logo
Medicul Corina Porr, la congresul anual al Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică
Laura BUCIU
3397 vizualizari
Medicul Corina Porr, la congresul anual al Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică

În perioada 11-15 iunie, Corina Porr, doctor în medicină, medic primar alergologie în cadrul Secției Clinice Medicală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a participat la congresul anual al Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI), care a avut loc în Austria, la Viena. La această manifestare științifică au fost prezente personalități în domeniu din întreaga lume.

În cadrul congresului, dr. Corina Porr a participat la sesiunea de postere tematice. Posterele prezentate au fost: Reacție imediată la Ciprofloxacin și Anafilaxia în hipersensibilitatea medicamentoasă.

“Congresul a oferit o oportunitate unică de a afla informații despre noile descoperiri în domeniu și de a beneficia de schimburi de experiență cu profesioniști din domeniul alergologiei si imunologiei clinice și mă bucur că am putut participa activ la această manifestare. La ora actuală, bolile alergice si imunologice cum sunt astmul, rinita, eczeme si alergiile la produse alimentare, la medicamente, reacțiile anafilactice severe reprezintă o amenințare pentru calitatea vieții oamenilor și, prin implicațiile lor, provoacă îngrijorare la nivel mondial. De aceea, cercetarea interdisciplinară este o condiție esențială a luptei împotriva acestor afecțiuni, astfel încât pacienții să poată beneficia de soluții optime”, a declarat dr. Corina Porr după participarea la eveniment.

La congres a fost aleasă și președinta EAACI, pentru următorii doi ani, această onoare revenindu-i unui medic român din Brașov, dr. Ioana Agache.

Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI) este o organizație non-profit, activă în domeniul bolilor alergice și imunologice. A fost fondată în 1956, în Florența și a devenit cea mai mare asociație medicală din Europa în domeniu. Acesta include peste 9.000 de membri din 121 de țări precum și 49 de Societățile Naționale de Alergologie. 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia