Tribuna
Zborurile TAROM Sibiu – Stuttgart și Sibiu – Munchen, pe lista ministrului Răzvan Cuc: „10 pasageri la bord”
Laura BUCIU
2022 vizualizari
Zborurile TAROM Sibiu – Stuttgart și Sibiu – Munchen, pe lista ministrului Răzvan Cuc: „10 pasageri la bord”
© www.rador.ro

Noua conducere a TAROM va anula mai multe zboruri considerate neperformante, unde gradul de încărcare era de 25%, iar avioanele zburau cu doar zece pasageri la bord, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă. Printre zborurile despre care Răzvan Cuc a spus că sunt neperformante se numără zborurile Sibiu – Stuttgart și Sibiu – Munchen, Timişoara – Chişinău, Timişoara – Stuttgart, Paris – Cluj sau Paris – Timişoara, potrivit ministrului Răzvan Cuc.
„Ştiţi cu ce grad de încărcare zburau aceste curse? 25%. Dacă luăm un ATR, înseamnă că zbura cu 10 pasageri la bord. Mai mult decât atât, anunţa dânsul (Werner Wolff, fostul director general al TAROM - n.r.), cu surle şi trâmbiţe, la acel moment, deschiderea cursei Bucureşti – Baku. Nu s-a efectuat nicio cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor şi încă se plăteşte pentru această cursă. L-am rugat pe domnul director Susanu (Florin Susanu, noul director general - n.r.) să sisteze de îndată orice plată pe aceste curse neprofitabile", a spus Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

„Domnul Susanu este un pilot cu experienţă, un om devotat, care iubeşte Tarom, îngrijorat de ceea ce se întâmplă, eu sunt convins că-şi va face un audit foarte rapid şi acolo unde se impune, cu siguranţă, decât să zbori cu un grad de încărcare de 25%, nu cred că cineva vrea acest lucru, nu este eficient financiar pentru Tarom şi ar trebui bineînţeles, în măsura în care nu sunt eficiente, ar trebui anulate", a susţinut ministrul.
Potrivit ministrului, la nivelul întregii companii TAROM, gradul de încărcare în 2017 era 72%, iar acum este 64%.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia