Tribuna
Zonă de agrement pe Lacul lui Binder. Primăria angajează diriginte de șantier
Sorana MAIER
2017 vizualizari
Zonă de agrement pe Lacul lui Binder. Primăria angajează diriginte de șantier

Primăria Muncipiului Sibiu a lansat marți anunțul pentru atribuirea contractului de "Servicii de dirigenție de șantier pentru - Amenajare Lacul lui Binder”, o investiție ce se va extinde pe aproximativ 5 hectare de teren și care va costa aproximativ 13 milioane lei.
Proiectul de amenajare a fost prezentat anul trecut de primarul Sibiului, Astrid Fodor, și votat de Consiliul Local.
Dirigintele de șantier va trebui să supravegheze toate lucrările care se vor desfășura în cadrul proiectului.
Acestea prevede construirea unui pavilion multifuncţional, clădire de sine stătătoare, amplasată pe malul vestic al lacului. Clădirea va adăposti funcţiuni specifice activităţilor de agrement sportiv nautic, spaţii publice şi private pentru activităţile de ticketing, închiriere material sportiv, zone de loisir, grupuri sanitare, spaţii de aşteptare, punct de prim ajutor, administraţie.
De asemenea, sunt prevăzute amplasarea de pavilioane (containere prefabricate) pentru adăpostirea funcţiunilor de grupuri sanitare din zona plajei, punct de prim ajutor, depozitare in zona de plajă, punct de ticketing/acces în zona de plajă, poarta de intrare cu tumicheţi, infopoint (construcţie uşoară prefabricată).
Instalaţie de transport pe cablu pentru activităţi nautice de tip wakeboarding şi schi nautic, o instalaţie în circuit pentru avansaţi şi agrement şi una liniară, pentru începători şi antrenamente, amenajarea plajei exterioare, prin conformarea malului nordic şi a fundului lacului, amplasarea unui loc de joacă gonflabil plutitor modulat, amplasarea de vestiare, mobilier de plajă şi terenuri de sport pentru volei pe nisip, loc de joacă pe nisip fac și ele parte din proiect.
Terenul din jurul lacului va fi amenajat pentru funcţiuni de loisir public, promenadă, trasee pietonale şi cicliste de plimbare, zone de recreere şi odihnă, refacere cadru natural plantat, amplasarea de mobilier urban.

 

Întârzierile în contract, trebuie anunțate Primăriei


Vor fi realizate locuri de parcare pentru utilizatorii complexului de agrement, atât în zona strada Tiglari cât şi de-a lungul străzii Lacul lui Binder și construirea unei împrejmuiri continue din plasă sudată şi stâlpi, având rolul de a asigura securitatea complexului şi de a stopa transportul şi evacuarea deşeurilor în lac.
Este prevăzută și igienizarea malurilor şi a lacului prin excavări, curăţare material vegetal parazit, evacuare deşeuri şi gunoaie, conformare locală a fundului lacului, amenajarea terasamentelor malurilor după evacuarea deşeurilor.
”Obiectul prezentei achiziţii îl constituie contractarea serviciilor de dirigentie de şantier, pentru urmărirea execuţiei lucrărilor mai sus descrise. Scopul serviciilor de dirigenţie de şantier au rolul de a oferi beneficiarului garanţia că executantul căruia i-a fost atribuit contractul de achiziţie publică îşi va îndeplinii toate responsabilităţile privitoare la corecta execuţie a lucrărilor asumate prin contract, cu respectarea prevederilor legale, a reglementărilor tehnice, a proiectului tehnic, a caietului de sarcini şi a propunerii tehnice”, se arată în documentația afișată de Primăria Sibiu.
Dirigintele de şantier îşi va desfăşura activitatea ca reprezentant al beneficiarului în relaţiile cu proiectantul, executantul, furnizorii, prestatorii de servicii, etc, în derularea contractelor de lucrări urmărite.
”În eventualitatea în care ritmul de execuţie nu respectă, din motive imputabile constructorului, graficul de execuţie a lucrărilor propus, dirigintele de şantier are obligaţia dea informa beneficiarul şi de a notifica constructorul pentru luarea de măsuri imediate necesare recuperării întârzierilor”, se mai arată în Caietul de sarcini.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia