logo
"Ziua toamnei", la Grădinița nr. 26 din Sibiu
Andra MARINESCU
2294 vizualizari
© Răzvan NEGRU
Aflat la cea de a patra ediție, proiectul educațional "Ziua toamnei", organizat de Grădinița cu program prelungit nr. 26 Sibiu, împreună cu părinții preșcolarilor și comunitatea sibiană, a reunit, recent, în curtea interioră, peste 150 de participanți.


Responsabili de proiect sunt Corina Hațegan, directorul Grădiniței nr. 26, și profesorii Ana-Maria Rusu, Alexandra Holirca, Andreea Albu și Corina Frățilă.
"Prin intermediul acestui proiect, copiii sunt obișnuiți să prețuiască și să valorifice roadele toamnei, să-și dezvolte unele responsabilități personale și civice. Ei sunt încurajați să participe, împreună cu părinții lor, la diferite centre puse la dispoziție de către educatoarele grădiniței. La sfârșitul zilei, toți participanții au fost răsplătiți cu bunătățile din cămara toamnei, respectiv zacuscă, untură, dulcețuri din diferite fructe, plăcinte, mere coapte, dovleac copt și ceai. Activitățile organizate dezvoltă o modalitate eficientă de colaborare grădiniță-familie", spune una dintre educatoare.
Printre activitățile care au captat interesul copiilor, dar și al părinților, se numără "Scobim și decorăm bostanii", "Animale vesele (din legume, fructe de toamnă)", "Degustăm must", "Frigărui din fructe de toamnă", "Copacul Toamnei" (decorate cu materiale din natură) sau "Borcane decorative".
"Proiectul nostru educativ vizează activități de natură artistică, creativă și atitudinală. Abordarea temei presupune familarizarea cu unele tradiții și obiceiuri specifice anotimpului de toamnă. Activitatea a fost gândită și adaptată tuturor vârstelor specifice învățământului preșcolar, pentru ca aceasta să fie usor de abordat de către fiecare preșcolar. Prin acest proiect vrem sa demonstrăm că activitățile de tip extracurricular pot deveni o modalitate eficientă de colaborare între educatoare-copil-părinte. Sperăm ca acest proiect educațional să devină o tradiție în grădinița noastră", a spus Corina Hațegan, directorul Grădiniței nr. 26 Sibiu.

 

© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia