logo
Zece profesori au lipsit de la examenul de definitivat
Ana Maria MĂTUŞOIU
1213 vizualizari
Zece profesori au lipsit de la examenul de definitivat


Examenul de definitivat 2017 s-a susținut joi, 20 aprilie, începând cu ora 10, la Colegiul Economic „George Barițiu”. Din cei 168 de candidați validați, la examen s-au prezentat 158, prezența la examen fiind de 90,51%. 

Proba scrisă a conținut itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.

Examentul s-a desfășurat în 42 de centre, câte unul în fiecare județ și în municipiul București. 

Opt, nota minimă de promovare

Subiectele, traducerea acestora (pentru candidații care au solicitat susținerea lucrărilor în limba maternă) şi baremele de evaluare au fost asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi au fost publicate, după susţinerea probei scrise (ora 16:00), pe subiecte.edu.ro.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Lucrările scrise vor fi evaluate în șase centre organizate la nivel naţional. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 aprilie, iar contestațiile vor putea fi depuse în intervalul 25-26 aprilie. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 aprilie. 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia