logo
Ziua celor mai mici curajoși: ”Niciunde nu poți să vezi mai bine curajul și determinarea decât la un copil prematur”
Ziua celor mai mici curajoși: ”Niciunde nu poți să vezi mai bine curajul și determinarea decât la un copil prematur”

Copiii născuți prematuri au fost sărbătoriți zilele trecute la Sibiu, de Ziua Mondială a Prematurității, printr-un eveniment organizat de Asociația Baby Care și Secția Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean Sibiu la Biblioteca ASTRA, unde foștii pacienți, alături de părinți, medici și susținători ai proiectelor asociației au avut parte de o seară de neuitat.
Cartea “Emoții”, un volum emoționant de trăiri și sentimente, emoții ale părinților copiilor care au trecut prin terapia intensivă neonatală a maternității din Sibiu în ultimii 12 ani, a fost lansată cu același prilej.

  • Cred că nu poți să vezi mai bine curajul și determinarea decât la un copil prematur, este foarte ciudat să vezi o mână de om, realmente o mână de om, și cineva să îți spună că acea mână de om este un curajos și un luptător. Dar, dacă n-ar fi așa, n-ar supraviețui, și dacă nu ar fi așa, mulți dintre cei care sunt acum în sală nu ar fi aici. Ei sunt cu adevărat luptători, iar noi suntem aici doar ca să îi ajutăm. (...) Mamele sunt extrem de importante, puterea mamelor este extrem de importantă. Mulțumesc din suflet tuturor mamelor care și-au pus sufletul în cartea aceasta”, a spus dr. Maria Livia Ognean, președintele Asociației Baby Care și șeful Secției Terapie Intensivă Neonatală.

Cartea este destinată noilor mame care trec prin momente dificile alături de copiii lor în spital și se dorește a fi un sprijin pe durata călătoriei lor prin terapia intensivă neonatală.

  • Fiecare poveste în sine este un act de curaj pentru că fiecare mamă care a trebuit să își spună povestea a trebuit practic să retrăiască acel moment în care copilul său era pe marginea prăpastiei, în care nu știa cum va fi ziua de mâine. Este impresionant că au făcut-o”, a spus Sorana Maier Bițu, editorul acestui volum, alături de medicul Livia Ognean.

Evenimentul a fost prezentat de Nicolle Stănese, iar Radu Nechifor, Anca Mărginean și Marius Tuță au oferit un moment artistic deosebit celor din sală.

  • Au cea mai frumoasă secție din țară (n.r. Secția Neonatologie Sibiu), dar eu zic că o merită și este deopotrivă meritul colectivului de acolo că secția este așa cum este și deopotrivă meritul tuturor celor care le-au fost alături, un colectiv de eroi care ajută să fie alături de noi alți mici eroi”, a spus Vasile Spinean, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Parteneri în organizarea evenimentului au fost Asociația Mâini Unite, Biblioteca Astra,  Buonavista Catering & Banqueting, Carrefour România, Cofetăria Alina, Gift Art Sibiu și Ade Print.

Foto: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia