Tribuna
Ziua Pompierilor, în 13 septembrie. Vor fi defilări ale cadrelor, avansări în grad şi retragere cu torţe
Ziua Pompierilor, în 13 septembrie. Vor fi defilări ale cadrelor, avansări în grad şi retragere cu torţe

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an în 13 septembrie. Este un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români, deoarece, în urmă cu 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat, cu preţul vieţii, trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbuşe idealurile Revoluţiei de la 1848.
Activităţile organizate la Sibiu, în contextul acestui moment, vor debuta în data de 13 septembrie, începând cu ora 11.00, în Piaţa Mare, unde va avea loc o ceremonie militară cu prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, defilarea cadrelor inspectoratului, avansarea şi premierea pompierilor care s-au remarcat în activitate.
Va avea loc Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 13.00 – 16.00, timp în care subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme.                    
Manifestările se vor încheia la ora 20.00, cu retragerea cu torţe a pompierilor sibieni.
„Pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va organiza, în perioada 5 -13 septembrie, o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. De la competiţii sportive, expoziţii, acţiuni umanitare, depuneri de coroane şi jerbe de flori la troiţa şi bustul eroului pompier cpt. Dumitru Croitoru, dar şi la mormintele altor pompieri sibieni, organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, concursuri cu pompierii, şi până la alte activităţi pe care ISU Sibiu le dedică publicului larg”, a spus Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA