Tribuna
9 Mai, nr. 27 - locul unde toamna are miros de lavandă
Andra MARINESCU
7322 vizualizari
9 Mai, nr. 27 - locul unde toamna are miros de lavandă
Pe strada 9 Mai, nr. 27, în Sibiu, toamna are miros de flori. Adică de trandafiri, lavandă şi multe altele. Aici, la Gift Art, Oana Jurj a creat un colţ în care femeile pot fi răsfăţate, creând, după placul lor, buchetul potrivit.

Povestea florăriei de astăzi a început, de fapt, acum circa şase ani, când Oana se ocupa doar de evenimente. Atunci - spune ea - nu se gândise încă să deschidă o florărie, dar, treptat, a simţit că trebuie să ofere clienţilor săi şi un loc în care oamenii să cunoască florile.
"Iubesc florile şi am început să caut tot felul de tutoriale, tips-uri, am învăţat cum să am grijă de ele, ce perioadă de înflorire are fiecare din ele. Aşa, am început să le iubesc şi să nu mai pot sta departe de ele", povesteşte Oana Jurj. Deşi a terminat Jurnalismul, la Sibiu, şi-a dorit să descopere mai mult florile, aşa că a lăsat condeiul şi a început cursurile de specialitate privind cunoaşterea florilor.

Flori aduse din Olanda

Astăzi, în florăria sa, întâlnim flori cunoscute, dar şi alte sortimente, toate aduse din Olanda. "Fiecare are un fel aparte, trebuie tratată într-un fel anume. Trebuie să ştii dacă are nevoie de întuneric sau lumină, de apă mai multă sau mai puţină. Nu e simplu", mai spune Oana. Şi cum a ales să combine clasicul cu sofisticatul, Oana creează aranjamentele cu ajutorul unor coşuleţe, cutiuţe, umbreluţe şi alte obiecte de decor ce pot fi înfrumuseţate cu flori. În faţa vitrinei, are doar câteva soiuri de flori, dar camera lor este, de fapt, undeva în spate, florile având nevoie de răcoare şi de temperatură constantă.
Oana stă ore în şir între flori. Mărturiseşte, însă, că acasă nu şi-a mai "deschis" încă o florărie. Are doar o grădină, cu lavandă şi trandafiri.

Lacrimi de bucurie

Gift Art preia fie la florăria de pe 9 Mai comenzile, fie telefonic. Oana Jurj spune că cea mai frumoasă parte a meseriei sale este livrarea-surpriză. "Cea mai faină parte este cea a livrărilor, când doamnele nu se aşteaptă să primească flori. Mă bucur, totuşi, că mulţi au înţeles că pot să ne ceară să trimitem un aranjament cuiva drag chiar dacă se află in altă ţară. Am avut parte de reacţii diferite, de la cele mai sensibile, până la cele mai nebuneşti. E fantastic să poţi face asta pentru cineva!", ne destăinuie Oana.

Un buchet de flori, dăruit în fiecare săptămână

Gift Art derulează, frecvent, campanii pentru a învăţa oamenii să aducă zâmbete celor din jur, dăruind flori. "Am demarat o campanie în care, în fiecare săptămână,timp de un an, dăruiam cuiva la întâmplare, pe stradă, un buchet de flori. Lumea este fericită", povesteşte Oana. Ultima acţiune a fost chiar de Sf. Maria, pe 8 septembrie, când Măriile erau invitate să ia, de la intrarea în florărie, un buchet şi să lase un mesaj scris.
Oana mai are o dorinţă. "Mi-ar plăcea mult ca oamenii să ştie ce să aleagă, să cunoască florile şi să acorde o mai mare atenţie alegerii lor".

Gift Art, oriunde în Sibiu

Gift Art este prezentă la numeroase evenimente din judeţul Sibiu, cum sunt Semimaratonul Sibiului, Transylvanian Grand Prix, concertele Filarmonicii de Stat de la Sala Thalia şi multe altele. De asemenea, este alături şi de companiile mari ale Sibiului, dar şi de cotidianul nostru.
Gift Art este prezentă pe Facebook, la https://www. facebook.com/giftartsibiu/?fref=ts, şi, în curând, va fi şi pe http://www.giftartsibiu.ro. De asemenea, puteţi afla informaţii suplimentare ori comanda şi la 0720/608.374. Florăria este deschisă de luni până vineri, între orele 11 - 19.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA