logo
FITS
Ziua Poliției Române va fi marcată la Sibiu și Agnita
Vasile ANTIPA
1361 vizualizari
Ziua Poliției Române va fi marcată la Sibiu și Agnita

Cu prilejul aniversării a 196 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne, a devenit deja o tradiţie ca poliţiştii să sărbătorească alături de cetățeni, îndeosebi în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918. În municipiul Sibiu și Agnita vor fi organizate activități cu ocazia acestei zile.

Activitățile din municipiul Sibiu vor fi organizate în data de 23 martie și vor debuta la ora 9 cu un ceremonial militar de depuneri coroane în memoria eroilor noștri, organizat la monumentul eroilor Revoluţiei din faţa I.P.J. Sibiu. La ora 12.10 este programat un exerciţiu demonstrativ desfăşurat de polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale în parcarea Muzeului de Ştiinţe Naturale, de pe bulevardul Corneliu Coposu, iar 10 minute mai târziu au loc exerciţii demonstrative realizate de lucrătorii Centrului Chinologic Sibiu ”Dr. Aurel Greblea”, cu câinii din dotare, pe strada Cetăţii. De asemenea, între orele 12 și 15 vor fi amenajate standuri de prezentare a tehnicii din dotare pe str. Cetăţii.

Activitățile din Agnita dedicate Zilei Poliției Române vor fi organizate în data de 25 martie. Acestea vor debuta la ora 9.30 cu depuneri coroane în memoria eroilor noștri, organizat la monumentul ridicat în memoria căpitanului Axente Lene, iar la ora 10 este programat un tur ciclist organizat pe traseul Sibiu-Agnita, pentru conştientizarea celorlalţi participanţi la trafic asupra prezenţei bicicliştilor pe drumurile publice şi pentru promovarea sportului în aer liber. Plecarea participanţilor se va realiza din faţa sediului I.P.J. Sibiu.

Începând cu ora 11 sunt programate diferite activităţi desfăşurate în zona centrală a oraşului Agnita, n locul respectiv urmând să fie amenajate standuri de prezentare ale structurilor I.P.J. Sibiu și vor fi prezentate mădurile de prim ajutor de către reprezentanţii Crucii Roşii. Tot în locul respectiv va fi organizată o probă de îndemanare privind mersul cu bicicleta, destinată copiilor. Înainte de acest moment, reprezentanţii Serviciului Rutier vor realiza o instruire referitoare la regulile de siguranţă rutieră şi vor oferi copiilor legitimaţii de participare. În același timp va fi organizată o tombolă pentru cei mici, în baza legitimaţiilor primite, având ca premii elemente de siguranţă şi alte articole necesare mersului pe bicicletă, dulciuri. În sfârșit, la ora 13 este programată prezentarea momentelor istorice din perioada Marii Uniri la Muzeul de Istorie din Agnita.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia