţia, presa liberă, schimbă legile penale, toate pentru a scăpa de răspundere pentru fraudă, spălare de bani, corupţie, abuz. Rezoluţia nu critică românii, dimpotrivă, Rezoluţia apără oamenii cinstiţi care sunt furaţi şi umiliţi în fiecare zi de mafia de la putere. Am votat pentru Rezoluţie pentru că locul României este în Uniunea Europeană, pentru că românii vor democraţie, justiţie şi libertate." Pe lângă propaganda asta electorală, ea a mai spus şi ceva despre abuzuri la adresa presei compuse din RISE Project, şi alte chestii.

 

Siegfried Mureşan. "Rezoluţia Parlamentului European apără România oamenilor cinstiţi". Aş pune aici şi răspunsurile românilor la fraza asta, dar o minimă decenţă ne împiedică. Oricum existenţa opiniilor e o dovadă că încă e liberă exprimarea şi mai sunt români care o folosesc. Tot respectul pentru ei.

 

Adina Vălean: "Aseară, până după miezul nopţii, am prezidat negocierile interinstituţionale privind standardele emisiilor de dioxid de carbon pentru perioada 2021 – 2030.". Bine, OK, felicitări.

 

Theodor Stolojan: "Astăzi, în Parlamentul European, dl Iohannis, Preşedintele României, a tinut un discurs foarte bun despre viitorul Uniunii Europene. După discurs, Preşedintele nu s-a lăsat antrenat în disputele din ţară, în care unii deputaţi, în special din PSD şi ALDE, au încercat să îl atragă, prin întrebările lor. Felicitări, domnule Preşedinte!"

Hă? A, postarea e din 23 octombrie. De atunci nimic. Propun marele premiu pentru căciuleală la adresa unui şef de stat.

 

Cristian Preda: "Rezoluţia PE împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată cu 473 de voturi pentru, 151 contra şi 40 de abţineri. Aşa cum vă puteţi imagina, am votat contra majorităţii PSD-ALDE. Europa vrea ca la Bucureşti să avem un guvern onest şi competent.

P.S. Pesediştii, ALDE şi Ramona Mănescu au votat contra rezoluţiei, restul deputaţilor europeni din România au susţinut-o. Sogor şi Tökes s-au abţinut." Da, am înţeles. Unii vor neapărat "Guvernul Meu" la anu’, nu ăsta. În rest apreciez motivaţia votului "Aşa cum vă puteţi imagina, am votat contra majorităţii PSD-ALDE". România? Foaie verde...

 

Daniel Buda: "MCV şi Rezoluţia adoptată de Parlamentul European, o consecinţă inevitabilă a unei guvernări iresponsabile! Astăzi, 13 noiembrie, prin raportul MCV şi rezoluţia PE, s-au confirmat toate punctele de vedere şi poziţiile pe care atât preşedintele României, domnul Klaus Iohannis cât şi PNL le-au avut în ultimii 2 ani cu privire la acţiunile PSD-ALDE împotriva democraţiei şi a statului de drept. Practic, este ceea ce au solicitat sutele de mii de români care au ieşit în stradă în tot acest timp şi care doresc o Românie europeană, modernă şi îndreptată spre viitor şi nu o Românie sărăcită, subdezvoltată, batjocorită sistematic şi întoarsă în trecut de către Guvernul toxic PSD-ALDE.

Românii îşi doresc ca ţara lor să fie puternică în Uniunea Europeană, să fructificăm beneficiile incomensurabile ale apartenenţei la construcţia europeană, în timp ce PSD-ALDE acţionează împotriva UE şi împotriva interesului românilor de a beneficia de bunăstare. După această zi, demisia Guvernului PSD-ALDE nu mai este o necesitate, ci devine o obligaţie!" Superb limbaj de neo-lemn. Sau neo de lemn. Dar am prins iar ideea cu Iohannis, stradă şi alt guvern.

 

Mihai Ţurcanu: ""Percepţia gustativă a consumatorilor” nu mai poate fi invocată ca scuză pentru ca marile companii să ne umple rafturile de produse de o calitate slabă. Rezoluţia Parlamentului protejează consumatorii europeni şi impune companiilor să îi trateze egal, indiferent de ţara din care vin. Puteţi urmări intervenţia pe care am avut-o pentru emisiunea Be Eu, la Antena 3, pe acest subiect.". Bine. Mersi. Apreciez.

 

Marian-Jean Marinescu: "Rezoluţia despre România a fost scrisă de Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu,Toader, Iordache şi alţii ca ei, şi votată cu mult timp înainte de a ajunge în Parlamentul European de sutele de mii de oameni care au protestat în stradă.

Raportul MCV publicat astăzi are pentru coaliţia de guvernare PSD-ALDE un mesaj simplu: luaţi mâna de pe Justiţie! Sunteţi la guvernare pentru a duce ţara în viitorul prosperităţii şi valorilor europene, nu în trecut. Rezoluţia PE şi raportul MCV arată că Guvernul PSD-ALDE nu doar ţine ţara pe loc, dar o aruncă în trecut. #PNL #PPE". Asta sună a „vrem noi la putere în locul ăstora”.

 

 

Vox Populi, adică o doamnă de pe pagina lui Cristi Preda: "Dar pe noi, "proştii" care v-am votat să ne reprezentaţi în PE şi care v-am asigurat un trai şi o pensie bune, ne-aţi întrebat daca suntem de acord cu ceea ce faceţi? Ne-aţi cerut părerea? Doar sunteţi acolo datorită nouă. Ne reprezentaţi pe noi ..nu să vă promovaţi dvs animozităţile faţă de anumite persoane, partid şi în final popor. Că da, aţi făcut rău poporului. Şi dna Macovei la fel ...nu sunteţi pe persoană fizică ...sunteţi NOI, poporul. V-am votat, REGRET din tot sufletul. Am avut încredere. Păcat. Ne-aţi trădat. Aici nu este vorba de ticăloşii din psd, este vorba de popor care tot el plăteşte oalele sparte.

 

Hop şi Nea Ion, că şi el e om: "USR şi RO+ fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la coşul de gunoi al istoriei. De asemenea, facem un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: gaşca infracţională Dragnea sau România europeană!".

 

 

Morala e simplă

 

Morala e următoarea, şi nu trebuie să fii analist politic ca să pricepi. La anul avem europarlamentare, iar „Popularii”, atât ăia de la UE cât şi ăştia de la noi, se tem că vor primi a treia cizmă, ca să ne exprimăm cazon, aşa că o ard cu propaganda electorală, doar-doar i-o mai alege cineva pe locuri dulcege pe bani buni de la fraieri.

 

Tot la anul, Preşedinţia UE va fi asigurată de România şi toţi o ard cu „”justiţie, nu corupţie” ca să fim spălaţi pe mâini precum Ponţius Pilat când vom fi mari şefi la Europa. Acum pun pariu că nu ştiaţi, preşedinţia UE e asigurată de Bulgaria. Bulgaria care este un exemplu în lupta anticorupţie. Păi e aşa de linişte la ei încât nici nu e vorba de luptă anticorupţie. Cică nici DNA bulgăresc nu au, că nu e nevoie. În fine, problema este că unii nu agreează deloc să defileze alături de un guvern PSD la anul, ci de un alt guvern. Nu neapărat mai bun, dar fără PSD. De unde şi diversiuni cu Finlanda care e dispusă să preia preşedinţia UE dacă noi nu putem, dar care, conform tocmai preşedintelui ales al României, „De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”. De unde şi presiunile protestatare care se anunţă pe 30 noiembrie şi pe 1 Decembrie, doar-doar, cu Jandarmeria pusă la colţ până şi de (popularii din) UE, s-o face ceva în sensul ăsta.

 

Sincer, circul ăsta electoral transportat de unii europarlamentari ai unor partide din România (evit să spun „români”) în inima Uniunii Europene, mi-a produs dezgust. Le-am demonstrat europenilor că suntem buni doar la... circ şi că problemele interne, în loc să le rezolvăm raţional, le soluţionăm tot prin circ. Oricum, sunt curios cum va fi cu protestele din noiembrie-decembrie, că se pare că pe reţele se cer iar capete rupte...

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia