logo
Zi de curăţenie generală în zona Bâlea Lac - Transfăgărăşan
Dan FRÂNCU
1304 vizualizari
Zi de curăţenie generală în zona Bâlea Lac - Transfăgărăşan
Sâmbătă, 15 septembrie, în organizarea "Let's Do It, Romania!", în toată ţara se va desfăşura o nouă "Zi de Curăţenie Naţională". În acest an, iniţiativa "Let`s Do It!" va avea loc concomitent, în 150 de ţări, organizatorii din România propunându-şi să mobilizeze în campanie nu mai puţin de un milion de oameni. Cum este şi normal, judeţul Sibiu se va număra printre zonele din ţară active în "Ziua de Curăţenie Naţională", sibienii (voluntari, autorităţi publice locale, companii, instituţii ale statului etc) răspunzând aşa cum se cuvine la apelul organizatorilor.

Cea mai importantă activitate organizată sâmbăta viitoare în jude­ ţul nostru, în cadrul campaniei "Let's Do It, Romania!", este pro­ gramată într-una din cele mai frumoase zone din România, Bâlea Lac - Transfăgărăşan.
Astfel, prin această acţiune, Consiliul Judeţean Sibiu se alătură campaniei "Let's Do It, Romania!", împreună cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, ADI ECO Sibiu, Servicul Public Salvamont Sibiu, Societatea de Drumuri şi Poduri din subordinea CJ, Primăria comunei Cîrţişoara, SOMA, parteneriatul fiind deschis şi altor doritori.
"Pe 15 septembrie, haideţi să ne mobilizăm pentru o zonă emble­ matică a judeţului Sibiu: Rezervaţia Bâlea Lac şi Transfăgărăşanul. E Ziua Naţională de Curăţenie, dar mai mult de atât, e o ocazie de a atra­ ge atenţia tuturor să păstreze curate frumoasele zone naturale din judeţul Sibiu. Ar trebui să le tra­ tăm ca pe o carte de vizită colectivă, o oglindă care spune totul despre noi şi mândria noastră locală", men­ ţionează responsabilii Asocia­ ţiei Judeţene de Turism Sibiu, într-un apel lansat pe contul oficial de facebook.
Un apel similar a fost lansat în mediul online şi de Consiliul Jude­ ţean Sibiu, instituţie ce îşi doreşte ca această zonă să rămână o ade­ vărată carte de vizită a judeţului. "În oglinda lacului glaciar de la Bâlea vrem să ne putem uita cu mândrie şi să vedem crestele curate ale munţilor, nu gunoaie! Ne-am pro­ pus să facem curăţenie la Bâlea Lac pe 15 septembrie pentru că e o carte de vizită a judeţului Si­ biu, cu care ne mândrim şi care atra­ ge mii de turişti din ţară şi din lume. Vrem ca fiecare vizitator să o trateze cu respect şi vrem să ară­ tăm că ne pasă", se menţionează în postarea autorităţii publice judeţene.
Întâlnirea celor ce doresc să se implice în Campania "Let's Do It, Romania! - Let's Do It, Bâlea Lac!" va avea loc la ora 10, la baza Serviciului Public Salvamont Sibiu de la Bâlea Lac.
Mişcarea "Let's Do It, World!", organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a orga­ nizat prima Zi de Curăţenie Na­ ţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională "Let's Do It, World!" încă din 2009, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie. Din 2010 (de la prima acţiune în teren) şi până în prezent, "Let's Do It, Romania!" a atras pes­ te 1.400.000 de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională, fiind strân­ se peste 25.000 de tone de de­ şeuri. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi numără astăzi 150 de ţări, cu experienţă sau care vor organiza pentru prima oară o "Zi de Curăţenie Naţională" în 2018.

 

comentarii
1 comentarii

Mai corect ar fi să fie denumită "Ziua națională a curățeniei ". E o diferență, nu? Dar probabil că cei care au denumit-o așa nu sunt prea familiarizați cu subtilitățile limbii române.
Un cititor
12.09.2018 13:34
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia