Tribuna
Zile aglomerate în zona Bâlea
Dan FRÂNCU
1304 vizualizari
Zile aglomerate în zona Bâlea
Sfârşitul de săptămână a fost, din nou, unul deosebit de aglomerat şi în zona Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Vacanţa intersemerstrială, condiţiile meteorologice deosebit de favorabile sau acţiunile programate în diverse locaţii din zonă, au contribuit,din plin, la creşterea numărului de turişti, români sau străini, ce au dorit să-şi petreacă zilele de week end sau doar câteva ore, în frumoasa zonă din Masivul Făgăraş.

 

Din păcate însă, aglomeraţia întâlnită în zonă (parcările de la Bâlea Cascadă şi coada extrem de lungă de la  staţiile de telecabină Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac), au lăsat o amprentă puţin favorabilă asupra deciziei de a veni aici... Poate tocmai de aceea, mulţi dintre cei ce au ajuns în zonă au rămas la Bâlea Cascadă, unde s-au bucurat din plin de zăpadă, aer curat şi o drumeţie către obiectivele din zonă.

Aglomeraţia de la Bâlea a devenit un fapt oarecum banal, fie că e vorba de sezonul estival sau de cel de iarnă. Devine tot mai evident faptul că, printre primele măsuri ce ar trebui luate pentru asigurarea unei dezvoltări generale a acestei zone, trebuie neapărat să fie amenajarea unor parcări şi crearea unor noi facilităţi de transport pe cablu.

Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, între Bâlea Cascadă şi Piscu Negru (judeţul Argeş). Pentru accesul la Bâlea Lac în perioada întreruperii circulaţiei pe Transfăgărăşan, turiştii au la dispoziţie Telecabina Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.

comentarii
1 comentarii

Stirea buna si propunerea la fel dar... nu am inteles titlul -- Zile aglomerate?? --poate am uitat eu romaneste --(plecat de 30 ani din tara ) dar nu inteleg cum se aglomereaza zilele-- poate parcarea e aglomerata sau -- drumul e aglomerat sau?? dar daca cumva se va aglomera zilele, atunci -DEZASTRU-- God bless Romania
mike
11.02.2019 20:05
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia