Tribuna
PNL
Zona Complex din Tălmaciu se modernizează
Dan FRÂNCU
4470 vizualizari
Zona Complex din Tălmaciu se modernizează
Peste câteva zile, la Tălmaciu vor începe lucrările de modernizare a zonei podului CF (zona Complex), din partea centrală a localităţii. Realizarea obiectivului de investiţii "Reabilitare carosabil zona Complex - Pod CF – str. St. L. Roth (Unirii), linia CF 203 Turnu Roşu – Sibiu – Copşa Mică, la km. CF 373 + 296, oraş Tălmaciu, jud. Sibiu” a necesitat parcurgerea unor etape pregătitoare ce au durat aproape un an de zile.

În zona respectivă va fi efectuat un sistem rutier (fundaţie) nou, iar partea carosabilă va avea o lăţime de cinci metri. Vor fi efectuate o rigolă carosabilă şi un trotuar cu lăţimea de 0,75 metri (pe partea dreaptă), două ziduri de sprijin, înainte şi după culeia podului de cale ferată şi o bordură de beton armat (pe partea stângă a străzii). În zona traversării pe sub podul CF se va asigura un gabarit cu o înălţime de minim 3,30 metri de la suprafaţa carosabilului până la talpa inferioară a grinzilor metalice ale podului CF.

Valoarea contractului de execuţie lucrări, rezultată în urma publicităţii şi parcurgerii etapelor de achiziţie prin SEAP, este de 327.744,61 lei (TVA inclus).

Termenul de execuţie este de două luni şi se scurge de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Având în vedere caracterul special al obiectivului, în conformitate cu reglementările legale şi tehnice în vigoare, lucrările vor fi executate sub atenta supraveghere a responsabililor CFR Infrastructură.

Zona respectivă a oraşului a fost modernizată în cursul anului trecut dar conducerea administraţiei publice locale a fost nevoită să amâne modernizarea tronsonului afectat de podul CF deoarece a fost necesară parcurgerea unor etape pregătitoare mai deosebite (obţinerea unor avize, proiectare separată, stabilirea unor detalii tehnice speciale etc.).







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA