logo
Ziua Președintelui. Klaus Iohannis împlinește 59 de ani
Sorana MAIER
2525 vizualizari
Ziua Președintelui. Klaus Iohannis împlinește 59 de ani
© Sebastian MARCOVICI

Președintele României, Klaus Iohannis, își aniversează miercuri ziua de naștere, fostul primar al Sibiului fiind născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, ”într-o familie modestă de saşi transilvăneni”, așa cum notează în propria biografie.

În programul de miercuri al șefului statului figurează participarea la evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise”, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, și primirea ministrului afacerilor externe al Republicii Finlanda, la Palatul Cotroceni.
Deși părinții mei au emigrat în anii '90 în Germania, eu am ales să rămân în Sibiu. Am urmat cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca și, începând cu anul 1983, mi-am îndeplinit visul de a mă afla de cealaltă parte a catedrei la liceul în care am studiat. Am predat la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, după care, până în anul 2000, am activat ca inspector general în același domeniu educațional care mi-a adus cele mai mari satisfacții”, scrie președintele în biografia postată pe pagina de facebook.
Începând cu anul 1990, a devenit membru al Forumului Democrat German din România și s-a aflat la președinția Forumului timp de 12 ani, începând din 2002, iar în anul 2000, a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului. 
Deși niciun sondaj nu indica asta, în luna iunie a aceluiași an, am fost ales primar al Sibiului și am continuat să reprezint prima opțiune a sibienilor la toate alegerile ce au urmat. Astăzi, sunt Președinte al României, în urma alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014. În mandatul meu, Sibiul a primit titlul "Capitală Europeană a Culturii", în anul 2007 - alături de Luxemburg - și a găzduit numeroși oficiali externi – șefi de stat, înalți demnitari, ambasadori. Sibiul este, pentru mine, un univers la scară mică, este oglinda a ceea ce îmi doresc eu pentru România. Este un oraș curat, prosper și atractiv, este exemplul viu și dovada clară că se poate”, se mai arată în același text.
Pe 20 februarie 2013, a semnat adeziunea la Partidul Național Liberal, după care a fost ales prim-vicepreședinte al PNL și ulterior a primit 95% din voturile delegaților la Congres din toată țara pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.
Astăzi, în calitate de președinte ales al românilor, port o imensă onoare. Port, de asemenea, o uriașă responsabilitate - aceea de a aduce România pe drumul drept, de a o transforma într-un stat de drept autentic, prosper și demn. Îmi doresc ca fiecare român să se simtă în țara lui ca acasă, o casă pe care o iubești și de care ești mândru”, scrie Iohannis.
Pe pagina de socializare facebook, președintele Klaus Iohannis a strâns peste 1,8 milioane de aprecieri.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia