Tribuna
Wizz Air anulează din martie cursele Sibiu - Milano?
Sorana MAIER
8426 vizualizari
Wizz Air anulează din martie cursele Sibiu - Milano?

Compania aeriană low - cost Wizz Air nu mai are disponibil pe pagina de rezervări online niciun zbor pe ruta Sibiu - Milano, începând de la finalul lunii martie 2018 şi până la sfârşitul anului.

Ultimul zbor disponibil pe site-ul Wizz Air pe ruta Sibiu - Milano Malpensa este cel din data de 20 martie 2018, iar ultimul zbor disponibil pe ruta Milano - Sibiu este în 24 martie.
Câţiva sibieni au anunţat deja pe paginile de socializare faptul că aceste zboruri aur fi fost anulate.

  • "Wizz Air tocmai ne-a anulat un zbor plătit Sibiu - Milano pentru 10 persoane pentru luna mai. Imaginează-ţi că avem plătite cazări. Sper să rezolve problema pe aceiaşi bani că altfel...", scrie o sibiancă pe facebook.

Ruta Sibiu - Milano a fost inaugurată în 20 august 2016, alături de zborurile spre Madrid, München (Memmingen) și Nürnberg.
Aceste rute au fost înfiinţate atunci cu sprijin financiar de stat, în baza unor contracte încheiate cu Consiliul Judeţean.
Pentru deschiderea de rute noi, alocate prin licitaţie, compania primea până la 40 la sută din cheltuielile de marketing şi publicitate pe care le-a făcut venind la Sibiu, dar dacă primeau aceşti bani erau obligaţi să rămână cinci ani să zboare de la Sibiu.

  • "Companiile aeriene trebuie să opereze pe Aeroportul Internaţional Sibiu ruta pentru care au beneficiat de ajutor la înfiinţare pentru perioada solicitată, respectiv de maxim 5 ani, plus o perioadă cel puţin egală cu cea în care au primit ajutorul pentru a evita eventualele sancţiuni. (...) În cazul în care compania aeriană decide să închidă ruta pentru care primeşte sprijin financiar, înainte de finalizarea perioadei convenite de acordare, fără ca gradul de rentabilitate a rutei să fie atins, atunci toate ajutoarele primite vor fi rambursate către Consiliul Judeţean indexate cu rata de referinţă a UE", prevedea proiectul privind acordarea ajutorului financiar, proiect aprobat de Comisia Europeană. 

Pe de altă parte, de anul acesta, Wizz Air a introdus cinci noi curse din Sibiu spre Copenhaga, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Basel şi Frankfurt Hahn, începând din luna iunie.


comentarii
6 comentarii

Sa vina Ryan air!!!!!
Ryan air Sibiu
21.01.2018 11:43
le muta pe tg mures ca doat ii firma ungureasca
ca gata aia aeroportul/pista/
sau nu ii mai primeste aeroportul malpensa milan
ryanair,si tarom,si easyjet si altii
locul este, bani sint, pasageri sint asa ca..................
adi 3
21.01.2018 16:44
N-au decat sa mearga cu masina!
danny
21.01.2018 18:04
mda.. si mie mi-au anulat zborul din aprilie, fara nicio alta informatie...
hobbitul
22.01.2018 11:10
Numai românii pot să accepte aceste mișcări ale companiilor străine, la noi în țară.
Jo
23.02.2018 14:22
"N-au decat sa mearga cu masina!" by danny <--- idiot care trezeste vorbind.
ardelean
14.03.2018 19:23
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia