logo
Acupunctură la Centrul Medical ”Prof. Dr. Ilie Crăciun” Sibiu: Dr. Tiberiu Răibuleț are "ac” pentru toate bolile?
15346 vizualizari
Acupunctură la Centrul Medical ”Prof. Dr. Ilie Crăciun” Sibiu: Dr. Tiberiu Răibuleț are
Dr. Tiberiu Răibuleț, fost șef al Secției de Fizioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, cu o experiență de 14 ani în Kuwait, vă așteaptă la Centrul Medical ”Prof. Dr. Ilie Crăciun”, situat în Sibiu, în spatele sediului de pe Bd. V. Milea al Băncii Comerciale Carpatica.
Una dintre cele mai vechi metode de tratament ale durerilor și tuturor problemelor de sănătate, acupunctura, prinde tot mai mult teren și în țara noastră. Acupunctura concentrează în sine experiența milenară a medicinei chineze. În conceptul tradițional chinez, cel puțin în faza inițială, boala apare ca urmare a unui dezechilibru energetic. Prin stimularea specificăa unor puncte aliniate de-a lungul unor trasee denumite meridiane, înțepătura cu ace foarte fine (0,2 - 0,5 milimetri) poate ajuta organismul să-și restabilească echilibrul funcțional.
Unul dintre  specialiștii români în domeniul acupuncturii, Dr. Tiberiu Răibuleț, poate fi consultat în Sibiu, la Centrul Medical ”Prof. dr. Ilie Crăciun”, situat pe Bd. Vasile Milea, în spatele Băncii Carpatica.
Dânsul este medic primar medicină fizică - recuperare medicală şi balneofizioterapie şi medic principal reumatologie. A absolvit Medicina Generală în 1970, după care a lucrat o perioadă la Băile Herculane, unde a făcut recuperare după metoda clasică introducând şi acupunctura ca mijloc de recuperare funcţională. 
Din discuția cu dânsul, cităm câteva fragmente:
”Pe lângă practica profesională zilnică, am lucrat ca lector la Centrul de Perfecţionare Medicală din Bucureşti, în mai multe etape. În 1978 am scris  cartea "Acupunctura - mijloc de recuperare funcţională". De asemenea, am publicat mai multe articole în presa de specialitate atât din ţară, cât și din străinătate, în Franţa, Italia sau Statele Unite ale Americii. Dintre acestea aș releva “Do Acupuncture Meridiens exist?” publicat de American Journal of Acupuncture. Acest articol informa publicul de specialitate despre o metodă de punere în evidență a meridianelor de acupunctură folosind un trasor radioactiv. Metoda în sine a constituit o premieră mondială și a fost brevetată”.
În primavara lui 1989, Dr. Tiberiu Răibuleț a lăsat în urmă Băile Herculane și a venit prin concurs la Sibiu, ca medic primar, șef de sectie, calitate în care a lucrat până în 1994. Ar mai fi putut rămâne în această funcție probabil mulți ani, însă a ales o nouă provocare, plecând în Kuwait, țară greu încercată în acea perioadă.
"În 1994 am plecat în Kuwait, angajat al Ministerului Sănătăţii din acea ţară. Am lucrat ca medic la spitalul de recuperare din Kuwait City. Acolo am găsit o echipă completă de recuperare a pacientului adică: medic specialist, fizioterapeut, terapeut ocupațional, iar la nevoie, prostetist și psiholog. Fiecare medic avea în grije o secție cu câte 10 paturi. De trei ori pe săptămână aveam program în policlinică. În Kuwait, pe lângă munca zilnică cu pacienții, am făcut și ceva muncă de cercetare. Aceasta s-a concretizat prin publicarea ca prim autor a lucrării “10 years spinal cord injury patients in PMR Hospital” (Studiu pe o  perioadă de 10 ani a leziunilor de măduva spinării în spitalul PMR)”.
 
  • Dr. Tiberiu Răibuleţ deţine certificatul de inventator nr. 77105/31.03.1981 pentru "Metoda de punere în evidenţă a meridianelor de acupunctură cu trasor radioctiv".
 
Indicaţii ale tratamentului prin acupunctură:
APARATUL LOCOMOTOR: Dureri de tip reumatic la nivelul craniului trunchiului şi membrelor: nevralgii la nivelul feţei, cefalee (dureri de cap, in principal spondilogene),  nevralgie cervico-brahială, nevralgie intercostala, lumbosciatica,  periartrite (umăr dureros; periartrita şoldului), tendinite şi tendinoze, spondiloze, artroze (coxatroză; gonartroză), spondilită ankilozantă.
APARATUL CARDIOVASCULAR: forme incipiente de hipertensiune arterială, tulburări minore funcţionale de ritm cardiac.
APARATUL RESPIRATOR: rinofaringite subacute/cronice, astm bronşic necomplicat, bronşită nespecifică.
APARATUL DIGESTIV: gastrita şi boala ulceroasă necomplicate, diskinezie biliară, colon iritabil.
APARATUL UROGENITAL: cistita nespecifică; vezica urinară iritabila, tulburări de micţiune asociate hipertrofiei benigne de prostată, enuresis.
SISTEMUL NERVOS: nevralgii şi pareze, hemipareze recente după accidente vasculare cerebrale forme usoare.
 

Programări se pot face telefonic zilnic după orele 13:00, la nr. 0269/432103.
 
 
 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia